Ushan Çakır Kimdir?

Leyla ile Mecnun isimli dizi ile popülerliği artan genç oyuncu Ushan Çakır, 23 Mayıs 1984'de İzmir'de dünyaya geldi.
Ushan Çakır Kimdir?

Ushan Çakır Biyografisi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda oyunculuk üzerine eğitim aldı. Daha sonra çeşitli tiyatrolarda yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Bir İstanbul Masalı isimli dizi ile geçti. Leyla ile Mecnun isimli dizide Beste Bereket ve Ezgi Asaroğlu birlikte dizi kadrosundan kavga nedeniyle çıkarıldı. Bir dönem oyuncu Beste Bereket ile birlikte ilişki yaşadı. 

Ushan Çakır 2008'de Gece Gündüz isimli dizide Yavuz karakterini canlandırdı. Dizi bir polis merkezinde polislerin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sarp Levedoğlu, Settar Tanrıöğen ve İpek Özkök yer aldı. 2011'de ise yönetmen ve senaristliğini Onur Ünlü'nün yaptığı Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi isimli filmde Okan karakterini canlandırdı. Karısı öldükten sonra üniversiteli bir genç kızla evlenen Celal Tan'ın ve ailesinin başına gelenleri anlatan filmin başrollerinde Selçuk Yöntem, Türkü Turan, Bülent Emin Yarar ve Ezgi Mola yer aldı. 

Daha sonra ise sevilen absürt komedi dizisi Leyla ile Mecnun'da Arda karakterini canlandırdı. Aynı gün aynı hastanede doğan ve yer olmadığı için yan yana yatırılan Leyla ve Mecnun isimli iki gencin yolu yıllar sonra aileleri tarafından yeniden kesişir ve macera başlar. Dizinin başrollerinde Ali Atay, Serkan Keskin, Ahmet Mümtaz Taylan, Osman Sonant ve Ezgi Asaroğlu yer aldı. Daha sonra aralarında çıkan kavga nedeniyle dizi ekibinden Beste Bereket, Ushan Çakır ve Ezgi Asaroğlu dizi ekibinden ayrıldılar. 

2012'de ise Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden uyarlanan Uzun Hikaye isimli filmde Mustafa karakterini canlandırdı. Film İstanbul'dan sevdiği kız Münire ile birlikte kaçan Bulgaryalı Ali ve çekirdek ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Kenan İmirzalioğlu ve Tuğçe Kazaz yer aldı. Büyük beklentilerle yayınlanmaya başlayan Kurt Seyit ve Şura isimli dizide Celil karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah yer aldı. 

2015'te yayınlanmaya başlayan Kara Ekmek isimli dizide Çetin karaterini canlandırdı. Dizi otostop yapan Asiye'yi arabasına almasıyla hem Asiye'nin hem de kendi hayatı değişen Çetin, Asiye'den kurtulmak için çeşitli oyunlar düzenler fakat başarılı olamaz. Daha sonra yavaş yavaş Asiye'ye aşık olmaya başlar. Sahte hayatların anlatıldığı dizinin başrollerinde ise Özlem Yılmaz, Ushan Çakır ve Engin Hepileri yer aldı.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

  • 2004-Bir İstanbul Masalı
  • 2005-Belalı Baldız      
  • 2006 -Başka Semtin Çocukları
  • 2008-2009 -Gece Gündüz    
  • 2011-Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi            
  • 2011-Dedemin İnsanları 
  • 2012- Uzun Hikaye     
  • 2011-2012- Leyla ile Mecnun  
  • 2013- 20 Dakika 
  • 2014-Kurt Seyit ve Şura   
  • 2015-Kara Ekmek

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.