Underwater (2020) Film Analizi ve Oyuncuları

2020 yapımı aksiyon gerilim filmi olan Underwater (Derin Sular) adlı yapımı inceleyerek sizler için içerik haline getirdik.
Underwater (2020) Film Analizi ve Oyuncuları

Underwater (2020) Filmi İncelemesi

2020 Ocak ayında vizyona giren Underwater adlı filmin yapımcılarını, oyuncu kadrosunu, konusunu, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. İşte Underwater hakkındaki detaylar.


1. Film ilk olarak 10 Ocak 2020 tarihinde gösterime girmiştir. Film uzunluğu 1 saat 35 dakikadır.

Underwater


2. Film fragmanı 20th Century Studios orijinal YouTube kanalında 19 Ağustos 2019 tarihinde yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 10.346.735 kişi tarafından izlenmiş olup olumlu yorumlar almıştır.

Underwater1


3. Yapımın yönetmen koltuğunda William Eubank otururken yapımcıları ise Peter Chernin, Tonia Davis ve Jenno Topping’dir. Senaryoyu kaleme alan isimler ise Brian Duffield ve Adam Cozad.

Underwater2


4. Film için ayrılan bütçe 80 milyon Dolar’ken gişe sonucu ise 40,9 milyon Dolar’dır. Film şarkılarını Marco Beltrami ve Brandon Roberts hazırlarken sinematografisi Bojan Bezelli’ye aittir. TSG Entertainment ve Chernin Entertainment’in ortak yapımı olan Underwater’in dağıtıcılığını ise 20th Century Studios yapıyor.

Underwater3


5. 2020 filmi olan Underwater’in oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Kristen Stewart (Norah Price), Vincent Cassel (Captain Lucien), Mamoudou Athie (Rodrigo Nagenda), T.J. Miller (Paul Abel), John Gallegher Jr. (Liam Smith), Jessica Henwick (Emily Haversham), Gunner Wright (Lee Miller).

Underwater4


6. Bu aksiyon gerilim filminin odak noktası ise bir sondaj şirketi için çalışan ekibin deprem sonrası yıkılan gizli üsten güvenlik elde etmeye çalışmasının etrafında dönüyor.

Underwater5


7. Filmin konusunu ise Mariana Çukuru'nun dibinde Tian Industries tarafından işletilen bir araştırma ve sondaj tesisi olan Kepler 822, güçlü bir depremle yüzleşti. Deprem sonrası içeride tıkılı kalan ekibin kendi güvenliklerini sağlaması amacı yaptıkları şeyler olarak yorumlayabiliriz.

Underwater6


8. Underwater IMDB üzerinden 54.234 kişinin verdiği oy ile 5,8 puan almıştır. NeOldu yazarları olarak izlediğimiz filmi ortalama düzeyde bulup izlemenizi tavsiye ediyoruz. Puanımız 6 / 10.

Underwaterr


Underwater (2020) Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Müthiş bir gerilim filmi. Korku filmi diye yapılan şeylerden daha fazla korkuyorsunuz. Oyunculukların hepsi iyi. Filmin hikayesini sürükleyici buldum. Sondaj çalışmaları için okyanusun en dibine inmiş, koca tesisler kurmuş şirketlerin uzman personelleri bir anda şiddetli bir sarsıntıyla sarsılıyor. 10 şiddetinde deprem olduğunu zannettikleri sırada olaylar farklı bir boyuta evriliyor. Filmin en büyük handikapı aşırı karanlık olması. 8/10


👤 Güzel!!! ama bir sinema filmi için değil bir tv filmi için güzel. Eğer klişe film nedir derseniz filmin yüzde 90'nı klişelik ile geçiyor. Karma karışık bir senaryo. Karakterlerin karakteristik özellikleri bilindik klişe tarzında. Kristen Stewart ne hikmetse güçlü sağlam kadın rolünü yine oynamış. Bir önceki filmi çarlinin meleklerinde olduğu gibi. Gerilim diye bir şey yok zaten ne olacağını bildiğiniz için hiçbir gerilim yaşamıyorsunuz. Sadece filmin sonu azda olsa izleyiciyi şaşırtıyor o kadar. 


👤 Bu filmin sonunda söyleyebildiğim 2 şey var. İlki, filmin gerçekten 3. sınıf klasik ve sıkıcı Amerikan gerilim filmi olduğu, ikincisi ise filmin (abartmadan söylüyorum) sadece fragmanından ibaret olduğu. Ayrıca okyanusun bilmem kaç kilometre derinlerinde olduğu varsayılan yarı akıllı yaratıklar da hiç olmamış. Söylemeden geçemeyeceğim son şey; su altında kapalı kaldıkları yerde bu cani yaratığımsılarla karşılaştıklarında Emily “dünyadan, okyanustan ve doğadan çok şey çaldık ve zarar verdik, bizden intikamını alıyor” dediği sahneyi sevdim. 


👤 Okyanus'un dibinde geçen klostrofobik bir film ve bu sualtı dünyası atmosferini harika işlemişler filmde baya bir emek var bende 80'lerin Alien filmi tadı bıraktı bu tarz filmlere her ne kadar doymuş olsak ta zevkle izlettirdi bu tarz film izlememiş nesiller çok beğenecektir gerilim yönü de çok başarılıydı. İmdb'de aldığı 6 puanı kesinlikle haketmeyen düşük puanlanmış harika film benim puanım 8 sesler çok önemli böyle filmlerde ses sisteminiz varsa alacağınız keyif iki kat artacaktır.


👤 William Eubank'ın projesini, ilk duyurulduğunda listeye almıştım, ama sonradan pek olumlu eleştiriler almayınca birçok kişi gibi ben de filmi geri plana aldım izleme listelerinde. Bu bir yaratık filmi, bir yaratık filminden umacaklarınız ve bekleyecekleriniz bellidir aslında, çoğu zaman bir şaheser bulmayı beklemezsiniz ekran/beyaz perde başında. 


👤 ses efektleri harika, izlemeyi planlayan için önerimiz olsun; mutlaka yetkin bir ses sistemiyle, gürültüsüz ortamda izleyin. (gerçi zamanımızı ve ilgimizi verdiğimiz her film için böyle yapmalıyız aslında ya neyse şimdi ayrıca bence oyunculuğu giderek olgunlaşmaya başlayan (olduğu kadar artık) Kristen Stewart da rolde fena değildi. Gerçi senaryo çok da izin vermiyor kendisine yakınlaşmamıza. Vincent Cassel da tadımlık olmuş.


👤 Aynı gezegenin içinde su altı ve su üstü diye iki farklı dünyanın olduğunu bizlere tekrar hatırlatan film olmuştur. Film, okyanus bilimini sci-fi ile harmanlayarak ortaya gerilim, aksiyon karışımı bir yapım çıkarmış. Filmin geçtiği yer deniz yüzeyinin 6 mil (yaklaşık 10 km) altında olduğu düşünürse, film o seviyenin fizik kurallarını gayet etkileyici olarak işlemiş. Puanım 6.


👤 Klostrofobik ortamlarda yaratıklı gerilim" türünden (öyle bir tür varsa) hoşlananlar için iyi bir film olabilir. Bu tipteki filmleri sevmeyenler ise izlemek için daha iyi filmler bulunabilirler. Mesela izlemediyseniz benzer bir ortamda geçen the Abyss'i izleyebilirsiniz. 1989 yılında yapılmasına rağmen bundan çok daha üstün bir filmdir. 90 dakika olmasının da etkisiyle izlerken sıkılmadım ama filmin olumlu bir yanını da göremedim, iyi ki izlemişim diyemedim. 5/10


Underwater (2020) Film Oyuncuları ve Başrolü

Kristen Stewart – Norah Price

Amerikalı yönetmen oyuncu ve model olan Kristen En İyi Öpüşme Sahnesi Dalında MTV Film Ödülüne ek olarak 26 ödüle daha sahiptir. Alacakaranlık serisinde ün yakalamayı başaran oyuncu 50’den fazla yapımda rol almıştır. Şu an 30 yaşında.

Kristen Stewart


Vincent Cassel – Captain Lucien

Fransız aktördür. İlk kez Mathieu Kassovitz'in 1995 yapımı La Haine (Hate) filminde, sorunlu bir Fransız Yahudi gençliği olarak gösterdiği performansla tanınmış ve kendisine iki César Ödülü adaylığı almıştır. 45’ten fazla yapımda görev almıştır. Şu anda 53 yaşında.

Vincent Cassel


Çıkış Tarihi: 10 Ocak 2020

Kategori: Aksiyon – Korku – Bilim kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.