Ülke Yönetimlerinin Getirdiği 15 Garip Yasak!

Ülke yönetimleri bazen gerçekten akıl almayacak işler yapıyor. İşte tüm dünyadan 15 garip yasak örneği…
Ülke Yönetimlerinin Getirdiği 15 Garip Yasak!

Okullarda, devlet dairelerinde hatta evlerimizde bile anlam veremediğimiz yasaklar mevcut ancak bunları ülke yönetimleri yapınca biraz garip oluyor.

Dünyanın dört bir yanında yer alan bu yasaklar devlet yetkilileri tarafından resmi olarak yayınlandı ve gerçekten de uyulmasına önem gösteriliyor.

İşte tüm dünyadan ülke yönetimlerinin getirdiği 15 garip yasak…

1) EMO KÜLTÜRÜ

emogif

Rus hükümeti emo tarzının yaygınlaşmasının ardından “Tehlikeli bir gençlik eğilimi” açıklamasını yaparak bu tarza yönelik bir dizi yasak uyguladı.


2) ÇATIK KAŞ

sinirligif

Milano… Dünya’nın moda başkenti. Her yıl milyonlarca ziyaretçi alan bu muhteşem şehirde yanlış olan bir şeyler var; insanlar… Nedense Milano halkı hiç gülmüyor ve sürekli çatık kaşlı. Bunun önüne geçmek isteyen hükümet cenazeler ve hasta ziyaretleri dışında kaşları çatmayı yasaklayarak her zaman gülünmesini istedi. Yapmayan kişilere ise para cezası uygulandı.


3) DANS ETMEK

dansgif

1948 yılında Japonya hükümeti kamusal alanlarda dans etmeyi yasakladı. Bunun nedeni ise seks işçiliğini yok etmekti. İnsanlar sadece gece yarısı 12’ye kadar lisanlı gece kulüplerinde dans edebiliyordu.


4) CEBE DONDURMA KOYARAK HALKA YÜRÜMEK

dondurma

Belki de ABD’deki en garip yasaklardan biri. New York’ta Pazar günü cebinize dondurma koyup halka doğru yürürseniz polis sizi cezalandırabilir. İyi bari sadece Pazar günü geçerliymiş ben de pazartesi günü cebime dondurma oyup halkın üzerinde gitmeyi düşünüyordum…


5) SAKIZ YASAĞI

sakızgif

2004 yılında Singapur, sakız ithalatı için katı bir yasak getirdi. Ülkede sokaklara sakız atanlara para cezası kesilmeye başlandı.


6) KÜÇÜK GÖĞÜSLÜ MALUM FİLMLER

göğüsgif

Avustralyalılar dünyadaki en muhafazakar millet olmayabilir ancak ilginç bir yasağa sahipler. Ülke genelinde küçük göğüslü kadınların filmlerini izlemek yasak. Yasak hâlâ büyük tepki görmektedir.


7) WINNIE THE POOH

winniethepoohgif

Polonya’nın Tuszyn isimli küçük kasabasında çocukların hayran olduğu çizgi film karakteri Winnie the Pooh yasaklandı. Neden olarak ise çocuklara uygun olmayan “şüpheli cinsellik” ve “yarı çıplaklık” gösterildi.


8) MC DONALD’S

mcdonaldsgif

Fast-food kültüründe dünya devi olan Mc Donald’s birçok ülkede yasaklandı. Yeni Zellanda, Kazakistan, Monte Negro gibi yerler yasaklanan MC Donald’s’ın insan sağlığına son derece zarar verdiği düşünülüyor.


9) SARI KIYAFET

sarıgif

2011 yılında Malezya hükümeti, başbakanı istifaya çağıran bir grup muhalefet eylemcisinin rengi olduğu için sarı rengi ülke genelinde yasaklamıştır.


10) PARLAMENTO BİNASINDA ÖLMEK

ölmekgif

İngiltere’de son derece saygı duyulan bu yasağa göre parlamento binasında ölmek yasak. Eğer bu suçu işlerseniz zaten hangi cezayı alacağınızı biliyorsunuz demektir :)


11) KOŞU YAPMAK

koşmakgif

Orta Afrika’da bulunan küçük bir ülke Burundi’de insanların koşu yapması yasak. Bölgede olan çok sayıda çatışma dolayısıyla insanlar koşup herkesi korkutuyordu. Bir yere yetişmek için koşan insanlar bile ülkede korkuya neden oluyordu. 2014 yılında ülkenin cumhurbaşkanı koşmayı yasakladı.


12) SİYAH OTOMOBİLLER

arabagif

Türkmenistan’daki gümrük yetkilileri siyah otomobillerin ithalatına izin vermiyor. Neden olarak herhangi bir gerekçe göstermeyen yetkililer ithalatçı firmalara Orta Asya’da şanslı renk olarak kabul edilen beyaz araba satın almalarını tavsiye ediyor.


13) UZUN SAÇLAR

uzunsaçgif

2010 yılında İran hükümeti erkeklere bir dizi yasak getirdi. Kanuna göre; erkeklerin at kuyruğu olabilecek şekilde saç uzatması, saçlarını yapıp jöle sürmeleri, dövme yaptırmaları, kaşlarını almaları ve epilasyon yapmaları yasaklandı.


14) ZAMANDA YOLCULUK

zamandayolculukgif

Zamanda yolculuk yapma fikri geçtiğimiz senelerde Çin’de oldukça popüler hale geldi. Bununla birlikte yönetim bu kavramın bazı tarihsel olaylara ciddiyetsizlik katacağından ve çarpıtılacağından dolayı yasaklanmasını uygun gördü. Yasaklamasalar zamanda yolculuk yapacaklardı sanki…


15) KÖPEKLERE ÇİRKİN YÜZ YAPMAK

çirkinyüzgif

ABD’nin Oklahoma eyaletinde köpeklere çirkin yüz yapmak yasaklanmıştır. Yapan kişiler para cezası ile çarptırılır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum