Üç Büyüklerin Transfer Politikası

2017-2018 Süper Toto Süper Lig'i öncesinde büyük kulüpler transfer ettikleri futbolcularla yeni sezona sağlam bir giriş yapmak istiyor.
Üç Büyüklerin Transfer Politikası

Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, hem futbolcu hem de teknik kadrosu ile yoluna devam ediyor.

Transfer sezonun bitmesine 1 ay kadar bir süre kalmışken henüz bir transfer hareketliliği yaşamadı. Zaten yaşamasına da gerek yok çünkü elinde olan kadrosu Beşiktaş’ı güçlü kılabilecek ve yeni sezonda şampiyonluğun en büyük adayı yapabilecek bir kadro. Geçen sezonda zayıf kaldığı savunma bölgesine yapacağı bir transfer ile takımın iskeletini oluşturabilecek. Şampiyonlar Ligi için ise kadrosu hala yeterli seviyede değil. Yapılacak transferler Türkiye Ligi için değil, Avrupa kupaları için yapılacaktır.

**

Geçen sezon ligi üçüncü sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyen Fenerbahçe ise kadrosunda büyük değişikliğe gitti. İlk olarak teknik direktör Advocaat ile yollarını ayıran sarı lacivertliler, efsane oyuncusu ve eski teknik direktörü Aykut Kocaman’ı takımın başına getirdi. Bunun yanı sıra eksik olan orta saha bölgesine Mathieu Valbuena ve Mehmet Ekici’yi kattı. Forvet bölgesinde ise hala eksikliği bulunuyor. Gol yollarında bitiriciliği yüksek bir futbolcu alırlarsa yeni sezonda şampiyonluğun güçlü adaylarından birisi haline gelebilirler. Avrupa kupaları kapsamında diğer rakiplerine göre daha tecrübeli futbolcuları bünyesinde barındırıyor ancak bu kadronun değerlendirilmesinde de görev Aykut Kocaman’a düşüyor.

**

Türkiye’de aşılamayan başarılara sahip Galatasaray ise geçmiş sezonda yaşanan büyük hayal kırıklığını üstünden atmaya çalışıyor. Yeni sezon için belki de kadrosunu en fazla güçlendiren takımlardan bir tanesi olacak. Transfer döneminin henüz ortasında olmasına rağmen, kadrosuna Gomis, Belhanda ve Maicon gibi futbolcuları alan sarı kırmızılılar, geçmiş sezon küs olan taraftarının da tekrardan gönlünü alacak gibi duruyor. Yönetimin yaptığı açıklamalara bakılırsa transfer süreci de devam edecek. Otoritelerin gözünde, şampiyonluk için Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin gerisinde gözükse de sarı kırmızılı ekip güçlü kadrosunu teknik direktör Tudor ile kullanabilirse herkesi şaşırtabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.