Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 8 Derviş Zaim Filmi

Tabutta Rövaşata isimli filmi ile dikkatleri üzerine çeken Derviş Zaim'in hem yazıp hem de yönettiği filmleri sizlere sunuyoruz. İşte izlenmesi gereken Derviş Zaim filmleri...
Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 8 Derviş Zaim Filmi

Derviş Zaim Filmleri Listesi 

Derviş Zaim 1996’da Tabutta Rövaşata isimli filmi ile sinema kariyerinin en büyük adımını attı. Aynı zamanda Ares Harikalar Diyarında isimli bir roman yazdı ve romanı Yunus Nadi Ödülünü kazandı. İşte en iyi Derviş Zaim filmleri...

Derviş Zaim Filmleri;


8. Rüya (2016) – IMDb: 5.7

Derviş Zaim Filmleri

Derviş Zaim'in yazıp yönettiği psikolojik ve dram filmleri türünde bu yapım Sine isimli genç bir mimarın hikayesi anlatılıyor. Yedi uyuyanlar menkıbesinden uyarlanarak tasarladığı bir cami projesini bitirmeye çalışan Sine bazı aksaklıklar sebebiyle işi yarım bırakmak zorunda kalır. Bu işle adeta kafayı bozan Sine bir gün meydanda uyurken kendisini Yedi Uyuyanlar mitinin içerisinde bulur. Bu olay onu hem maddi hem de manevi olarak etkilemiştir.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşad Bozyiğit

Rüya Benzeri Filmler;

  • Gölgeler ve Suretler (2010) - IMDb: 7.0
  • Paralel Yolculuklar (2004) - IMDb: 7.2
  • İşe yarar Bir Şey (2017) - 7.7 

7. Devir (2013) – IMDb: 6.0

Derviş Zaim Filmleri

Derviş Zaim’in bu uzun metrajlı filminde köy hayatı ve çobanlar anlatılmaktadır. Burdur’un bir köyünde geçen filmde her yıl düzenlenen çobanlık yarışmalarını ve geleneklere bağlı kalarak koyunların kırmızıya boyanmasını izliyoruz. Ancak köyün yakınlarına kurulan bir maden ocağı kayalardan elde edilen kırmızı boyanın tükenmesine sebep olunca gelenekler ve yarışmalar tehlikeye girecektir.

Tür: Dram

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Ramazan Bayar, Ali Özel, Mustafa Çelikli

Devir Benzeri Filmler;

  • Koca Dünya (2016) - IMDb: 6.8
  • Borç (2018) - IMDb: 6.3
  • Flashbellek (2020) - IMDb: 4.0

6. Balık (2013) – IMDb: 6.0

Derviş Zaim Filmleri

Kaya ve Filiz’in kızları ne kadar uğraşsalar da bir türlü konuşamaz. Filiz eski yöntemlere başvurarak kızını iyileştirmeye çalışır. Ender bulunan bir balık türünü kızına yedirirse iyileşeceğini düşünür ve birkaç göl gezerek en sonunda aradığı balıkları bulur. Kocası evdeki balıkları fark edince bunlardan çiftlik kurmayı hedefler ve birkaç balık örneği alır ve bunu yakınlardaki Su Ürünleri Fakültesi’ne götürür. Çiftlik için çok fazla paraya ihtiyaç olduğunu öğrenir ve para kazanmak için meşru olmayan yolları dener ve karısının ölümüne neden olur. Hapishanede cezasını çektikten sonra köye dönüp kendini kızına affettirmek için uğraşır.

Tür: Dram

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Bülent İnal, Sanem Çelik, Myraslava Kostyeva Akay

Balık Benzeri Filmler;

  • Cenneti Beklerken (2006) - IMDb: 6.7
  • Kar (2017) - IMDb: 6.7
  • Bulantı (2015) - IMDb: 6.3

5. Nokta (2008) – IMDb: 6.7

Derviş Zaim Filmleri

Nokta filminde Ahmet isimli genç bir adamın yaptığı hatalar ve bu hatalar sebebiyle çektiği vicdan azabı anlatılıyor. Bir arkadaşının gazına gelen Ahmet tarihi bir Kuran-ı Kerim’i çalar. Ancak bu hırsızlık ona para yerine oldukça ağır bir vicdan azabı verecektir.

Tür: Dram

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Settar Tanrıöğen, Hikmet Karagöz, Mehmet Ali Nuroğlu

Nokta Benzeri Filmler;

  • Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (2000) - IMDb: 7.3
  • Süt (2008) - IMDb: 6.6
  • Yumurta (2007) - IMDb: 6.6

4. Cenneti Beklerken (2006) – IMDb: 6.7

Derviş Zaim Filmleri

Geleneksel Türk Sanatları Üçlemesinin ilk filmi olan Cenneti Beklerken, minyatür sanatı üzerinde durur. Film, Osmanlı’ya isyan eden ve Danyal isimli bir adamın etrafında toplanan bir grup insan her geçen gün sayıları artırmaya başlamışlardır. Eflatun isimli iyi bir çizer, sadrazamın karşısına çağrılır ve Danyal’ın oğlunun portresini çizmesi için Anadolu’ya yollanır. Yanında bir grup insanla birlikte yola çıkan Eflatun, yolda mahsur kalmış genç bir kadını da yanlarına alır. Daha sonra ise büyük bir macera onu bekliyordur. Eflatun dürüstlüğü sayesinde evine geri dönmeyi başarır.

Tür: Dram

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Altan Erkekli, Numan Acar, Ahmet Mümtaz Taylan

Cenneti Beklerken Tarzı Filmler;

  • Kıskanmak (2009) - IMDb: 6.6
  • Kaç Para Kaç (1999) - IMDb: 7.6
  • İstanbul Kanatlarımın Altında (1996) - IMDb: 7.1

3. Çamur (2003) – IMDb: 5.4

Derviş Zaim Filmleri

Film, şifalı olduğuna inanılan bir çamur alanına sahip olan Ali isimli bir adam, alanın yakınlarında bir tarihi eser bulur. Bunu kız kardeşinin kocasına verir. Daha sonra ise hapishaneye düşer. Kız kardeşinin kocası ise ortadan kaybolur. Her şeyle baş başa kalan kız kardeşi Ayşe ise Temel isimli bir adamla yakınlaşmaya başlar. Aynı zamanda Türk komedi film önerileri arasında da yer alan bu yapım, sinemamızın izlenmesi gereken eserlerinden bir tanesidir.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Tomris İncer, Mustafa Uğurlu, Taner Birsel

Çamur Tarzı Filmler;

  • Anlat İstanbul (2005) - IMDb: 7.4
  • Rüya (2016) - IMDb: 5.7

2. Filler ve Çimen (2000) – IMDb: 7.1

Derviş Zaim Filmleri

Film, para, hırs ve düzenbazlıkları anlatıyor. Ödüllü bir maratoncu olan Havva isimli genç bir kız, gazi olan abisine bakmak için dişini tırnağına takar ve mücadele eder. Başarılı bir maratoncu olmasına rağmen fakirlikle iç içedir fakat bir gün kendini hiç alakası olmayan garip bir olayın içerisinde bulur.

Tür: Dram

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Sanem Çelik, Haluk Bilginer, Taner Birsel

Filler ve Çimen Tarzı Filmler;

  • Neredesin Firuze (2004) - IMDb: 7.3
  • Azize: Bir Laleli Hikayesi (1999) - IMDb: 7.0
  • Ağır Roman (1997) - IMDb: 7.7

1. Tabutta Rövaşata (1996) - IMDb: 7.8

Derviş Zaim Filmleri

En iyi Türk filmleri arasında gösterilen film, Mahsun isimli bir adamın yaşadığı dramı anlatıyor. Mahsun kimsesiz ve sokaklarda yaşayan bir adamdır. Balıkçılık yapan Reis isimli bir adamın yardımlarıyla bir kafenin tuvaletini temizler ve küçük bir odada kalmaya başlar. Böylelikle hem barınacak yer bulur hem de üç beş kuruş para kazanır. Mahsun’un en büyük zaaflarından birisi ise arabalardır. Her gece bir araba yürütür ve İstanbul turu yapar. Bu ise Mahsun’a pahalıya mal olur, her gece dayak yer. Bir süre sonra Mahsun çalıştığı kafeye bir kadının sürekli geldiğini fark eder ve ondan etkilenir. Daha sonrasında çok daha büyük bir dramla karşı karşıya kalır.

Tür: Dram

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Tuncel Kurtiz, Derviş Zaim, Ahmet Uğurlu

Tabutta Rövaşata Benzeri Filmler;

  • Yeraltı (2012) - IMDb: 7.2
  • Kader (2006) - IMDb: 7.9
  • Masumiyet (1997) - IMDb: 8.2

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.