Netflix Uncut Gems İzleyici Yorumları ve Hakkında Bilgi

Netflix’in 2020 yılında abonelerine sunduğu ve en beğenilen filmlerden biri olan Uncut Gems’i takipçilerimiz için inceledik.
Netflix Uncut Gems İzleyici Yorumları ve Hakkında Bilgi

Netflix 2020 Uncut Gems Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Go Get Some Rosemary ve Haeven Knows What gibi uzun metrajlı filmleriyle kaliteli bir iş ortaya koyan Safdie Kardeşler şimdide 2020 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Uncut Gems’in yönetmenliğinde karşımıza çıkıyorlar. Senaryosunda da imzası olan Safdie Kardeşler’in yeni filmi kısa sürede en iyi netflix filmleri arasına girmeyi başardı. Batmak üzere olan bir Yahudi esnafı ana merkezine alan Uncut Gems filmini bu inceleme film içeriğimizde detaylıca ele aldık. İşte başrolünde Adam Sandler’in rol aldığı Uncut Gems filmi hakkında bilgiler, film eleştirisi ve izleyici yorumları…


Uncut Games ve Film İncelemesi

1. Ünlü yönetmen Safdie Kardeşler imzalı ve başrolünde Adam Sandler’in rol aldığı Uncut Gems filminde Yahudi bir kuyumcu üst üste biriken borçları ve kapıya dayanan alacaklılarına rağmen ayakta kalma umuduyla her şeyi riske attığını izliyoruz.

Netflix


2. Filmin ana karakteri olan Howard Ratner (Adam Sandler) New York’ta yaşayan Yahudi bir kuyumcu olup kumara karşı yoğun ilgisi olan bir adamdır. Sürekli olarak kazanmaya odaklı ve hayatını köşeyi dönmek üzere kurgulayan Howard’ın günleri bu mücevher piyasasında batıp batıp çıkmakla geçiyor.

Netflix


3. Hayatını son derece lüks yaşayan ve hareketli geçiren Howard uçan kuşa borcu olmasına rağmen hala eğlenceyi, kumarı ve riski bırakmıyor. Aniden ciddi kararlar veren karakterimiz büyük riskleri göze alarak bir şekilde hayata tutunuyor.

Netflix


4. Tek amacı kendini kurtarmak olan biraz bencil biraz da sahtekar karakterimiz Howard’ı izlerken seyirci bu hızlı hayatın büyüsüne kapılmıyor değil. Ana fikrinde ise modern ve zengin insan olarak tabir edilen bir kesimin nerede nasıl davranmaları gerektiğini ve nasıl yaşamaları gerektiğini bilmeden yaşadıkları hayata bir eleştiri fikri yatıyor. Filmde kullanılan sahneler ve oyuncu kadrosu da Uncut Gems’i çekici yapan hususlardan. Öyle ki filmde ünlü eski basketbol yıldızı Kevin Garnett’in kendi karakterine hayat verdiğini görüyoruz.

Netflix


5. Filmin yönetmenliğini yapan Safdie kardeşlerin Howard karakterini yaratırken babalarından ve bir zamanlar ortakları olan  Howard isimli gerçek bir kişiden esinlenmeleri ise filme ayrı bir güzellik katıyor. Yahudi karakterlerin bolca olduğu Uncut Gems’de herhangi bir propaganda veya yandaşlık unsuru da yok. Zaten mücevher piyasasına girip de Yahudilerden bahsetmemek olmaz.

Netflix


6. Filmde Adam Sandler’in ortaya koyduğu muhteşem performans ve adeta filmi tek başına oynaması herkes gibi bizimde dikkatimizi çekti. Enerji dolu oyunculuğuyla hem karakteri hem de filmde yaşananları güzelce anlattığı söylenebilir.

Netflix


7. Genel olarak değişik ve farklı bir hikayeyi izlediğimiz söylenebilir. Film dünyasında Uncut Gems’e benzer senaryolara sahip birçok film yer alıyor. Ancak Safdie kardeşlerin özgünlüğü ve Adama Sandler’in performansı filme boyut kazandırıyor.   

NEtflix


8. 2 saat 15 dakikalık uzunca bir film olan Uncut Gems bu süre içerisinde az da olsa can sıkıcı hale gelebiliyor çoğu izleyiciye ve bana göre senaryo film saatine göre daha kısa. Her şeye rağmen IMDb’de aldığı 7.5’lik iyi puanla Uncut Gems izlenmeye değer bir film olduğunu gösteriyor.

Netflix


Netflix Uncut Gems Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

Netflix’te yayınlanan ve bu yılın en sevilen yapımlarından biri olan Uncut Gems filmi hakkında izleyici yorumları;


İzleyici 1:

Adam Sandler kedi olalı bir fare tuttu nihayet. Şahane bir oyunculuk. Başımıza bir şey gelmeyecekse Brad Pitt'in oscar kazandığı performanstan çok daha yüksek bir oyunculuk ortaya koymuş. Ayrıca inanamadım, iki kere izledim sonunu. bu adamların bütün filmlerini izleyeceğim.


İzleyici 2:

Netflix'te yayınlanan Adam Sandler'ın başrolünü üstlendiği 2019 yapımı amerikan suç-gerilim filmi. Çok fazla hayatın içinden bir film, filmdeki her şey gerçekten birebir yaşıyormuş yaşatıyormuş hissi veriyor. Zaten burada Adam Sandler'ın oyunculuğunu konuşmak kimseye düşmez, herkes yerini bilsin. Ben onu çocukluğumdan beri hep komedi filmleriyle sevdim, ilk defa böyle bir rolde izledim ve gerçekten en-fes! yani Howard gibi ultra itici ve enteresan bir karakteri böyle yaşatması...


İzleyici 3:

Gerçekten yazmadan da edemeyeceğim: bu nasıl bir film lan? yemin ederim başım ağrıdı izlerken. Herkes bir ağızdan birbirine bağırıyor, aynı anda birileri birileriyle konuşuyor. Bir süreden sonra altyazıyı kapadım kendimi kaosun akışına bıraktım. İyi, güzel izleyiciye bu şekilde bir şeyler vermeye, aktarmaya çalışıyorsunuz da e bu da safi gürültü be kardeşim.


İzleyici 4:

Büyük önyargı ile başlayıp, "oha adamlar yapmış" diyerek hayranlıkla bitirdiğim bir film. Duyguları ve ortamı yansıtan müzikler, karakter ile empati yapmaya zorlayan sahneler ve beklenmedik oyunculuklar filmin sağlam kolonları. Bazı olaylar "film klişelerine" kaçan olaylara evrilecekken "hayır bu sandığınız filmlerden değil" diyerek sürekli şaşırtması da senaryoyu muhteşem yapıyor.


İzleyici 5:

Klasik hollywood filmlerine aşina insanların sevmemesini anlıyorum. Ancak film özelinde rahatsız olmak üzerine kurgulanmış. böyle amaç güden filmi "rahatsız oldum ve kapattım" olarak nitelendirmek, siz de takdir edersiniz ki, filmin başarıya eriştiğini gösterir.


İzleyici 6:

Başından sonuna olabildiğince kaos, saf kargaşa. herkes aynı anda bağırıyor bu sayko filmde. ilginç bir film tecrübesi. bazı insanların rahatsız edici ses kirliliği yorumlarını anlayabiliyorum, boş zamanda izlenecek bir film ama daha fazlası değil. karantina falan biraz boş zamanım olunca izledim, normal bir dönemde izlesem giden vaktime acırdım.


İzleyici 7:

Adam Sandler in tüm filmlerini izledim. genel kanım keyifli, kafa yormayan , tebessüm ettiren, bir kaç defa güldüren ve hızlı akan filmleri olduğudur. bu film ise kendi filmleri içerisinde kaliteyi biraz daha artırmış.


İzleyici 8:

İzleyicisini germeyi yormayı ve hatta sinir etmeyi amaçlayan kaos filmi. Sesler müzikler konuşmalar sahneler hiç aralıksız geçişler devamlı ve filmin teması tam olarak bu kaos. Baş karakter de zaten kendi başına bir gerilim ve insan izlerken adama sinirleniyor. gürültülü. bence adındaki uncut da mücevheri taşı nitelemekle birlikte biraz da filmin kesintisiz haline atıf gibi.


İzleyici 9:

İlk 1 saatinde sıkıldığım geri kalanında ise gerçekten filmin içine gömüldüğüm safdie kardeşler yapımı. Ben şahsen beğendim filmi. çok değişik bir atmosferi var. konu bakımından çok orijinal olmasa bile yarattığı atmosfer bakımından kesinlikle orijinal bir yapım. bütün bunların yanında ise oyunculuk tek kelime ile mükemmel.


İzleyici 10:

Film gerilim türündeymiş. evet gerçekten bir gerilim filmi. ulan olaylardan değil filmin o kaos yapısı yüzünden gerildim çoğunlukla. bu yönüyle çoğu filme benzemeyen bir yapısı var. bu açıdan özgün buldum filmi. boş zamanda izlemelik film olmuş tam.

Önerilen İçerik: Netflix'in Komedi Dolu Yeni Filmi The Wrong Missy (Yanlış Missy) Hakkında Bilgiler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.