Ülkücüler Neden Bozkurt İşareti Yapar ?

Bozkurt işareti, Türklerin sembolü olmuştur. Bozkurt cesaretin ve özgürlüğün simgesidir.
Ülkücüler Neden Bozkurt İşareti Yapar ?

Alparslan Türkeş, 1991 yılında Bakü’ de Ebulfez Elçibey’in düzenlediği mitingde halkın karşısına çıkmıştır. Mitingde bulunan halk, Türkeş’i Bozkurt işareti ile selamlamıştır. Türkiye’ye gelen Türkeş’i sevenleri Bozkurt selamı ile selamlamıştır.

ulkuculer-neden-bozkurt-isareti-yapar-001.jpg

Bu olayın sonrasın da Bozkurt, Türkeş’i sevenler ve Ülkücüler tarafından kullanılmaya başlamıştır. Mhp ve Ülkcüler, için Bozkurt işareti önemlidir. Bozkurt, Mhp ve Ülkücülerin sembolü haline gelmiştir. Türk dünyası Bozkurt’u sever ve bu işareti kullanır.

 

Bozkurt’un Anlamı Nedir?

Mhp ve Ülkücüler, yıllardır Bozkurt işareti yapmaktadırlar. İlk yıllarda Bozkurt işareti yaparak Alparslan Türkeş’i selamlamaktaydılar. Yıllar geçtikçe bu işaret, ülkücüler için Türkeş’e ve Mhp’ye olan sevgilerini ve bağlılığını gösteren, anlatan bir ifade olmuştur.

ulkuculer-neden-bozkurt-isareti-yapar-003.jpg

Alparslan Türkeş, için Bozkurt anlamı daha farklıdır. Türkeş, Bozkurt’a farklı bir anlam yüklemiştir. Alparslan Türkeş, Kırşehir’ de karşılanır ve halk onu Bozkurt işareti ile selamlar. Osman Bölükbaşı, Alparslan Türkeş’e dönerek sorar;

 

Bölükbaşı: Yahu Türkeş siz bir işaret yapıyorsunuz, kurda benziyor. Onu anladık da, benim bildiğim Türkeş ona bir mana yüklemiştir.

Türkeş: Elbette ağabey

Bölükbaşı: Peki nedir?

Türkeş: Bir eliyle bozkurt işareti yapar, diğer elinin baş parmağıyla işaret ederek tarif eder.

Bak ağabey, şu serçe parmak Türk’tür, şu işaret parmağı da İslam’dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır. Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Yani ağabey işaret ederek gösterirsek şu çıkar;

ulkuculer-neden-bozkurt-isareti-yapar-002.jpg

Türk İslam Mührünü Dünyaya Vuracağız.

Alparslan Türkeş, bu konuşma ile Bozkurt’a yüklediği anlamı açıklamıştır.

 

Şeyma TOKUR / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum