Çeşitli Ülkelerde Yasaklanan 9 Büyük Web Sitesi

Ülkelerin zaman zaman bazı web sitelerini engellediklerine şahit olmuşsunuzdur. Sizler için ülkelerde engellenen web sitelerini sizler için derledik.
Çeşitli Ülkelerde Yasaklanan 9 Büyük Web Sitesi

Ülkelerde Yasaklı Olan Websiteleri

Sabah uyandığınızda her gün kullandığınız web sitesine giriş yapamıyor olsaydınız ne yapardınız? İnstagram, Whatsapp, Twitter gibi sosyal mecra ile ilgili uygulamalara giriş yapamadığınızı görseydiniz sinirlenmez miydiniz? Sizler için derlediğimiz bu içerikte bazı ülkelerde yasaklanan dünya ünlü web sitelerini listeledik.

İşte dünyanın bazı ülkelerinde yasaklı olan web siteleri;

1. JW.org / Russia

ülkelerde yasaklı websiteleri

Yehova'nın web sitesi olan Jw.org Rusya'da engellidir. Sitenin kiliseye karşı yazdığı yazılar ve çeşitli eylemler nedeniyle Rus hükümeti Jw.org sitesini yasaklamıştır. Rus hükümetinin uyarılarını dikkate almayan JW.org yazılarına devam etti. Bunu gören Rus Hükümeti sitenin engellenmesine karar verdi.

2. Skype, Snapchat, WhatsApp, Telegram, ve FaceTime / Qatar ve Suudi Arabistan

ülkelerde yasaklı websiteleri

Birçok kişi "Whatspp hangi ülkelerde yasak" ya da "Whatsapp'ın yasak olduğu ülkeler hangileri" şeklinde düşünüyor. Çoğu Orta Doğu ülkelerinde, Skype, snapchat, whatsapp, telegram, FaceTime gibi uygulamalar yasaklanmıştır. Katı bir yönetim şekline sahip olan Suudi Arabistan çoğu sosyal medya uygulamalarının erişimini kendi ülkesinde yasaklıyor.

3. Vimeo / Endonezya

ülkelerde yasaklı websiteleri

Endonezya hükümeti, çıplak ve baştan çıkarıcı giyimli kadınların videoları nedeniyle Vimeo'yu engelledi. Vimeo'da çok sayıda eğitim videosu var, ancak hükümet bunlarla ilgilenmiyor.

4. Telegram ve Instagram / İran

ülkelerde yasaklı websiteleri

Dini konular ve siyasetten dolayı ABD'nin birçok haber sitesi İran'da yasaklı siteler arasında bulunuyor. Bunların başında BBC, CNN ve Washington Post gibi ajanslar da bulunuyor.

5. Archive.org / Rusya

ülkelerde yasaklı websiteleri

Wayback Machine ile ünlü Archive.org, Rusya'da Rus yetkililerin saldırgan bulduğu bir propaganda videosu yayınladıkları için engellendi. Bir Rus mahkemesi, videonun (“Kılıçların Klanları”) aşırı ırkçı olduğunu söyledi. Rusya, aynı videoyu 400 web sitesinde daha buldu ve videoyu kaldırmalarını sağladı.

6. Hemen Hemen Tüm Yabancı Web Siteleri / Çin

ülkelerde yasaklı websiteleri

Instagram yasak olan olan ülkelerin başında Çin geliyor. Çin'de neredeyse bütün yabancı web siteleri ve sosyal ağlar yasak durumda. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya sitelerine erişim izni yok. Aynı Google gibi...(The New York Times dahil) birçok site için bu yasak geçerli.

7. Telegram, Amazon Cloud, ve Google Cloud / Rusya

ülkelerde yasaklı websiteleri

Nisan 2018'de Rusya, Amazon ve Google Cloud platformlarını yasakladı. Teröristlerin saldırılarını planlamak için Telegram'ı kullandığını iddia ederek engelleme yaptı. Rusya, teröristlerin bazı mesajlarına el koymaya çalışıyordu. Bir mahkeme Telegram'ın bu mesajları devlete devretmesini emretti. Telgraf reddedildi. Rusya , Telegram'ı doğrudan engelleyemedi çünkü şirket kendi kullanıcıları için kendi sunucularını kullanmıyordu. Bunun yerine, Google ve Amazon sunucularını kullanıyordu. Rus hükümeti bu sunucuları hedef aldı ve Telegram tarafından kullanıldığından şüphelenilen 15,8 milyon IP adresini engellendi.


Benzer Tavsiye Önerileri
En Çok Ziyaret Edilen Sitelerİlginç ve Eğlenceli İnternet Siteleri

8. Reddit / Russia

ülkelerde yasaklı websiteleri

Rusya Reddit'i ilk önce uyardı. Fakat bildiği iş yapmaya devam eden Reddit web sitesi uyarıları dikkate almadı. Rus hükümeti ikinci bir ikaz yapmadan Reddit web sitesine ulaşımı engelledi.

9. YouTube / Çin, İran, Sudan, Güney Sudan, Suriye ve Pakistan

ülkelerde yasaklı websiteleri

İçinde yüz binlerce çeşitli video barındıran YouTube insanları yanlışa teşvik ettiği gerekçesiyle Çin İran, Sudan, Güney Sudan, Suriye ve Pakistan gibi ülkelerde yasaklıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum