Uruguay Gezilecek Yerler

Uruguay Güney Amerika'da bulunan Atlas Okyanusu'na kıyısı olan önemli bir ülkedir. Nüfusu 3,5 milyonu aşan ülke tarihi ve turistik yerleriyle meşhurdur. Uruguay'ın gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Uruguay Gezilecek Yerler

Uruguay Hakkında Bilgi

  • Güney Amerika'da yer almaktadır. 
  • Başkenti Montevideo'dur.
  • Yaklaşık nüfusu 4 milyondur. 
  • Ülkenin yüzölçümü 176,215 kilometrekaredir.
  • Güney Amerika'nın en küçük ülkeleri arasında yer almaktadır.
  • Günümüzde uygulanan 8 saatlik çalışma süresini ilk yürürlüğe koyan ülkedir.
  • Başkanı Tabare Vazquez'dir.
  • Para birimi Uruguay Pesosu'dur.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.
  • Telefon kodu +598'dir.
  • Uruguay'da yaşayan insanların %99'u okuma yazma bilmektedir.
  • Her yıl 67 bin ton şarap tüketimi yapılmaktadır.
  • Arjantin ve Brezilya ile komşudur.
  • Uruguay ılıman iklime sahiptir.
  • Vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında yer almaktadır.

Uruguay Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde gezip Uruguay'da görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Uruguay'daki gezilecek yerler listesi
  • Uruguay müzeleri
  • Uruguay'da yer alan tarihi mekanlar
  • Uruguay'daki turistik noktalar
  • Uruguay'da otel önerileri
  • Uruguay'da nerede ne yenir?
  • Uruguay'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Uruguay'a ne zaman gidilir?
  • Uruguay festivalleri nelerdir?

Casapueblo 

Punta del Este kentine yaklaşık 13 km mesafede bulunan Punta Ballena bölgesinde yer alan bir oteldir. Bu otel Uruguaylı mimar Carlos Paez Vilaro tarafından ilk olarak bir yazlık ev ve atölye olarak düşünülmüştür. 1960 yılında açılan bina şu anda müze, sanat galerisi, kafe ve bir de otele ev sahipliği yapmaktadır. Yapımı 36 yıl süren bina, otantik mimarisi ve sunduğu okyanus manzarasıyla şu anda Uruguay'ın en turistik ve meşhur yerlerinden biridir.

casapueblo.jpg


Plaza Independencia

19. yüzyılın ikinci çeyreğinde oluşturulan bu tarihi şehir meydanı, başkent Montevideo'nun kalbi durumundadır. Meşhur mimar Carlo Zuchhi'nin tasarladığı meydan, 1860 yıllarına gelindiğinde Bernardo Poncini tarafından birtakım değişikliklere uğratılmıştır. Kentin siyasi, idari ve sivil toplum kuruluşlarına ait binalarının çevrelediği meydanda birçok heykel de bulunmaktadır. Yürüyüş yolları, ağaçlandırılmış alanları ve banklarıyla da dikkat çeken meydan, Uruguay'ın gezilecek yerlerindendir. Uruguay'ın başkenti Montevideo hakkında daha detaylı bilgi almak için Montevideo Gezilecek Yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

plaza-independencia-001.jpg


Mano de Punta del Este

Şilili ünlü sanatçı Mario Irarrazabal tarafından yapılan heykel, Uruguay'ın Punta del Este kentinde bulunmaktadır. Kumdan çıkan bir insan elinin parmaklarını aksettiren heykel, Brava Plajı üzerinde yer alıyor. 1982 yılında yapılan heykel, Los DeDos adıyla da anılmaktadır. Uruguay'ın en tanınmış noktalarından biri haline gelen Mano de Punta del Este mutlaka görülmelidir.

mano-de-punta-del-este.jpg


Torres Garcia Müzesi

Montevideo'nun tarihi Ciudad Vieja bölgesinde yer alan müze, tarihi simgeler ve Joaquin Torres Garcia tarafından boyanan portrelerin sergilendiği ünlü bir müzedir. Picasso'nun da eserlerinin bulunduğu müze, her yıl yaklaşık 100 bin ziyaretçi çekmektedir. Kurumda tablolar, çizimler, özgün yazılar, arşivler, nesneler ve mobilyalar da sunulmaktadır. 1949 yılından bu yana hizmet veren müze, belediye tarafından finanse edilmektedir.

torres-garcia-muzesi.jpg


Rio Negro

Uruguay'ın en önemli akarsuyudur. Brezilya'nın güneyindeki dağlık bölgeden akan Rio Negro tam 750 km boyunca akar. Baraj gölü ve hidroelektirk santralleri ile dolu olan nehir, balık çeşitliliği bakımından da oldukça zengindir. Uruguay'ın turistik yerlerinden birine dönüşen Rio Negro, balıkçılık faaliyetlerinin de yaygın olarak yapıldığı nehirlerdendir.

rio-negro-001.jpg


Executive Tower Montevideo

Uruguay başkanının çalışma yeri olarak kullanılan bina, 1965 ve 1973 yılları arasında inşa edilmiştir. Ancak 1985 yılına kadar kullanılmayan bina, 2008 yılında klasik ve modern mimari tarzlarının karışımıyla yeniden oluşturulmuştur. 35 metre yüksekliğindeki 12 katlı bina, başkent Montevideo'nun sembollerinden biri haline gelmiştir.

executive-tower-montevideo-001.jpg


Montevideo Metropolitan Katedrali

Montevideo'nun Ciudad Vieja bölgesinde bulunan kutsal yapı, Roma Katolik kilisesi olarak hizmet vermektedir. Tuğla materyali kullanılarak oluşturulan Metropolitan Katedrali, 1804 yılında inşa edilmiştir. Aziz Philip ve James'e ithaf edilen katedral, Neo-Klasik mimari tarzının Uruguay'daki en değerli örneklerindendir. Uruguay'ın görülmesi gereken yerlerinden biri olan bu manevi yapıyı görmeden kentten ayrılmayın.

montevideo-metropolitan-katedrali-001.jpg


Juncal Adası

Canal de Camacho'nun Uruguay'dan ayırdığı ada, yaklaşık 5 km uzunluğa ve 2 km genişliğe sahiptir. Mükemmel bitki örtüsüne sahip olan adanın kıyıları birçok balık türünü de barındırmaktadır. Kumsalları ve tertemiz havası ile Uruguaylıların ve çevredeki diğer ülke vatandaşlarının önemli yaz tatili mekanlarından biri haline gelen Juncal Adası mutlaka keşfedilmelidir.

juncal-adasi.jpg


Estevez Sarayı

Uruguay Cumhurbaşkanı'nın resmi makamı olarak kullanılan mükemmel saray, 1873 ve 1874 yılları arasında inşa edilmiştir. Klasik mimari tarzıyla oluşturulan Estevez Sarayı günümüzde el yapımı eserlere ve Uruguay'ın geçmiş devlet başkanlarından kalan anı değeri taşıyan eşyalara ev sahipliği yapan bir müze olarak faaliyet göstermektedir. Başkentin ve Uruguay'ın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan saray dünyaca ünlüdür.

estevez-sarayi-001.jpg


Solis Tiyatrosu

Başkent Montevideo'da yer alan bu mükemmel yapı, ülkenin en eski tiyatro binasıdır. 1856 yılında inşa edilen tiyatro binası kentin işlek bölgelerinden Plaza Independencia alanında bulunmaktadır. 1998 ve 2004 yılları arasında kapsamlı bir yenileme işleminden geçen tiyatro binası çok değerli tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapmaktadır.

solis-tiyatrosu-001.jpg


Uruguay'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi 

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Uruguay, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Uruguay'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Uruguay'ın en iyi otelleri;


Spa Hotel La Reserve

Tam donanımlı spa tesisleri ve sağlıklı yaşam merkezi sunan Spa Hotel La Reserve, Colonia del Sacramento'da, sahile sadece 50 metre mesafede bulunmaktadır. Tesiste açık ve kapalı yüzme havuzu yer almaktadır. Ücretsiz wifi erişimi de mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 7.5 puan alan Spa Hotel La Reserve, 5 yıldızlıdır.

spa-hotel-la-reserve-001.jpg

Adres: Juan Manuel Blanes 104, 70000 Colonia del Sacramento, Departamento de Colonia, Uruguay

Telefon: +598 4522 6280

Fiyat: Geceliği 56 € ile 290 € arasındadır.


Arapey Oasis Termal Hotel 

Kaplıca suyuyla dolu 2 büyük yüzme havuzu, hidromasajlı küvet ve spa tesisleri bulunan bu otel, Arapey kaplıcalarına sadece 5 metre mesafede klimalı odalar sunmaktadır. Ücretsiz wifi erişimi de sunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.5 puan alan Arapey Oasis Termal Hotel, 4 yıldızlıdır.

arapey-oasis-termal-hotel .jpg

Adres: Termas del Arapey Salto Termas del Arapey, Uruguay

Telefon: +598 4768 2014

Fiyat: Geceliği 71 € ile 141 € arasındadır.


Frontier Hotel Rivera

Güneşlenme terası ve fitness merkezi sunan Frontier Hotel Rivera, Rivera'da yer almaktadır. Bu otel ücretsiz wifi erişimi sunmaktadır. Ücretli özel park yeri bulunmaktadır. Odalarda uydu kanallarını izleyebileceğiniz bir düz ekran TV ile donatılmıştır. Ziyaretçi puanlamasından 9.4 puan alan Frontier Hotel Rivera, 4 yıldızlıdır.

frontier-hotel-rivera.jpg

Adres: 337, Ituzaingó, 40000 Rivera, Departamento de Rivera, Uruguay

Telefon: +598 4624 0476

Fiyat: Geceliği 68 € ile 162 € arasındadır.


Gran Hotel Flores

Şehir merkezinde, Constitution meydanının hemen önünde yer alan Gran Hotel Flores, Trinidad'da ücretsiz wifi ve kahvaltı hizmeti vermektedir. Tesiste yüzme havuzu ve restoran bulunmaktadır. Sessiz bir ortam sunan Gran Hotel Flores'in odalarında duşlu özel banyo ve klima bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.7 puan alan Gran Hotel Flores, 4 yıldızlıdır.

gran-hotel-flores.jpg

Adres: Flores, Dr. Luis Alberto de Herrera 612, 85000 Trinidad, Departamento de Flores, Uruguay

Telefon: +598 4364 2654

Fiyat: Geceliği 58 € ile 153 € arasındadır.


Nuevo Hotel 

Rivera'da ücretsiz wifi erişimine sahip konaklama birimleri sunan Nuevo Hotel, Atilio Paivo Olivera Stadyumu'na 1,3 kilometre uzaklıktadır. Bu 3 yıldızlı otelin odaları klimalı ve özel banyoludur. Odalarda uydu TV bulunmaktadır. Tesiste açık büfe bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.1 puan almıştır.

nuevo-hotel .jpg

Adres: Av Gral Artigas, 60008 Guichón, Departamento de Paysandú, Uruguay

Telefon: +598 4742 2213

Fiyat: Geceliği 33 € ile 55 € arasındadır.


Uruguay'da Nerede Ne Yenir?

Uruguay mutfağı tahıl ağırlıklıdır. Uruguaylıların vazgeçemedikleri yiyecek ise ettir. Konserve sığır eti üretimiyle dünyanın en meşhur ülkesi olan Uruguay için bu kesinlikle kaçınılmaz. Özellikle parilladas dedikleri ızgara et restoranlarına çok sık rastlayacağınız ülkede İtalyan göçünün bunda etkisi büyüktür. Atlantik kıyılarında deniz mahsullerinin ağırlıkta olduğu bir menüyle karşılaşabilirsiniz. Ülke mutfağında en çok tercih edilen balık ise barlam balığıdır. 


Bodega Bouza

Kendi ülkesinin mutfağını ele alan bu restoran, vejetaryen dostudur. Bodega Bouza, sizlere öğle yemeği, gece eğlencesi ve içecek hizmeti vermektedir. Ücretsiz wifi ve tüm içkileri bulundurmaktadır. Bodega Bouza, pazar günleri hizmet vermemektedir. Diğer günler ise 09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

bodega-bouza.jpg

Adres: Cno. de la Redención 7658, 12500 Montevideo, Uruguay

Telefon: +598 2323 4030


Francis Restaurant

Genellikle deniz mahsülleri mutfağını kullanan bu restoran vejetaryen dostudur. Francis Restaurant, sizlere öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti vermektedir. Francis Restaurant, tüm günler 12:00 - 15:30, 20:00 - 00:00 saatleri aralığında hizmet vermektedir.

francis-restaurant.jpg

Adres: Luis de la Torre 502, 11300 Montevideo, Uruguay

Telefon: +598 2711 8603


La Pulperia

Güney Amerika mutfağını konu olarak ele alan bu restoran vejetaryen dostudur. La Pulperia, sizlere öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti vermektedir. La Pulperia, pazartesi günleri kapalıdır. Pazar günleri 12:00 - 16:00 saatleri arasında hizmet verirken, diğer günler 19:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

la-pulperia.jpg

Adres: Lagunillas, 11300 Montevideo, Uruguay

Telefon: +598 2710 8657


Es Mercat

İspanyol mutfağını kendine konu edinen bu restoran vejetaryen dostudur. Es Mercat, sizlere öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Restoranında tüm içkileri bulundurmaktadır. 

es-mercat.jpg

Adres: Colón 1550, 11000 Montevideo, Uruguay

Telefon: +598 2917 0169


Uruguay'a Ne Zaman Gidilir?

Uruguay oldukça ılıman bir iklime sahiptir. Aralık'tan Mart'a kadar devam eden yaz dönemi ülkenin turistik açıdan en çok ziyaret edildiği dönemdir. Özellikle sahil bölgelerinin Noel sonrası ve Şubat ayında hayli kalabalık olduğu ülkenin en çok ziyaret edildiği dönem ise Ocak ayıdır. Sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıktığı yaz mevsiminin dışında kış ve bahar genelde yağışlı geçer.

uruguaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Uruguay'a Nasıl Gidilir?

Türkiye'den Uruguay'a direkt uçuş yoktur. Uruguay'a gitmek için Frankfurt, Madrid gibi Avrupa ülkelerinden ya da Latin Amerika ve Amerika'dan aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir husus daha bulunmaktadır. Biletinizi alırken aktarma yapacağınız ülkeye mutlaka dikkat edin. Çünkü Latin Amerika ülkeleri aktarma sırasında vize istemezken Amerika'dan yapacağınız aktarmada vize istenmektedir. Frankfurt üzerinden yapılacak aktarmada vize istenmektedir. Frankfurt üzerinden yapılacak aktarmada ise transit vize uygulaması vardır.

uruguaya-nasil-gidilir.jpg


Uruguay Festivalleri ve Zamanları

Uruguay pek çok festival ve karnavala ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle nisan ve eylül aylarında düzenlediği festivallerle turist akınına uğrayan ülkenin en önemli festivallerinden Las Llamadas her sene şubat ayında başkent Montevideo'da düzenlenmektedir. Brezilya karnavallarını andıran festival boyunca Sur ve Palermo sokakları rengarenk kostümleriyle dansçılar ve kocaman davullarıyla müzisyenlerin şovlarına ev sahipliği yapmaktadır. 

uruguay-festivalleri-ve-zamanlari.jpg

Önerilen İçerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.