En Lezzetli Biraları Üreten Dünyanın En İyi 10 Bira Ülkesi

Dünya üzerinde yıllık milyarlarca litre bira tüketildiğini söylediğimizde şaşıracaksınız. İşte dünyanın en ünlü bira üretici ülkeleri...
En Lezzetli Biraları Üreten Dünyanın En İyi 10 Bira Ülkesi

Dünyanın En İyi 10 Bira Ülkesi

Bira M.Ö 5 binli yıllarda Mezopotamya’da keşfedilmiştir. Sümerli bir kadın tarafından tesadüfen bulunan içecek, unutulan ekmeğin zamanla kendini fermente etmesi sonucu ortaya çıkmış. İlk olarak kadınların evlerinde ürettiği biralar, zamanla dünyanın dört bir yanına yayılarak farklı lezzet ve alkol oranları ile tüketime sunulmuştur.

Dünya üzerinde bira üreticilerine baktığımızda Çin’in saf üretimde bir numara olduğunu görebiliriz ancak kişi başına düşen tüketime baktığımızda Çek Cumhuriyeti birinci sırada yer almaktadır. Birçok kişi "Hangi bira hangi ülkenin?" ya da "dünyanın en iyi birası hangisi" sorularını sormaktadır. 

İşte dünyanın en iyi biralarını üreten dünyanın en iyi 10 bira ülkesi;

1. Dublin, İrlanda

En İyi bira ülkeleri

Dünya bira tüketiminde ikinci sırada yer alan İrlanda, bira kültürüyle de adından çokça söz ettirmeyi başardı. Özellikle son 10 yılda artış gösteren bira çeşitliliği, İrlanda hükümetinin teşvik çalışmaları ile 10 kat artış göstermiş. Günümüzde sayısız bira fabrikasına sahip ülke, farklı lezzet ve ürün çeşitliliğini tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Eğer bira severler arasında yer alıyorsanız Dublin şehrine muhakkak uğramanız gerek! İrlanda bira markalarından olan Kilkenny, Mulligans ve Caffrey’s denemeyi ihmal etmeyin.

İrlanda hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için "İrlanda Hakkında Bilmeniz Gereken İlginç Bilgiler" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

2. Münih, Almanya

En İyi bira ülkeleri

Dünyanın en iyi biralarını mı arıyorsun? Öyleyse doğru yerdesin. Almanya’nın Münih kenti bira severler için adeta bir cennet! Taze demleme biraları ile nam salmış kent, her yıl düzenlenen Münih Oktoberfest etkinliğinde milyonlarca turistin bir araya gelmesini sağlıyor. Ortalama 3 ila 4 Euro’ya alabileceğiniz en özel biraları, Büyük Alman Bira Salonu’nda tüketebilirsiniz. Eğer denemeniz gereken birayı soracak olursanız; Paulaner, Erdinger ve Hacker-Pschorr içmeden gelmeyin!

Alman biraları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için "En İyi Alman Biraları" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

3. Yeni Zelanda

En İyi bira ülkeleri

Tarım alanında son derece başarılı olan Yeni Zelanda, bira üretimine hız katacak farklı lezzetlerin buluşma noktası oldu. Tarladan toplanan arpa hızlıca işlenmeye götürülürken, fabrikalar farklı lezzetlerin buluşacağı bitkileri çiftçilerden talep ediyor. Üretimde kullanılan narenciye ve şerbetçiotu gibi farklı lezzetler bira ile harmanlanarak tüketiciye sunuluyor.

4. Portland, ABD

En İyi bira ülkeleri

Porland’ın Maine’de en büyük şehir olduğunu biliyor olabilirsiniz ancak şimdi duyacağınız sizi şaşırtacak. Ortalama 200 binin üzerinde nüfusa sahip olan kent, ABD’nin birahanesi olarak biliniyor. Şehre yaklaştığınızda çevrenizi saran sayısız bira fabrikasına şahit olacaksınız ancak bira seviyorsanız doğru yerde olduğunuzdan şüpheniz olmasın. Kentin saymakla bitmeyen bira çeşitliliği arasında Novare Res, Allagash ve Bunker içmeyi unutmayın!

5. Prag, Çek Cumhuriyeti

En İyi bira ülkeleri

Güzellik ve zarafet kenti olan Prag, bira severler için adeta bir cennet! Çek Cumhuriyeti’nin en büyük turistik merkezi olan Prag, 17. Yüzyıldan kalma biraları ile bilinmektedir. Uluslararası lezzetlerin buluşma noktası olan Prag, eşsiz bira lezzetleri ile insanın damağına bambaşka tat veriyor. Ortalama 4 Euro’ya satın alabileceğiniz Pilsner Prag biralarını, şehrin en ünlü barı Sly Clancy’da içebilirsiniz.

6. Moskova, Rusya

En İyi bira ülkeleri

Rusya’nın tüm zamanlara meydan okuyan vodka kültürü yavaş yavaş biraya doğru kaymış durumda. Peki neden? Kültürel dokusunu yansıtan vodkaları ile bildiğimiz Rusya, genç nüfusun artış göstermesi ile biraya olan talebi arttığı gözüküyor. Yeni nesil bira meraklıları, Moskova birası olarak bilinen Baltika ve Stary büyük bir beğeni ile tüketiyor. Bardağını 1 ile 2 pound civarında alabileceğiniz bu eşsiz lezzetleri, en eski bira fabrikası olan Hamovniki Venskoe’den alabilirsiniz.

7. Mexico City, Meksika

En İyi bira ülkeleri

Bira meraklılarının iştahını kabartacak Mexico City, birbirinden farklı bira tesisleri ile otantik ve geleneksel lezzetlerin çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Kentin en sevilen biraları arasında yer alan Osadia, Babilonia ve Xochipilli egzotik tatları ile sizi baştan çıkartacak! Kentin yeni nesil bira cenneti olarak bilinen Puebla, her yıl düzenlenen bira festivali ile sayısız turistin uğrak noktası oluyor.

8. Brüksel, Belçika

En İyi bira ülkeleri

Belçika, insanlar için bir çikolata cenneti olabilir. Ancak Belçika’nın Brüksel şehrinde unutulan bir şeyler var gibi. 400’den fazla bira markasını içinde barındıran kent, bira severler için vazgeçilmez seyahat noktaları arasında yer alıyor. Kendinizi Brüksel’e attığınızda soğuk bir bira içmek isteyebilirsiniz. Şehrin en iyi biralarını tadabileceğiniz De Gouden Boom Bira Fabrikası ilk uğrak noktanız olabilir! Damağınızı şenlendirecek efsanevi Belçika biraları olan Duvel, Ale, Oude Kriek ve Augustin içmeyi unutmayın!

9. Amsterdam, Hollanda

En İyi bira ülkeleri

"Heineken nerenin birası" diye herkes sormuştur. Tarımda oldukça gelişmiş olan Hollanda toprakları, 17. yüzyıla kadar dünyanın en eski bira fabrikalarına ev sahipliği yapmıştır. 21. yüzyıla geldiğinde yeni nesil hafif ve lezzetli biraları ile ünlenen Amsterdam, bira severlerin favori ülkeleri arasında girmeyi başardı. Dünyaca ünlü Heineken, Amsterdam ve Grolsch biralarını içebileceğiniz ülkede ortalama 2 ila 3 Euro ödemeniz yeterli. Biranızı yerel halk ile yudumlarken proost demeyi unutmayın!

10. Budapeşte, Macaristan

En İyi bira ülkeleri

Dünyanın en ünlü biralarını üreten Macaristan hakkında ne biliyorsunuz? Bira kültürünü son seviyeye taşıyan ülke, damağınızda en lezzetli tadı bırakmayı başarıyor. Alman tarzı koyu ve İngiliz tarzı asortik biralara sahip Budapeşte, bira meraklılarının en sık uğradığı yerler arasında. Eğer yolunuz Budapeşte’ye düşerse ve bira severler arasında yer alıyorsanız Borsodi içmeden gelmeyin derim!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum