Ülkesini Terk Edip Türkiye'ye Yerleşti!

Danimarka’nın ikinci büyük kenti Aarhus’ta restoranlar zinciri işletmeciliği yapan Kasper Kragelund, Taylandlı karısına oturma izni verilmemesi ve ülkeyi terk etmesi emri verilmesi üzerine ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi.
Ülkesini Terk Edip Türkiye'ye Yerleşti!

Danimarka Yabancılar Müdürlüğünün, karısına oturma izni vermediği Kasper Kragelund, önceki gün ailesini İstanbul’a getirdi. Kragelund eşinin bir gün daha bekleyip direkt uçakla Tayland’a gitme başvurusuna bile olumsuz cevap alması üzerine Cuma günü Türkiye’ye geldi.

Eşinin vizesiz girebileceği ülke olarak Türkiye’yi tercih ettiklerini belirten Kragelund, 4 yaşındaki kızları ve 10 aylık oğulları ile Tayland’da yaşam sürüyorlardı. Danimarka’ya dönüp hayatlarına burada sürdürmek isteyen aile, Danimarka’yı terk etmek zorunda bırakıldı.

Aarhus Belediye Başkanı Jacob Bundsgaard, Uyum Bakanı İnger Stöjberg’e yazılı olarak başvurarak Kragelund’un eşi Janyaphon Tojor’a oturma izni verilmesini talep etti.Ancak bu talep kabul görmedi ve Yabancılar Müdürlüğü direkt olarak Tayland’a uçmak isteyen aileye bir gün bile bekleme izni vermemesi durumunda Kragelund ailesi İstanbul’a gelmek zorunda kaldı.

Kasper Kragelund, ailesinin geleceği konusunda kesin bir karara varıncaya kadar bir süre Türkiye'de kalacaklarını söyledi.

Danimarka’da Kasper Kragelund’a benzer çok sayıda kişi bulunuyor.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum