Unorthodox Dizisi Hakkında Bilgiler, İzleyici Yorumları

Netflix’in son günlerde en çok izlenen içeriklerinden biri olan Unorthodox mini dizisi eşsiz senaryosuyla dikkat çekiyor. İşte Unorthodox hakkında bilgiler
Unorthodox Dizisi Hakkında Bilgiler, İzleyici Yorumları

Unorthodox Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix’in 2020 yılına damga vuran yeni dizilerinden biri olan ve en iyi Netflix Dizileri listesine girmeyi başaran Unorthodox eşsiz senaryosu ve etkileyici kurgusu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dini ve kültürel baskılar içerisinde adeta eriyen bir hayatı konu edinen dizi de genç bir kızın çırpınışlarını izliyoruz. NeOldu.com okurlarına sunduğumuz bu inceleme dizi içeriğimizde uzunca bir süredir beklenen Unorthodox dizisi hakkında tüm bilinmesi gerekenleri araştırdık ve diziyi detaylıca inceledik. İşte Netflix orijinal yapımı Unorthodox dizisi, konusu, oyuncu kadrosu ve izleyici yorumları...

Unorthodox Dizi İncelemesi; 


1. Başrolünde genç aktör Shira Haas’ın rol aldığı dizinin oyuncu kadrosunda Amit Rahava, Jeff Wilbusch ve Alex Reid yer almıştır. Broken Mirrors, Princess ve Shtisel gibi yapımlarda rol alan başarılı oyuncu Shira Haas Unorthodox dizisinde ana karakter Esther Shapiro karakterine hayat vermiştir.

netflix


2. Netflix Orijinal yapımı Unorthodox dizisinin yaratıcılığını ise Anna Winger ve Alexa Karolinski yapmıştır. Bir mini dizi olarak tasarlanan Unorthodox dizisinin 4 bölümlük ilk sezonu Netflix üzerinden izleyicilere sunulmuştur.

netflix


3. Dizinin konusu Brooklynli Hasidik Yahudi bir kadının özgürlüğü için görücü usülü evlilikten kaçıp Berlin’e gelmesiyle başlayan hikayeyi anlatmaktadır. Dini ve kültürel sebeplerden dolayı hayatını özgür bir biçimde yaşayamayan Esty piyano bile çalmanın günah sayıldığı bir Yahudi toplumunda yaşamaktadır.

netflix


4. Yaşadığı hayattan ve baskılardan iyice bunalan genç kız Esty çareyi kaçıp kurtulmakta bulur. Görücü usülü olarak evlendirildiği  günlerde ise kaçmanın tam sırası olduğunu düşünür ve Berlin’e doğru yola koyulur. Berlin’de bir grup müzisyen tarafından sıcak karşılanan Esty bir süre onların evinde kalır.

netflix


5. Özgürlüğün anlamını yavaş yavaş öğrenen genç kızın geçmişi ise onu güzel düşler kurarak geldiği Berlin’de de bulacaktık. Ancak güçlü bir karakter olan Esty’nin artık baskılara boyun eğmek gibi bir niyeti yoktur.

Netflix


6. Hayatın gerçeklerini yansıtan ve dizide konu edilen baskılara maruz kalan insanların gerçek hikayesini bizlere aktaran dizi, fantastik veya uydurma bir hikayeden uzak olup yalın bir dille anlatılmaya çalışılmıştır.

netflix


7. Dizide oyunculuk performansları olması gerekeninde üzerinde gözüküyor. Başrolde yer alan Shira Haas’ın performansı ise ancak olağanüstü olarak nitelendirilebilir. Ayrıca dizi ekibinde yer alan kadınlarının hepsinin Yahudi olması da dikkat çeken detaylardan biridir.

netflix


8. Unorthodox dizisi Deborah Feldman tarafından 2012 yılında yazılan Unorthodox: The Sandalous Rejection of My Hasidic Roots (Ortodoks Olmayan: Hasidik Kökenlerimi İnkar Ediş Skandalım) adlı kitaptan uyarlanmıştır.

netflix


9.  Diziseverler tarafından oldukça beğenilen ve kısa sürede en çok izlenen Netflix yapımlarından biri olan Unorthodox IMDb’de aldığı 8.3’lük yüksek puanla da ne kadar kaliteli bir yapım olduğunu kanıtlamıştır.

Netflix


Netflix’in Orijinal Yapımı Unorthodox Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Netflix’in 2020 yılına damga vuran başarılı dizisi Unorthodox hakkında izleyici yorumlarına bu içeriğimizde yer verdik. Henüz diziyi izlemeyenler için mükemmel bir referans olan izleyici yorumlarını okumanızı tavsiye ediyoruz.


İzleyici 1:

Kendisini ve kişisel özgürlüğünü bulmaya çalışan genç bir kadının travmalarını anlatırken, dinin bireyin dünya hakkındaki düşünme şeklini oluşturan, kendisini o dünyada nasıl gördüğünü değiştiren ve tüm hayatını şekillendiren bir uyuşturucu olduğunu da anlatmış mini dizi.


İzleyici 2:

Az önce iki bolumunuz izlediğim ve bayıldığım dizidir. Kıyamadım bitirmeye tüketmek istemedim hemen. Shira Haas Handmaids Tale'de Elizabeth Moss'dan beri izlediğim en iyi kadın oyuncu performansını koymuş ortaya. Netflix'in en iyi islerinden olabilir bu yıl.


İzleyici 3:

Son zamanlardaki en iyi Netflix yapımı. Uyku problemi yaşadığımdan, vakit geçsin diye başladım ve bitsin istemiyorum. Başroldeki oyuncu muazzam oynuyor. Hissiyatını izleyicileri tam olarak geçiriyor.


İzleyici 4:

Dün akşam hadi bir bakalım bu neymiş derken 4 bölümü birden izledik. Son zamanlarda izlediğim en iyi diziydi diyebilirim. Din konusunda ülke olarak arada kalmış olmamızın etkisinden olsa gerek izlediğim sahneleri kafamda kendi ülkemizdeki kadınların yaşadıkları zorluklarla kıyasladım ve beğenimde bunun etkisi olduğunu düşünüyorum.


İzleyici 5:

Bence gayet güzel bir dizi olmuş başrolde ki Esty'de ve onun eşi de rolünün hakkini sonuna kadar vermiş… Tadı damağımda kaldı. Bir 4 bölüm daha olsa izlenirdi...


İzleyici 6:

Netflix’den pek de beklenmeyecek türden çarpıcı ve başarılı bir drama. Yer yer izlemesi, tahammül etmesi güç bir gerçekliğe sahip. Başroldeki kızımız Shira Haas 'a diyecek bir şey bulamadım, performansı kusursuza epey yakın.


İzleyici 7:

Dün gece 12 gibi başlayıp bitene kadar bırakamadığım, netflixte yayınlanan en iyi dizilerden. Konusunun ilgi çekici olması bir yana esty'i ve yanky'i oynayan oyuncular çok başarılılar.


İzleyici 8:

Mükemmel bir dizi. Öğretilerin ve yıkılamayan tabularla birlikte gelen bağnazlığın hiçbir dinde değişmediğine dair güzel bir örnek olmuş. Öte yandan oyunculukları ve replikleri çok başarılı buldum. Diziyi açan herkes muhtemelen tek solukta izleyecektir.


İzleyici 9:

Dinlerin insan hayatında ne denli rol oynadığını ve insanı ister istemez sınırlandırabileceğini anlatan sürükleyici mini Netflix dizisi. Bir oturuşta dört bölümü de saat farketmeksizin izlersiniz, öyle merak ettiriyor. Ayrıca dizi, bir insanın hayallerinin peşinden koşması gerektiğini ve içinde bulunduğu şartlardan memnun değilse ne dini, ne diğer insanları, hiçbir şeyi düşünmeden kendini bulması, ne istediğini bulması gerektiğini anlatmakta bence.


İzleyici 10:

Öyle sürükleyici bir dizi ki başlayıp bitirmeniz oldukça mümkün. Bırakasım gelmiyor. Bir sahnesinde bile sıkılmadığım, yüreğimin daraldığı, göz dolduran bir Netflix dizisi.


Netflix Orijinal Yapımı Unorthodox Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri

Netflix’in yeni dizisi Unorthodox’un başrolünde yer alan aktörleri ve rol aldıkları karakterleri detaylıca inceledik. İşte dizi karakterleri ve oyuncuları ile ilgili bilgiler.

Shira Haas – Esther Shapiro

neetflix

İsrail asıllı genç aktör Shira Ass kariyeri boyunca Broken Mirrors, Princess ve Shtisel gibi yapımlarda rol alarak adını duyurmayı başarmıştır. Son olarak Unorthodox dizisinde karşımıza çıkan genç aktör ortaya koyduğu oyunculuk performansıyla izleyenlerini kendisine hayran bırakmıştır. Shira Hass dizide Esther Shapiro karakterine hayat vermiştir. Esther Shapiro ise hayalleri ve özgürlüğü için tabuları yıkarak baskılardan kurtulan ve laik bir hayata geçiş yapan genç bir kadındır.


Amit Rahav – Yakov Shapiro

netflix

Sinema dünyasına yeni yeni atılan genç oyuncu Amit Rahav dizide Yakov Shapiro karakterine hayat vermiştir. Yakov Shapiro ise sıkı bir Yahudi olup görücü usülü olarak Esther ile evlendirilmiştir. Hayalleri peşinde Berlin’e kaçan Esther’i bulmak için bir arkadaşıyla Berlin’e doğru yola çıkan Yakov terk edilmenin verdiği acıyla iyice yıkılmıştır.

Önerilen İçerik: Netflix'in Yeni Dizisi Ragnarok Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum