Bebek İçin Uyku Duası | Hızlı ve Deliksiz Uyku İçin Dualar

Bu içeriğimizde geceleri uyuyamayan bebekler veya yetişkinler için okunan dualara yer verdik. İşte rahat ve huzurlu bir uyku için okunması gereken dualar.
Bebek İçin Uyku Duası | Hızlı ve Deliksiz Uyku İçin Dualar

Uyku Getirmek İçin Okunması Gereken Sureler ve Dualar

Uyku tüm canlıların yaşamı için gerekli bir ihtiyaçtır. Yeni güne güç toplamak için geçirilmesi zorunlu bir vakittir. Bu süre içerisinde vücut kendini toparlar ve enerji depolar. Uyku uyuyamamak ve uyku sırasında korkuyor olmak ise günün dinlenme saatinde yeterince güç toplayamayıp bütün günün huzursuz geçmesine sebep olmaktadır. Uykusuz günlerinizde Allah’tan yardım dileyebileceğiniz dualar mevcuttur. Bu duaları okuyarak uykuyu çağırabilirsiniz. Bu duaların her birini ayrı ayrı tatbik etmeniz mümkün olduğu gibi birkaç tanesini art arda tatbik etmeniz de mümkündür. Duaların kabulü biraz da kulun inancı ile doğru orantılıdır.

İşte özellikle bebeklerin hızlıca uykuya dalmaları için okunan sureler ve dualar...

1. Fatiha Suresi

Uyku Duası

Namazın ardından diz üstü çöküp 7 adet Fatiha Suresi okumalısınız. 7 Fatiha Suresi’nin ardından şu duayı okumalısınız.

"Allahım, gündüzü çalışma ve meşguliyet için mükemmel şekilde planlayan ve geceye de dinlenme ve rahatlık görevi yükleyen sonsuz hikmetine ve nihayetsiz ilmine müracaat ederek senden rahatlık ve dinlenme talep ediyorum. Ne olur, gözlerime sihirli iksirini dök ve beni uykunun kolları ile sarıp sarmala. Amin.

Arapça Okunuşu

Elhamdulillahi rabbil'alemin, Errahmanir'rahim, errahmanir’rahim maliki yevmiddin iyyake na’budu ve iyyake nesta’in İhtinessiratel mustakim siratellerizine en’amte aleyhim gayrilmıağdubi aleyhim ve leddallin.

Türkçe Meali

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Hamd, Alemlerin Rabbi Rahman, Rahim Hesap ve ceza maliki Allah'a mahsustur. Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlarınkine ve sapkınlarınkine değil.

2. İhlas Suresi

Uyku Duası

Uykusuzluğunuzla tek başınıza başa çıkamadığınız da Allah’tan yardım dilemek için diz üstü çöküp 7 kez İhlas Suresi’ni okumalısınız. 7 İhlas’ın ardından ise 1 defa şu dua ile Allah’tan şifalı bir dua istemelisiniz;

“Allahım, geceyi gündüze ve gündüzü geceye çeviren sonsuz ilmin, şüphesiz ki kullarına da rahatlık ve huzur vermeye kadirdir. Sana boyun eğen ve yüreğinde seni hisseden bir kul, her türlü musibetin ve sıkıntının çözümüne kavuşur. Sana itaat eden bir gönül, senden başkasına bel bağlamanın beyhudeliğini bilir. Bu bilginin hatrına ve sana itaat edip yönelen gönlümün masumiyetine istinaden senden tatlı ve güzel bir uyku istiyorum.”

Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm. Kul hüvellâhü ehad Allâhüssamed Lem yelid ve lem yûled Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

Türkçe Açıklaması (Meali)

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir). Doğurmadı ve doğurulmadı O 'na bir denk de olmadı.

3. İnşirah Suresi

Uyku Duası

Uyku problemi yaşayan insanlar için Allah’tan yardım dilemek son nokta olmamalıdır çünkü Allah’tan başka bize yardım edecek kimse yoktur. İnşirah Suresi ise uyku istemek için en faydalı dualardan birisidir. 3 kez inşirah suresini okuduktan sonra şu uyku duasını yapmalısınız;

“Yürekleri inşirah ve sükunet ile dolduran ve sana iman eden kullarını her türlü nusretin ile muhafaza buyuran sırlı kudretine iltica ediyorum. Sen, gönüllerin sonsuz tabibi ve bütün kulların değişmez habibi olan Ezeli ve Ebedi Sultansın. Senin saltanatın hem kainatın her bucağında hem de mümin yüreklerin derununda hüküm sürer. Saltanatının ihtişamı ve kudretinin göz kamaştıran şaşaası harına gözlerime ve bedenime uykunun sıcaklığını nasip eyle. Amin.”

İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu

Elem neşrah leke sadrek Ve vada'na 'anke vizreke Elleziy enkada zahreke Ve refa'na leke zikreke Feinne me'al'usri yasren İnne me'al'usri yüsren feiza ferağte fensab ve ila rabbike ferğab.

İnşirah Suresi Türkçe Meali

Senin için bağrını açmadık mı? İndiremedik mi senden o yükünü? O sırtında gıcırdatmakta olan yükünü? Senin şanını yüceltmedik mi? Demekki zorlukla beraber bir kolaylık var. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var. O halde boş kalındığında yine kalk yorul. Ve ancak Ragbinden ümit et, hep O’na doğrul!

4. Ya Şafi Esması

Uyku Duası

21 kez Ya Şafi Esması okumak size düzenli ve kaliteli uykuyu verecektir. Duayı 21 kez okuduktan sonra şu duayı etmelisiniz;

“Şifası her mustarip kulun yüreğine şifa olan ve dermanı en büyük dertleri kökünden kurutan şifalı merhametin ve merhametli şifanın sahibi sensin. Senin sırlı şifan, darda kalan her mahluka medet eder ve senin müessir dermanın her yaraya merhem sürer. Beni de sonsuz şifanın harika merhametinden mahrum bırakma ve gözümü kapattığımda beni şifalı merhametine mahzar kıl. Amin.”

Ya Şafi Esması Okunuşu

Bismillahirrahmanirrahiym

“Allahümme inni es’elüke’l -afiyete fi’d- dünya ve’l ahirati, Allahümme inni es’elüke’l-afve ve’l afiyete fi dini ve dünyaye ve ehli ve mali, Allahümmestur avrati ve Amin rav’ati.Allahümmehfazni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemini ve an şimali ve min favki ve e’uzü bi-azamatike en uğtale min tahti.Allahümme ağnini bi!l-ilmi ve zeyyinni bi’l-hilmi ve kerrimni bi’t-takva ve cemmilni bi’l-afiyeti”.

Ya Şafi Esması Türkçe Meali

”Allah’ım, Senden dünyada ve ahirette Huzur ve sağlık isterim.Allah’ım,Senden, dinim,dünyam,çoluk çocuğum ve malım için Af ve Afiyet isterim.Allah’ım,ayıplarımı kapat,beni, korkularımdan güvene kavuştur.Allah’ım,beni önümden,arkamdan,sağımdan,solumdan, ve başımdan gelecek her türlü hastalıklardan,kötülüklerden koru.gelecek bir kötülükle tuzağa düşürülmekden,yere vurulmakdan,senin yüceliğine sığınırım.Allah’ım, beni ilim ile zenginleştir,hilm ile süsle,takva ile kereme kavuştur.afiyetle güzelleştir.”

5. Ya Kadıye’l Hacat Duası

Uyku Duası

İhtiyaçları gideren ve kullarının ihtiyaçlarına cevap veren anlamına gelmektedir. 21 kez Ya Kadıye’l Hacat Esmasını okuduktan sonra uyku dilemek için şu duayı etmelisiniz;

“Allahım, sensin ihtiyaç sahiplerinin gözü kuşağı ve sensin darda kalanların dili dudağı. Sen, kulum bana yönelince ben kulumun eli, gören gözü ve işiten kuşağı olurum, buyurursun. İşte ben de içimdeki tüm safiyet ve masumiyet ile sana yöneliyor ve senin dergah-ı merhametine el açıp niyaz ediyorum. Ne olur, benim de gören gözüm ol ve bana uykumda tatlı rüyalar göster. Amin.”

Ya Kadıyel Hacat Esması Okunuşu

Allahümmesgına ğays'en muğis'en heni'en meriy'en ğadaka mücellelen seyhan a' men dabakan. Allahümmes gınalğayse ve la tec'alna minel ganitine. Allahümme inne bilbiladi vel ibadi vel halki minellevve-i vezzanki ma la neşkü ila ileyke. Allhümme enbitlenazzar'a veddarlenazzar'a veskina min berekatissemai venbitlena min berekati el arzi allahümme innanestağfiruke inneke künte ğaffaran fe ersilessemae aleyna midraran.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum