Utku Çakırözer Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili olan Utku Çakırözer, 1970 yılında Eskişehir'de doğmuştur.
Utku Çakırözer Kimdir

Utku Çakırözer’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Bilkent Üniversitesi'nde mühendislik bölümünden mezun olduktan sonra siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesi aldı. Daha sonra ABD'de Maryland Üniversitesi Phillip Merrill Gazetecilik Okulu'nda bir yıl interaktif gazetecilik eğitimi aldı. Cumhuriyet Gazetesi, Kanal 6, TRT ve Milliyet'te sırasıyla siyaset, savunma ve dış politika alanlarında muhabirlik yaptı.

2008 yılında Los Angeles Times Gazetesi'nde; 2008-2009 tarihleri arasında ise Washington Post Gazetesi'nin multimedya bölümünde çalıştı. Ağustos 2009'da Akşam Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi olan Çakırözer, 2010 yılı Nisan ayından bu yana da Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürütüyordu.

Çakırözer, Çağdaş Gazeteciler Derneği Gazetecilik Ödülü, Nezih Demirkent Gazetecilik Ödülü, Daniel Pearl Basın Bursu ve Humphrey Bursu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Gazetecilik ödülünün de sahibidir.

Utku Çakırözer, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili olarak meclise girmiştir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.