Üsküdar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Üsküdar, Anadolu yakasında yer alan bir ilçedir. Üsküdar, tarihi yapıları bulunan ilçeler arasındadır. Üsküdar'ın en önemli yapılarından biri Kız Kulesi'dir.
Üsküdar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Üsküdar'da Gezilecek Yerler

Üsküdar, İstanbul'da Mimar Sinan'ın en fazla eserine ev sahipliği yaptığı bilinen adeta bir açık hava müzesi olan güzide bir ilçemizdir. İstanbulluların, yerli yabancı turistlerin günümüzde de ilgisini çekmeyi başaran Üsküdr'ın güzelliklerini bu içeriğimizde sizler için derledik. İşte Üsküdar'ın mutlaka gezilip görülmesi gereken mekanları;


Kız Kulesi

Kız Kulesi, Üsküdar ilçesinde Salacak açıklarında adacık üzerine yapılmıştır. Bizans döneminde yapılan bu eser, Üsküdar’ın sembolü haline gelmiştir. Kız Kulesi’nin tarihi neredeyse M.Ö 24 yıllarına kadar dayanmaktadır. 2000 yılında restore edilen Kız Kulesi, restoran olarak hizmet vermektedir. Üsküdar’ın en güzel tarihi eserlerinden bir olan Kız Kulesi etkileyici bir yapıya sahiptir. Kız Kulesi, Üsküdar’da mutlaka görülmesi gereken bir eserdir.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-025.jpg

Adres: Salacak Mahallesi, Üsküdar Salacak Mevkii, 34668 Üsküdar/İstanbul

Kız Kulesi Efsaneleri ve Bilinmeyen Sırrı


Adile Sultan Kasrı

Adile Sultan Kasrı, Validebağ Korusu’nun içinde yer almaktadır. 1853 yılında Sultan Abdülaziz’in kız kardeşi için yaptırmış olduğu bir yapıdır. Adile Sultan Kasrı, görkemli yapısı ile dikkat çeken bir eserdir. Adile Sultan Kasrı, birçok film setine ev sahipliği yapmıştır. Türk filmi ‘’Hababam Sınıfı ‘’ burada çekilmiştir. Filmin çekildiği sınıf müze haline getirilmiştir. Adile Sultan Kasrı, günümüzde öğretmenevi olarak da adlandırılmaktadır. Sosyal tesis olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda burada düğün gibi özel günler de yapılmaktadır.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

Adres: Altunizade Mahallesi, 19, Tophanelioğlu Cd., 34662 Üsküdar/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul Gezilecek Yerler


Selimiye Kışlası

Selimiye Kışlası, bir İstanbul gezisinin olmazsa olmazlarından birisidir. Ulaşım açısından oldukça kolay bir lokasyonda bulunan Selimiye Kışlası yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Selimiye Kışlası ilk olarak Nizam-ı Cedid askerleri için inşa edilmiş fakat Yeniçerililer'in isyan etmesi sonucu yıkılmıştır. En son halini ise II. Mahmut döneminde almıştır. Bu görkemli kışla günümüzde I. Ordu Komutanlığı merkezi olarak kullanılsa da müze bölümleriyle turist çekmeyi başarıyor.

selimiye-kislasi.jpg

Adres: Selimiye Kışlası, 34668 Üsküdar/İstanbul


Ayazma Camii

Ayazma Camii, Üsküdar'ın ihtişamıyla en göz dolduran yapılarından biridir. Sultan lll. Mustafa tarafından Mehmet Tahir Ağa'ya yaptırılmış olan Ayazma Camii ismini Ayazma Sarayı'ndan almıştır.

ayazma-camii.jpg

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi, Mehmet Paşa Değirmeni Sokaği No:10, 34672 Üsküdar/İstanbul


Abdülaziz Av Köşkü

Abdülaziz Av Köşkü, Validebağ Korusu’nun içinde yer almaktadır. Köşk, iç ve dış mimari yapısı ile dikkat çeken bir eserdir.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-016.jpg

Adres: Altunizade Mah. Tophanelioğlu Caddesi Üsküdar / İstanbul


Çamlıca Köşkleri

Çamlıca Köşkleri, İstanbul'un en güzel noktalarından birine konuşmanmış olup, Üsküdar'ın en görkemli yapılarını oluşturmaktadır. Çamlıca Köşkleri adı altında üç farklı köşk yapısı bulunmaktadır. Eminönü, Kadıköy ve Beşiktaş manzaralı Çamlıca Köşkleri; Cihannüma Köşkü, Topkapı Köşkü ve Sofa Köşk olmak üzere üç farklı yapıdadır. Günümüzde önemli etkinlik ve organizasyonların vazgeçilmez mekanları haline gelmişlerdir.

camlica-koskleri.jpg

Adres: Küçük Çamlıca Korusu Kısıklı - Küçük Çamlıca / İSTANBUL, Küçük Çamlıca Korusu, 34696 Üsküdar


Ayios Panteleimon Kilisesi

Ayios Panteleimon Kilisesi, bir Rum Ortodoks kilisesidir. Üsküdar Kuzguncuk'ta yer alan kilise 1872 yılında Nikola Ziko tarafından tasarlanıp yapılmıştır. 1892 yılında ibadete açılmıştır. Günümüzde de muazzam mimarı ve dekorasyonuyla göze hitap etmeyi başarıyor.

ayios-panteleimon-kilisesi.jpg

Adres: İcadiye Caddesi No: 80 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul


Florence Nightingale Müzesi

Florence Nightingale Müzesi, Selimiye Kışlası’nın içerisinde yer almaktadır. İngiliz hemşire Florence Nightingale’nin görev aldığı Kırım Savaşı’nda Askeri Hastane olarak kullanılmıştır. 1945 yılında ise müze haline getirilmiştir. Müzede, Florence Nightingale’nin eşyaları, madalyaları, fotoğrafları, heykeli sergilenmektedir. Aynı zamanda Sultan Abdülmecid’in Florence Nightingale’e armağan ettiği bilezik de yer almaktadır.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

Adres: Selimiye Kışlası Üsküdar İstanbul


Şemsi Paşa Külliyesi

Şemsi Paşa Külliyesi İstanbul'un sayısız külliyelerinden biridir. Muazzam mimarisi ve görkemli yapısıyla çeşmeleri, camileri ve medreseleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı halini almıştır. 1580 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan Şemsi Paşa Külliyesi ziyaretçilerine mistik bir atmosfer sunuyor.

semsi-pasa-kulliyesi.jpg

Adres: Mimarsinan Mh., 34664 Üsküdar/İstanbul


Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi

Üsküdar, Uncular Caddesi’nde bulunan müze, 2011 yılında ziyarete açılmıştır. Müzede dünyanın birçok ülkesinden getirilen uçurtmalar sergilenmektedir. Aynı zamanda müzede, uçurtma yapma dersleri de verilmektedir.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

Adres: Aziz Mahmut Hüdai Mahallesi Bakıcı Sokak Uncular Caddesi No 12 -A, 34670 Üsküdar/İstanbul


Beylerbeyi Hamamı

Beylerbeyi Hamamı, Üsküdar ilçesine bağlı Beylerbeyi’nde yer almaktadır. Hamam, 1778 yılında yapılmıştır. Rabia Sultan tarafından yaptırılan hamam, Mehmet Tahir Ağa mimarisine aittir.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-024.jpg

Adres: Beylerbeyi Mahallesi, Yalıboyu Cd. No:70, 34676 Üsküdar/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul'da Yer Alan Tarihi Hamamlar


Büyük Çamlıca Tepesi

Büyük Çamlıca Tepesi, İstanbul’un manzarasını izlemek için ideal bir alandır. Çamlıca’da birçok restoran ve kafe bulunmaktadır. Burada yemek yiyebilir, ya da kış aylarında Çamlıca’da en çok içilen salep içebilirsiniz.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

Adres: Kısıklı Mahallesi, Çamlıca Tepesi, 34692 Üsküdar/İstanbul


Fethi Paşa Korusu

Fethi Paşa Korusu, Anadolu yakasının güzel korularından biridir. Üsküdar ilçesine bağlı Paşalimanı bölgesinde yer almaktadır. Koru sosyal tesis haline getirilmiş ve halka sunulmuştur.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, Fethi Paşa Korusu 14-1, 34674 Üsküdar/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul'da Hafta Sonu Doğada Gezilecek Yerler


Mihrimah Sultan Cami

Mihrimah Sultan Camii, Mimar Sinan’ın eserlerinden biridir. Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan adına yapılan camiidir. Mimar Sinan, Mihrimah Sultan’a olan aşkını bu camiyi yaparak şifrelerle anlatmıştır.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-026.jpg

Adres: Mimar Sinan Mahallesi, 34664 Üsküdar/İstanbul

Mihrimah Sultan Camii Hakkında Bilgi


Valide Atik Camii

Mimar Sinan’a ait olan bu eser, 1583 yılında II. Selim’in eşi Afife Nur Banu Sultan için yapılmıştır. Camii, aynı zamanda külliye özelliği de taşımaktadır. Çinilerin yer aldığı görülmesi gereken bir eserdir.

uskudarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

Adres: Validei Atik Mahallesi, Toptaşı Meydan Sk. No:1, 34664 Üsküdar/İstanbul

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum