Üniversiteler Eski Cazibesini Kaybediyor

Günümüzde istediğiniz eğitimi sertifikalı alabileceğiniz farklı kurumlar üniversitelerin yerini almak üzere.
Üniversiteler Eski Cazibesini Kaybediyor

Üniversitede dört yıllık alınan alan eğitimi artık sertifika veren kurumlar sayesinde bir seneye inmiş durumda, üstelik bu kursların yüksek ücretlere sahip olmalarına rağmen ilgi görüyorlar. Bunun nedeni insanların bir an önce çalışma hayatına atılıp, para kazanmak istemelerinden kaynaklanmaktadır. 

Üniversiteler eski cazibesini kaybediyor

Üniversiteler günümüzde değişime hızlı ayak uyduramadığı için eski cazibesini kaybetmeye başladı. Sertifika programlarının açılmasıyla birlikte bir çok insan üniversiteye gitmeden eğitim alıp, iş sahibi olabilme konumuna gelmiş bulunuyor. Aynı zamanda dört yılını üniversitede okumuş emek vermiş biri, birkaç ay ya da bir sene sertifika programına gitmiş biriyle eş değer tutuluyor ve çalışma hayatında aynı maaşı almak durumda kalıyor. 

Sertifika veren kurumların artıları ve eksileri

+ Hedefi belli zamanı kısıtlı insanlara fayda sağlaması

+ Alınan sertifikayla genellikle özel sektörde işe başlama olanağının olması 

 - Diploma vermemeleri. Diploma vermedikleri için resmi kurumda çalışmak isteyenlerin , diplomasız o işi yapmasının mümkün olmaması.

- Pahalı olmaları dolayısıyla sadece belli bir insana hitap edebilme özelliğinin bulunması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.