Ümit Aktan Kimdir

Televizyon sunuculuğu ve spikerliği yapan Ümit Oktan, 21 Ocak 1949 tarihinde Aydın Nazilli ilçesinde dünyaya geldi.
Ümit Aktan Kimdir

Ümit Aktan Biyografisi

Ümit Aktan, lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nin yatılı okulunda okudu. Bu dönem içerisinde futbol oynamak için Galatasaray’ın alt yapısına girdi ancak burada yaşadığı şanssız bir sakatlık sonucunda futbolu bırakmak zorunda kaldı.

Eğitim hayatına devam eden Aktan, babasının da yönlendirmesiyle beraber Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu.

 

Ümit Aktan’ın Kariyeri

Üniversite’den mezun olduktan sonra TRT’nin yapmış olduğu sınavlara girerek 1972 yılında TRT'de spor spikerliğine başladı. 1973 yılında kariyerinin ilk spikerlik tecrübesi olan Vefa – Mersin İdmanyurdu maçını anlattı.

Televizyonun yanı sıra gazetecilik mesleğini de yapmaya devam eden Aktan, Son Havadis gazetesinin spor servisinde çalıştı ve buradan ayrıldıktan sonra Yeni Asır gazetesinde de spor servisi müdürlüğü yaptı.

1993 yılından sonra TGRT’de çalışmaya başlayan Aktan, ekranlarda maç anlatımlarına devam ederken, aynı zamanda yarışma programı sundu. 1997 yılında ise kanalın en yüksek mertebelerinden biri olan spor müdürlüğüne getirildi.

ümit aktan spor spikeri

TGRT’den sonra Kanal 6’ya geçiş yaptı. Bu ekranda ise ‘’ Haydi Maça ‘’ programını sundu. Daha sonrasında Kanal A’ya transfer oldu ve Haydi Maça programını 2009 yılına kadar burada devam etti.

2007-2014 yılları arasında TGRT Haber'de yayımlanan Futbol Gecesi adlı programda yorumculuk yaptı.

2015 yılı itibarıyla A Spor ekranlarında Ziraat Türkiye Kupası maç anlatımlarını gerçekleştirmektedir. Tercüman, Yeni Şafak,Türkiye gazetelerinde spor yazarlığı yapmış/ yapmaya devam ediyor.

Ümit Aktan, 7 kez evlendi.

 

Ümit Aktan’ın Kitapları

  • Futbol Erkek Oyunu
  • Büyüteç
  • Spikeriz Diye

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.