Ümit Kocasakal Kimdir

Ümit Kocasakal, 1966 yılında Almanya’nın Köln kentinde dünyaya geldi. Avukat ve Akademisyen görevlerinin yanı sıra İstanbul Barosu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Ümit Kocasakal Kimdir

Ümit Kocasakal Biyografisi

Ümit Kocasakal, rahmetli olan babasının Almanya’ya göç etmesi üzerine yaptığı bir evliliğin çocuğu olarak Köln’de doğdu. Dört yaşına geldiğinde İstanbul’a gönderildi ve Sarıyer’de babaanne ve dedesinin yanında tek çocuk olarak büyüdü.

1977 yılında girdiği Galatasaray Lisesi'ni 1986 yılında bitirdi. Lisede tiyatro ile de uğraştı. Üniversitede tiyatro topluluğu kurdu. 9-10 oyun sergiledi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. Üniversitede öğrenci temsilciliği yaptı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı.

Eğitim hayatını bitirdikten sonra Prof.Dr. Köksal Bayraktar’ın yanında yaptı Avukatlık stajını yaptı ve hocasının yanında 4 yıl avukatlık yaptı. Aradan geçen yıllardan sonra İstanbul Barosu’na kayıt olarak avukatlığa burada devam etti.

ümit kocasakal avukat

Tekrardan üniversite hayatına geri dönen Kocasakal, 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanlığı yapmaya başladı. Kara Para Aklama konulu tezini tamamlamak için Fransa’ya gitti ve bir seneye yakın burada çalışmalarda bulunarak tezini tamamladı. Bunun sonucunda doktorayı bitirdi. 2005 yılına gelindiğinde ise “AB Ceza Hukukunun Esasları” adlı bir çalışmayla da doçent oldu.

Ümit Kocasakal, 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Barosu Başkanlığı’na aday oldu ve seçimin sonunda başkan seçildi. 2 sene sonra tekrarlanan seçimde bir kez daha başkan seçilirken, 18 Ekim 2014 tarihinde yapılan seçimde üçüncü defa İstanbul Barosu başkanlığına yaptı. 23 Ekim 2016'da yapılan  Baro Başkanlığı seçimlerinde tekrardan aday olmamıştır. 23 Ekim 2016'dan bu yana Baro Birliği delegesidir. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi'nde Ceza Hukuku derslerini vermektedir.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.