Ulusal Üzüm Hasadı Festivali (National Grape Harvest Festival)

Arjantin’den şubat ayının sonunda gerçekleşen hasat festivali tüm ülke için önemli bir etkinlik. Ulusal üzüm hasadı festivalinden muhteşem görüntüler...
Ulusal Üzüm Hasadı Festivali (National Grape Harvest Festival)

Arjantin'in batısında yer alan Mendoza şehrinde düzenlenen Ulusal Üzüm Hasadı Festivali'nin kökeni 17.yy'a uzansa da resmi olarak 1936 yılında başladı. Bu festival ülkenin tamamında sosyal bir olay olarak önem teşkil eder. Aynı zamanda şarap üretiminde iyi olan Arjantin, bu festivalde birçok şarap ve dansı da katılımcılarla buluşturuyor.

ulusal-uzum-hasadi-festivali.jpg

Kraliçe adayları Kraliçeler Beyaz Yolu'ndan (Queens White Way) kalabalığın içine üzüm dağıtır. Şanslı olanlar bu sırada bir şişe şarap bile alabilirsiniz. Sonraki gün insanlar bir başka geçit töreni için toplanır. Bu geçit töreninden sonra akşamki gösteri hazırlıkları başlar. Elbette ki Arjantin'deki bir festivalin danssız geçmesi beklenemez. Arjantin ve Latin Amerika ülkelerinin farklı illerini temsil eden dansçılar, sokak aktörleri ve müzisyenler görebilirsiniz. 

ulusal-uzum-hasadi-festivali-002.jpg

Festivalin son pazar günü meyvelerin bereketi için Tanrılara şükredilir. Mendoza'daki en önemli bu kutlama, 2016 yılının şubat ayında gerçekleşecek.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.