Üniversite Öğrencilerinin En Büyük Çilesi Bitiyor

İETT öğrenci kartları için yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemle birlikte artık İstanbul’a il dışından gelen öğrenciler İETT kartı için sıra beklemeyecek.
Her yıl İstanbul’daki üniversitelere eğitim için il dışından binlerce öğrenci geliyor. Yeni gelen öğrenciler ev, yurt ararken diğer yandan da İstanbulkart için uzun bir kuyruğa girip çileli bekleyişin ardından ulaşım kartlarına kavuşabiliyordu. Artık yeni düzenleme ile bu çileli bekleyiş tarih oluyor. İstanbul üniversitelerine il dışından gelip kayıt yaptıran öğrenciler kayıtları esnasında İstanbulkart'larını da sıra beklemeden alabilecek.
Hiçbir Belge Gerekmiyor
İstanbul genelinde 6 pilot okulda uygulanan bu yeni sistem, İstanbul’a yeni gelmiş üniversite öğrencilerinin hiçbir belge gerektirmeden üniversite kayıtları sırasında İstanbulkart’larını da alabilecek. Kartların ön yüzü üniversite kimlik kartı olurken arka yüzü de ulaşım kartı olacak. Bu yeni projenin olumlu sonuçlanması halinde gelecek yıl tüm İstanbul üniversitelerinde uygulanması bekleniyor.
- Yorumlar 0
- Akbil, İETT'nin Nostaljileri Arasında2014 yılından itibaren Akbil nostaljik araçlar arasında yerini aldı.29 Temmuz 2015 Çarşamba 16:46