Netflix Ultras Filmi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Yaşlı bir tribün efsanesinin hikayelerinin anlatıldığı futbol draması olan Ultras filmi Netflix’te yayınlandı. Fanatizmin ön plana çıktığı bu mükemmel filmi sizler için inceledik. İşte Ultras filmi hakkında bilgiler ve izleyici yorumları…
Netflix Ultras Filmi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix’in 2020 Yapımı Yeni Filmi Ultras Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Detaylı İncelemesi

Netflix’in uzun zamandır beklenen filmi “Ultras” sonunda izleyicisiyle buluştu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan The English Game dizisi ile futbol tarihini izleyicilerine sunan Netflix şimdide futbolun ortaya çıkardığı sevgi ve kardeşlik duygusunu işleyen Ultras filmini ortaya koydu. Futbol severlerin bir hayli ilgisini çeken yapım yaşlı bir tribün liderinin yeni yetme bir gence ve kendisine iyi bir gelecek kurmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Yeşil Sokak Holiganları serisi ile sevdiğimiz tribün ve holigan filmleriyle benzer senaryoyu konu edinen Ultras en az onlar kadar başarılı bir film oldu. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız inceleme film içeriğimizde merakla beklenen Netflix dizileri arasında olan Ultras filmi hakkında bilgileri ve izleyici yorumları sizlere sunuyoruz…


1. Kısa filmleriyle sinema dünyasını kasıp kavuran ünlü İtalyan yönetmen Francesco Lettieri ilk uzun metrajlı filminde futbol tutkusuyla dolu bir hikayeyi beyaz perdeye aktarıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Aniello Arena, Antonia Truppo ve Ciro Nacca yer almıştır.

Netflix


2. Filmde yaşlı bir tribün lideri olan Sandro artık en ön saflarda savaşamayacağını düşünerek hayatını daha çok aşk ve eğlence üzerine geçirmek ister. Bu sırada abisini tribünde kaybeden genç Angelo’da Ultras taraftar grubuna katılıp abisinin intikamını almak ister.

Netflix


3. Angelo’nun annesi oğlunu tribünden geri tutmaya çalışsa da bu konuda başarılı olamaz ve Sandro’dan yardım ister. Artık kendini yaşlı bir adam gibi hisseden Sandro ise hem genç adamı koruyup kollamaya çalışır hem de kendileri için tribünden başka bir gelecek kazanmaya uğraşır.

Netflix


4. Ancak uzun yıllar boyunca tribünde holiganlara liderlik eden Sandro’nun geçmişi peşini bırakmayacaktır. Angelo ise gençliğin verdiği öfke ve intikam duygusu ile Roma’ya gitmek için elinden geleni yapacaktır.

Netflix


5. Filmde 1980 yıllarında ortaya çıkan Ultras taraftar gruplarının tekrar ortaya çıkmasını ve tribünlerde etkinlik göstermesini izliyoruz. 80’lerin sonuna doğru bozulan Napoli-Roma taraftar dostluğunun da filmde işlenmesiyle unutulmaz Ultras çağlarına doğru bir yolculuk yapıyorsunuz.

Netflix


6. Futbol ve tribün sevdalılarının mutlaka hayran kalarak izleyecekleri bir film olan Ultras’ta eksik olan hiçbir şey yok. Senaryo gayet yeterli, oyunculuklar iyi, kurgu güzel, verilmesi gereken duygu da izleyici ye geçiyor yani Ultras kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biridir.

Netflix


Netflix “Ultras” Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

Ultras filmi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin film hakkında izleyici yorumlarını izlemelerini şiddetle öneriyoruz.


İzleyici 1:

Öncelikle filmi çok beğendim. Oyunculuklar, çekim kalitesi, müzikler lezizdi. Tek ve en büyük eksik bir tribün kültürü filmi olmasına rağmen stadyumun içinden yanlızca tek bir sahnesi olmasıydı o da filmin başlarında yasaklılara atfedilen bestenin olduğu sahne. Bu eksik dolayısıyla puanım 8/10.


İzleyici 2:

An itibariyle bitirdiğim film olmuştur. Futbolun sadece futbol olmadığını yüzümüze çarpan filmdir. Sahada olanın aslında yapbozun tek parçası olduğunu gösteriyor bu yapım. Ayrıca, İtalyan holiganizmini de görme fırsatını sunuyor.


İzleyici 3:

Bir kere cast seçimi muazzam. Ergenleri saymazsak oyunculuklar nefis. Ne kadar değişik tip varsa hepsini toplamışlar. Tribün gruplarının kemik tayfaları tam olarak bu tiplerden oluştuğu için beni baştan yakaladılar. Grup toplantıları, deplasman otobüsleri, burada dönen uyuşturucu seansları ve kavga sahneleriyle de gerçekçiliği epey iyi yakalamışlar. Bu iki açıdan Green Street Holigans'ı geçtiklerini de düşünüyorum.


İzleyici 4:

Hayatın içinden film olmuş. Koskoca adamlar böyle işler kovalıyor ama aksam çoluk çocuk evinde oturuyorlar ya da sevdiği kadına yemek yapıyorlar. Özellikle gençlik ve olgunluk zamanındaki olaylara bakışı çok sevdim. Bir yanda annesine isyan edip intikam peşinde koşan cengaver, diğer yanda 50 yasına gelmiş, annesinin dizinin dibine oturmuş eline pansuman yaptıran yılların tribüncüsü. O da kim bilir ne isyanlar etti tribün uğruna.


İzleyici 5:

Oyunculuklar doğal ve başarılı. Popüler, profesyonel oyuncuları kullanmamayı tercih etmeleri bu tarz bir film için son derece iyi bir karar olmuş. Kilisede başlayıp kilisede bitmesi de güzeldi. Genel olarak netflix filmlerinin kalitesini göz önünde bulundurduğumda standartların üstünde olduğunu söyleyebilirim. 


İzleyici 6:

Filme gelecek olursak oyunculuklar mükemmel keza çekimler de öyle Napoli asfaltlarını motorla ağlatası geliyor insanın. Ayrıca tek bir konu üzerine işlenmiş 2-3 konu filmi muazzam akıcı hale getirmiş anlamıyorsun zamanı. Sadece sonu olmamış, çok klişe. Filmin bitişine yarım saat varken anlıyorsun nasıl biteceğini.


İzleyici 7:

Az önce bitirdiğim ve hayran kaldığım filmdir. Drama şeklinde işlenmiş öyle futbol maçı sahneleri falan beklememek gerek. Sadece bir hayatın bir takıma adanmasını iyi bir şekilde işlenerek anlatılmış hali olmuş bu film. O deplasman otobüslerinin, o tribünlerin ve hır gürlerin yanından geçmiş herkesin izlemesi gereklidir bence.


İzleyici 8:

Uzun zamandır beklediğim bir filmdi ve de beklediğime de değdi... Harika bir cast seçimi, nefis oyunculuklar, akıcı bir senaryo ile uzun süre unutulmayacak bir filme imza atmışlar... Son olarak, sen tribünü bırakmak istersin ama o seni bırakmaz işte Sandro.


İzleyici 9:

Tribünün havasını almış her insanın bayıla bayıla izleyeceği film. Karakterler, çekişmeler, tribün kültürü çok iyi yansıtılmış. İtalyanlar ile ne kadar benzediğimizi bir kez daha görebilirsiniz.


İzleyici 10:

Yaşlı tribün liderleri ile yeni neslin liderlik kavgası çok güzel işlenmiş. yeni nesil artık sıranın kendilerine geldiğini hissetse ve buna göre davransa da, tribün ve takım için pek çok bedel ödemiş eski toprakların bırakmak istememesi ve alttan yetişen gençlerin de ne yapacağını bilemeyip kendini göstermeye çalışması, eğlence kovalarken bir oraya bir buraya sürüklenmesi güzel resmedilmiş.


Netflix Orijinal Yapımı Ultras Filmi Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri

Ultras filminin başrolünde yer alan oyuncular ve hayat verdikleri karakterleri inceledik. İşte başrol oyuncuları ve karakter analizleri…

Anieollo Arena – Sandro

Netflix

Ünlü İtalyan tiyatro oyuncusu ve aktörü Aniello Arena kariyeri boyunca birçok filmde rol almış olup Reality ve Dogman filmleriyle de kendisini film dünyasına tanıtmayı başarmıştır. Ultras filminde gösterdiği oyunculuk performansı ile uzun yıllar boyunca adından söz ettireceğini düşündüğüm Aniello Arena Ultras filminin ana karakteri olan Sandro rolüne hayat vermiştir. Hızlı bir gençlik yaşayan Sandro Ultras çağlarında büyümüş ve Apache taraftar grubuna liderlik yapan bir holigandır. Hem cesur hem de akıllı bir adam olan Sandro takımı için canını vermekten de geri durmaz.  


Ciro Nacca – Angelo     

Netflix

Sinema dünyasına yeni yeni atılan genç aktör Ciro Nacca Ultras filmi ile büyük bir gelişme kaydetti diyebiliriz. Ana karakterlerden Angelo rolüne hayat veren genç oyuncu Nacca film boyunca sessiz bir karakteri canlandırsa da mimikleri ve hareketleriyle çok şey anlattı. Angelo karakteri ise abisinin tribünde hayatını kaybetmesiyle hayatı başına yıkılan henüz 16 yaşında bir gençtir. Gün geçtikçe içindeki sinir ve intikam duygusu beslenen Angelo Apache’ye katılarak abisinin yerini almak ister. Bu sayede intikamını da alabileceğini düşünür.

Önerilen İçerik: Netflix'in Futbol Tarihine Işık Tutan Yeni Dizi The English Game Hakkında Bilgiler 

NeOldu.com   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.