USB Girişleri Değişiyor

Dosya aktarımı, telefon şarjı ve daha birçok iş yaptığımız bilgisayarların standart USB girişleri artık resmen değişiyor! İşte yeni USB Type-C…
USB Girişleri Değişiyor

Neredeyse bilgisayar üzerinden her işi görmemizi sağlayan USB girişleri artık tarih oluyor. Yeni nesil olan USB Type-C Apple'ın yeni MacBook bilgisayarıyla resmen piyasaya çıktı. Yeni bağlantı girişinin “ters ve düz takmaya” izin verdiği ve bir monitörü prize gerek duymadan çalıştırabilecek bir güce sahip olduğu açıklandı.

Yeni USB Type-C 10 Gbps hızına kadar işlem yapabilecek. Tabii ki bunun için de bilgisayarınızın teknolojinin USB 3.1 olması gerekiyor. USB 3.0 kullanması halinde aktarım hızı 5 Gbps’ye kadar düşüyor.

USB Type-C Bilgisayar Girişi

Yüksek Güç Kapasitesi
Günümüzde bilgisayarımızda telefonumuzu şarj etmek saatlerce sürüyor. Bunun nedeni ise bilgisayarımızın 2,5 watt gücündeki usb girişleri kullanması. Ancak USB Type-C’nin USB Power Delivery sayesinde bilgisayarımız 100 Watt’a kadar enerji sağlayabilecek. Bu özelliği ile dizüstü bilgisayarların şarjlarının bile ortadan kalkması olası.

USB Type-C Çevirici

Değişim Uzun Süre Alacak
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada ise şu anda kullandığımız USB-A’nın dünya genelinde yaklaşık 20 milyar bilgisayarda daha kullanıldığı ve bu bilgisayarların hepsinden kalkmasının zaman alacağı özellikle gelişmekte olan ülkelerde dönüşümün zor olacağı ifade edildi. Günümüzdeki USB girişlerinin bir anda ortadan kalkması mümkün olmadığı için bir de çeviri geliştirildi. İlerleyen zamanda bu çeviricileri çok kullanacağız gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.