Umut Oran Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili olan Umut Oran, 16 Ekim 1962 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Umut Oran Kimdir

Umut Oran Biyografisi

Umut Oran, orta öğretimini Saint Benoît Fransız Lisesi’nde tamamladı. Mezun olduktan sonra üniversiteye giriş yaptı ve Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde okudu. Oran, aldığı bu eğitim eğitim sayesinde İngilizceyi ve Fransızca'yı etkili bir biçimde konuşmaktadır.

 

Umut Oran’ın Kariyeri

Başarılı bir öğrencilik hayatından sonra iş hayatına katılan Umut Oran, ilk olarak Koç Holding’in Tekstil Şirketi’nde çalışmaya başladı. Bir süre burada çalıştıktan sonra Öztek Tekstil’de kariyerine devam etti ve 1992 yılında kendi şirketi olan Domino Tekstil Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş’yi kurdu.

Hazır giyim sektöründe iş yapan Umut Oran, Anadolu istihdam yaratma çabasında olan bir iş adamı olarak Bolu’da ilk tesisini açtı. Patron olarak görevde olan Umut Oran, daha sonrasında siyasete atıldığı için işlerinden istifa etti ve görevini sürpriz bir şekilde çalışanlarına devretti.

1993 yılında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’ne (TGSD) üye olan Umut Oran, 28 Şubat 2002’de TGSD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

umut oran milletvekili

Anadolu’da tesisleşme alanında büyük adımlar atan Onan, bunun ilk adımını Bolu’da atmıştı ve bunun meyvesini sonraları alarak 2005 Mart ayından itibaren Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevine getirildi ve bu görevini 2009 yılına kadar sürdürdü.

Uluslararası arenada birçok başarı elde eden Oran, Dünya Hazır Giyim Federasyonu (IAF) Başkanlığı, Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Federasyonu (EURATEX) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Hazır Giyim Kanadı Başkanlığı görevlerini yürüttü.

 

Umut Oran’ın Siyasi Kariyeri

Umut Oran, siyasete Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladı ve 2008 yılında yapılan 32. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı aday oldu ancak seçimi kazanamadı. Sonraki yıllarda çalışmalara devam etti ve CHP’nin 33. Olağan Kurultayı sonucunda Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

umut oran cumhuriyet halk partisi

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde partisinden İstanbul 3. Bölgeden milletvekili seçildi. CHP 34. Olağan Kurultayında delegeden en yüksek 3. oyu (786 oy) alarak Parti Meclisi Üyeliğine seçildi.

13 Aralık 2014 tarihinde 2 yıllığına Sosyalist Enternasyonal başkan yardımcısı seçilmiştir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.