Ümit Boyner Kimdir

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) eski başkanlığını yapan Türk iş kadını Ümit Boyner, 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Ümit Boyner Kimdir

Ümit Boyner Biyografisi

Ümit Boyner, ilk ve ortaokul eğitiminden sonra lise eğitimini almak için Beyoğlu Anadolu Lisesi’ne gitti ve buradan mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin Rochester Üniversitesi’ne giderek, 1985 yılında mezun oldu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Hemical Mitsui Bank'ta iş hayatına başladı. Bir süre burada görev aldıktan sonra Ümit Boyner, Türk Petrol Holding A.Ş. Chemical Mitsui Bank Kredi Pazarlama Müdürü, Finans Müdürü olarak çalıştı.

ümit boyner iş kadını

1996 yılında Boyner Şirketler Grubunun bir aile şirketi haline gelmesiyle beraber şirketin Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. 2015 yılı itibarıyla Boyner Holding A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi görev almaya devam etmektedir.

Alanında hızlı bir yükselişe sahip olan Boyner, 2005 yılında TÜSİAD’ın üyesi olurken, 2007 yılında TÜSİAD Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 2010 yılında ise TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 2 sene bu görevinde kaldıktan sonra bir kez daha 2012 yılında aday oldu ve tekrardan TÜSİAD’ın başkanı oldu. 2013 yılında ise bu görevi son erdi.

Ümit Boyner, 1994 yılında ikincili evliliğini ünlü iş adamı Cem Boyner ile yaptı ve Murat adında bir çocuk dünyaya getirdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.