Ukrayna Gezilecek Yerler

Ukrayna turistik alanlarıyla meşhur bir Doğu Avrupa ülkesidir. Zengin tarihi ve bulunduğu coğrafya itibarıyla bölgenin en fazla turist çeken ülkelerinden biridir. Ukrayna seyahatinde gezip görmeniz gereken yerleri sizler için derledik.
Ukrayna Gezilecek Yerler

Ukrayna Gezilecek Yerler

  1. Ukrayna'da gezilecek yerler listesi
  2. Ukrayna'daki müzeler
  3. Ukrayna'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Ukrayna'daki turistik noktalar
  5. Ukrayna otel önerileri
  6. Ukrayna'da ne yenir?
  7. Ukrayna'da gece hayatı
  8. Ukrayna'da ulaşım
  9. Ukrayna'daki festivaller
  10. Ukrayna'da bar tavsiyeleri

Ukrayna Hakkında Bilgi

Bu yazımızda Ukrayna'da gezilip görülmesi gereken yerleri sizler için titiz bir çalışma sonucunda hazırladık. Bu yazıyı okuyan okurlarımız Ukrayna'da gezilip görülecek yerlerin hepsinden haberdar olacak ve Ukrayna tatilini daha güzel bir hale getirebilecek. İşte, Ukrayna gezisi hakkında kısa bir ön bilgi...

Ukrayna yüz ölçümü 608,628 kilometrekaredir ve nüfusu 45 milyonu aşmıştır. Bu rakamlar Ukrayna'yı hem nüfus hem de arazi alanı açısından Doğu Avrupa'nın en büyük ülkesi yapıyor. Belarus, Slovakya, Romanya, Macaristan, Rusya ve Moldova ile sınırı bulunan ülkenin Karadeniz'e de kıyısı vardır. Yüzlerce yıllık çekişmelere sahne olan bir bölgede bulunan Ukrayna, birçok tarihi ve turistik mekana ev sahipliği yapmaktadır. Ukrayna turunuzda sizlere yardımcı olabilmek adına ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

NOT: Türkiye'den Ukrayna'ya pasaportsuz ve vizesiz şekilde giriş yapılabilmektedir.

Pasaportsuz Gidilen Ülkeler

Vize İstemeyen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2018 içeriklerini diğer ülkeleri öğrenebilir ve daha detaylı bilgiler alabilirsiniz..


Kiev Pechersk Lavra - Caves Manastırı

kiev-pechersk-lavra---caves-manastiri.jpg

Burası Kiev'in en büyük manastırıdır. Ortodoks kültürünü en iyi yansıtan mekanlardan biri olarak tanınan Caves Manastırı, İtalya'nın Roma şehrinde bulunan Vatikan gibi dini bir bölge olarak nitelendirilmektedir. 1000 yıllık dev bir tarihi aksettiren bölgenin baştacı niteliğindeki manastır dünyanın en ünlü manevi yapılarından biri olarak ünlenmiştir. Sadece 2 Dolar gibi cüzi bir giriş ücreti karşılığında manastırı gezebilir ve burada bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Ukrayna'nın tarihi yerlerinden biri olan Caves Manastırı mutlaka görülmelidir.

''Kiev Gezilecek Yerler'' yerler için tıklayınız...


Aziz Sofya Katedrali

aziz-sofya-katedrali.jpg

Aziz Sofya Katedrali, başkent Kiev'de bulunan olağanüstü bir Rus mimari örneğidir. Mimar Octaviano Mancini'nin tasarladığı manevi sembol, tam 29 metre yüksekliğe sahiptir. Ukrayna Baroku'nun en eşsiz eserlerinden biri olarak kabul edilen katedral, 41 metre uzunluğunda ve 29 metre genişliğindedir. I. Yaroslav ve Vladimir II Monomakh başta olmak üzere ülkenin önemli prens ve düklerinin ebedi istirahatgahı bu katedral olmuştur. Ukrayna'nın turistik yerlerinden biri olan ve ülkenin ilk UNESCO Dünya Mirası olarak kaydedilen yapı, dünyaca meşhurdur. 


Maidan Nezalezhnosti (Bağımsızlık Meydanı)

maidan-nezaleshnosti.jpg

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in en merkezi caddesi olarak ünlüdür. Shevchenko Bölgesi'nde Khreshchatyk Caddesi üzerinde yer almaktadır. Bu meydanın birkaç muhtalif ismi bulunmakla birlikte yaygın olarak 'Meydan' olarak anılır. 19. yüzyılda bu meydan kentin meclisi ve yerel yönetim binalarını barındırmaktaydı. 1990 yılında ülkenin bağımsızlık hareketinin başlamasından bu yana bu isimle anılan meydan Kiev'in en hareketli bölgesidir. Etrafta aradığınız her şeyi bulabileceğiniz alış-veriş mekanları, kafe ve restoranlar da hizmet vermektedir. Ukrayna gezi rehberinize başkentin bu gözde meydanını eklemeyi unutmayın.


Mikhail Bulgakov Müzesi

mikhail-bulgakov-muzesi.jpg

Bu kurum başkent Kiev doğumlu Rus yazar Mikhail Bulgakov'a adanmış bir müzedir. Kiev'in Andriyivskyy Descent Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Yazarın doğumunun 100. yıldönümüne ithafen 15 Mayıs 1991'de açılan müze Mikhail Bulgakov'un eşyaları, kitaplar, kartpostalları dahil olmak üzere 2,500 civarında öge içermektedir. Aynı zamanda müzenin önünde Bulgakov'un portresi ve ona ait olan bir anıt plak asılıdır. Ukrayna'nın gezilecek noktalarından biri olan bu ev müzesini mutlaka keşfedin.


Olesko Kalesi

olesko-kalesi.jpg

Lviv kentinin Busk bölgesinde yer alan Olesko Kalesi, 14. yüzyılın ikinci çeyreğinde savunma amaçlı inşa edilen bir yapıdır. Kale, 15. yüzyılda savunma amacından saptırılmıştır ve 1605'te ise ülkenin asilzadelerinden Jan Daniłowicz tarafından satın alınarak özel mülk haline getirilmiştir. Daha sonra birkaç kez daha el değiştiren kale Viyana Savaşı kahramanı Polonya Kralı Jan III Sobieski'nin doğum yeri olarak da meşhurlaşmıştır. Defalarca aslına uygun olarak restore edilen Olesko Kalesi'nin etrafı peyzajlı bahçeler ve heykellerle süslenmiştir. Ukrayna'nın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olarak değerlendirilmelidir.


Ukrayna Ulusal Sanat Müzesi

ukrayna-ulusal-sanat-muzesi.jpg

Mimar Władysław Horodecki'nin dizayn ettiği Ukrayna Ulusal Sanat Müzesi, 1898 yılında hizmete açılmıştır. Başkent Kiev'de bulunan Neo-Klasik mimari tarzında oluşturulan müzenin ilk ismi Kiev Antika ve Sanat Müzesi olmuştur. İlerleyen yıllarda tarih müzesi olarak faaliyet gösterse de 1945'li yıllardan sonra sanat çalışmalarının yoğun şekilde eklenmesiyle sanat müzesi haline gelmiştir. Fransa, Hollanda, Danimarka gibi ülkelerde de sergiler açan Ukrayna Ulusal Sanat Müzesi'nin koleksiyonları çoğunlukla Ukraynalı sanatçıların heykel, çizim, tablo gibi çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır.


Ai-Petri

ai-petri.jpg

Kırım Dağları'nın en mükemmel zirvelerinden biridir. Bölgenin adının Aziz Peter'den geldiği bilinmektedir. 1234 metre yüksekliğe sahiptir ve harika manzaralar sunmaktadır. Özellikle kaya yapıları, bitki örtüsü ve canlı yaşamıyla ilgi odağı olan bölge Ukrayna'da dağcılık tutkunlarının ilk adreslerinden biridir. Günden güne artan turizm potansiyeli Ai-Petri'ye teleferik sistemlerinin kurulmasını sağlamıştır. Bölgenin mükemmel manzarasını kuşbakışı izlemenin keyfini çıkarmak istiyorsanız Ukrayna seyahatinizde Ai-Petri'yi muhakkak ziyaret edin.


Vorontsov Sarayı

vorontsov-sarayi.jpg

Kırım'ın Alupka İlçesi'nde bulunan saray mimar Edward Blore tarafından tasarlanmıştır. Kırım Dağları'nın eteklerine inşa edilen tarihi saray, 1828 ve 1848 yılları arasında oluşturulmuştur. İngiltereli mimar Blore'nin İngiliz Rönesans Canlanma tarzında oluşturduğu sarayda asistanı William Hunt'un da hatrı sayılır emekleri olmuştur. Prens Mikhail Semyonoviç Vorontsov'a ikametgah olarak inşa edilen saray onun ismiyle anılmıştır. 


Livadya Sarayı

livadya-sarayi.Jpeg

Mimar Nikolay Krasnov tarafından tasarlanan Livadya Sarayı, 1910 ve 1911 yılları arasında inşa edilmiştir. Şu anda müze olarak faaliyet gösteren yapı, ülkenin en değerli Rönesans yapılarından biridir. Zaman zaman uluslararası toplantılara ev sahipliği yapan Livadya Sarayı Çar II. Nikolay'ın emriyle bir yazlık olarak yapılmıştır. Bahçelerinin harika dizaynı sarayı daha çekici kılmaktadır.


Sofiyivsky Park

sovitsky-park.jpg

Kamianka Nehri yakınında bulunan park, botanik ve İngiliz bahçelerini andırmaktadır. Her yıl yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği park çam, lale ağacı, platanus, ginkgo başta olmak üzere 2 binden fazla bitki türünü barındırmaktadır. Ukrayna'nın turistik yerlerinden biri olan Sofiyivsky Park, ülkenin Uman kentinin popüler eğlence mekanlarındandır. 179 hektarlık dev bir alanı kapsayan park, yapay şelale, gölet ve diğer manzaralarıyla ilginizi çekecektir.


Nikitsky Botanik Bahçesi

nikitsky-botanik-bahcesi.jpg

1812 yılında Kırım'ın Nikita bölgesinde kurulan Nikitsky Botanik Bahçesi, Avrupa'nın en eski botanik bahçelerinden biridir. 1827 ve 1860 yılları arasında daha da genişletilen bahçe, 11 kilometrekarelik dev bir alanı kapsamaktadır. 50 bin türe ev sahipliği yapmaktadır ve aynı zamanda fidan ve tohum ıslahı için de önemli bir mekan haline gelmiştir. Ukrayna Bilimler Akademisi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren bahçe, Ukrayna'nın turistik yerlerinden birine çevrilmiştir. 


Odessa Ulusal Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu

odessa-ulusal-akademik-opera-ve-bale-tiyatrosu.jpg

Meşhur mimarlar Fellner ve Herman Helmer tarafından tasarlanan mükemmel tiyatro binası Odessa'nın en meşhur yapısı olarak gösterilmektedir. 1810 yılında yapımına başlanan ve 1887 yılında açılan opera salonu, Barok mimari tarzını yansıtmaktadır. 1,636 kişi kapasiteli mükemmel yapıt, at nalı şeklinde oluşturulmuştur. En son 2007 yılında detaylı bir restorasyon gören bina, Ukrayna'nın tarihi yerlerinden biridir.


Editör Notu; Ukrayna'da tarihi ve sanatsal anlamda gezilecek çok fazla yer var. Özellikle mimari anlamda gelişmiş olan bu ülke gece hayatıyla da çok meşhur. Kaliteli birçok gece kulübü ve eğlence mekanı bulunan ülkede dikkat etmenizi öneririm. Zira gece hayatına dalıp, tarihi ve turistik anlamda ülkeyi gezmeyi unutan insan sayısı bir hayli fazla :)


Ukrayna'da Kalınacak Yerler - Otel Tavsiyeleri

Ukrayna'ya gittiğinizde kalıcak yer mi arıyorsunuz? Biz sizler için aradık, bulduk İşte Ukrayna otel tavsiyelerimiz.


Ukraine Hotel

Hotel Ukrayna, yenilenmiş 371 odaya sahip bu dört yıldızlı otel, ünlü Maidan Nezalezhnosti'ye bakan 14 katlı bir silüet oteldir ve tüm önemli cazibe merkezlerine sadece birkaç adım uzaklıktadır. Odaların çoğu şehrin ana meydanı ve Khreschatyk caddesinin muhteşem manzarasını sunmaktadır. Konum her şey değil, yüksek kaliteli odalar, gerekli tüm olanaklar ve olanaklar, özel hizmet ve samimi ortam, misafirlere keyifli bir konaklama sağlamak için gereklidir diyorsanız bu otel sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Otel sayısız ünlüleri ve yabancı devlet adamlarını ağırlamıştır. Hotel Ukraine ayrıca yüksek kaliteli konferans olanakları sunmaktadır.

ukraine-hotel.jpg

Adres: Instytutska 4 

Telefon: (+380) 44 278 66 75


Ramada Encore Kiev

Ramada Encore şehir merkezinden biraz uzakta olmasına rağmen, şehir merkezine bir servis otobüsü (Yevropeyska Meydanı'nda duran duraklar) ile ulaşmak sadece 20 dakika sürmektedir. Boryspil havaalanından ücretsiz servis otobüsü de bulunmaktadır. Kiev'e varış yapan konuklar için havaalanı transferi de düzenlenecektir. Ramada Encore 264 otel odası ve 58 uzun konaklama dairesi barındıran 20 katlı yeni bir binadır. Hepsi modern bir tarza sahip parlak renklerde yapılır. Odalar ahşap zeminler, büyük pencereler ve muhteşem banyolarla donatılmıştır. Konferans merkezi (1.200 m2) 1. ve 2. katlarda yer almaktadır. Otelin lobi barı ve 180 kişilik La Moda İtalyan restoranı 1. katta, iki spor salonu ise 3. ve 18. katlarda yer almaktadır. Kahvaltı fiyata dahil değildir.

ramada-encore-kiev.jpg

Adres: Stolychne Shose 103

Telefon: (+380) 44 205 15 15


Hyatt Regency Kyiv

Hyatt Regency Kyiv, Sofiivs’ka Meydanı'ndaki tarihi merkezde merkezi bir konumda yer almaktadır. Otel hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenler için ideal bir adres. Yüksek teknoloji iletişimi ve ergonomik çalışma alanları ile 234 geniş deluxe oda ve 25 süit, seçkin global iş seyahatinde olanlar için mükemmel bir ortam sağlar. Yerden ısıtma, derin küvetler ve olağanüstü yağmur duşları ile lüks banyolar oda içinde benzersiz bir deneyim yaratmaktadır. Küçük toplantılardan büyük çaplı etkinliklere kadar 1.000 metrekarelik fonksiyon alanı ile son teknoloji toplantı ve ziyafet olanakları tüm ihtiyaçları karşılamaktadır. Luxurious Spa Natural, vücudunuzu ve ruhunuzu gençleştiren gelişmiş uygulamalarıyla, en yeni ekipmanlarla donatılmış sofistike bir spor salonu, 25 metrelik yüzme havuzu, eşsiz restoranlar ve barlar ve özel Regency Club Hyatt Regency Kyiv'i misafirperverlik dünyasında gerçek bir cennet haline getirmektedir.

hyatt-hotel.jpg

Adres: A.Tarasovoi 5A

Telefon: (+380) 44 581 12 34


Ukrayna Nerede Ne Yenir - Restoran Tavsiyeleri

Ukrayna'ya gittiğinizde yemek yiyebileceğiniz bir yer aradığınızı düşündük, sizler için araştırdık ve derledik. İşte Ukrayna'daki en kaliteli restonlar, cafeler..


maLLina café

İçeri girdiğinizde, şehrin gürültüsünden ve gürültüsünden çok uzakta hissedeceksiniz. Alt katta kanepeler ve rahat sandalyeler bulunmaktadır. Burası nargile kiralanabileceği sigara bölümüdür. Çok dik ve eski moda tavan merdivenleri yaklaşık 22 için rahat bir sigara içilmeyen bölümdür. Evde bir restoranda daha fazla hissettirir. Her yerde ahududu (mallina) kompostosu vardır. Ahududu'nun neden bu kadar yaygarası var? Bu kabaca tercüme eden Rus atasözüyle ilgilidir; “Hayat ahududu gibidir” veya “Bu iyi bir hayat”. Avrupa, Ev yapımı ve Japon mutfaklarından ayrı olarak, filetoyu da içeren ahududuya ayrılmış menüde ayrı bir bölüm var. Fiyatlar makul ve sıcak ve güler yüzlü hizmet.mallina-cafe.jpg

Adres: Sahaidachnogo 27B

Telefon: (+380) 44 425 45 08


Il Patio

Son birkaç yılda Il Patio, Bessarabs’ka Sq. Kasabada en iyi pizza bazı hizmet vermektedir. Mekanın lezzetli İtalyan yemekleri artık Il Patio ikinci şubesinde nehir kenarında keyifle kullanılabilir. Bu yemek mekanı Venedik'e saygı gösterir ve hatta ana salonda bir gondol vardır. Restoran lezzetli bir salata bara sahiptir ve 'Antipasta' atıştırmalıklarının yanı sıra harika pizza ve diğer İtalyan yemeklerinde uzmanlaşmıştır.ii-patio.jpgAdres: Ihorivs’ka 13/5

Telefon:(+380) 44 501 74 64


Fellini

İki terasın Khreschatyk adlı moda Ukraina sinemasına bakmasıyla, insanları izlemek için harika bir konum. Fellini, kurbağa bacağı ve kaz ciğeri gibi leziz tatları sevenlere leziz Fransız ve İtalyan yemekleri sunmaktadır. Fiyatlar ortalamanın üzerinde, ancak yemekler inanılmaz lezzetli ve servis iyi. Yaz terası güzel ayrıca bu teras, Horodetskoho sokağına bakmaktadır.

fellini-restoran.jpg

Adres: Horodets’koho 5 

Telefon: (+380) 44 279 54 62


Ukrayna'da Gece Hayatı - Gece Klübü ve Bar Tavsiyeleri

Ukrayna Geceleri'nde, Ukraynalılardan daha çok bizim ülkenin insanlarıyla karşılaşırsanız şaşırmayın. Hafta sonları boş bir masa bulmak zor olabilir, Hafta sonları ve tatil günlerinde Khreschatyk ana caddesi otomobil trafiğine kapalı olduğunu da bilmenizde fayda var. Ukrayna'ya gittiğinizde, Ukrayna'nın gecelerinin çok farklı olduğunu göreceksiniz. 


Boom Boom Room

Boom Boom Odası, Kiev'de gece ve gündüz bazen sabahın ortasına açık olduğundan ve İnsanlar başka yerler kapalı olduğunda oraya gittiği için buraya “parti sonrası gidilecek yer” denir. İlk izlenim çarpıcı! Tasarım “Neon” ve iki büyük dans pistini kapsamaktadır. İyi müzikler ve iyi DJ'ler var. Atmosfer rahat çoğunlukla öğrenciler ve genç yetişkinleri kapsayan bu mekanda bazı mükemmel kokteyller vardır hemde makul fiyatlarla. (Yemek yok!) Giriş ücreti vs. yok, ama Facebook'a kayıt olmalısınız. Bir kez onaylandıktan sonra, bir listeye konulur ve bildirilir. Girişten geçmek için sıkı bir kıyafet kontrolü var deniliyor.

boom-boom-room-001.jpg

Adres: Tarasa Shevchenka bulv. 33 

Telefon: (+380) 95 514 88 88


Tsvetochnyi Nosorog

Dnipro Nehri'nin sol kıyısında yer alan Tsvetochnyi Nosorog, Livoberezhna metro istasyonundan minibüslerle kolayca ulaşılabilir. Restoran Kleopatra'nın bodrum katında yer almaktadır. 7 VIP oda ile rahat bir mekan arayanlara göredir.

tsvetochnyi-nosorog.jpg

Adres: Dniprovska Naberezhna 7

Telefon: (+380) 44 490 54 44

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.