Üç Ayrı 'Tek' Hikaye: Fountain

Fountain filmi hakkında bu yorum yazısı umarım film için sizde merak uyandırır.
Üç Ayrı 'Tek' Hikaye: Fountain

Başrollerinde Hugh Jackman ve Rachel Weisz'in rol aldığı Fountain'de oyunculuklar kesinlikle çok etkileyici. Bence özellikle filmin sonlarına doğru Tom Creo'nun kendi eline dövme yaptığı sahnede etkilenmeyecek kimse yoktur.

Filmin ortalarında, film için önemli bir ayrıntı olan Xibalba'dan bahsedilen bir sahne var. Karda Izzi ve Tom'un birlikte oturup teleskopla gökyüzünü izlediği sahne. Xibalba'nın ne olduğu ve ara sıra filmde bahsedilen diğer öykü ile bağlantısı çok hoş bir şekilde kurgulanmış. 

Sürekli tekrar eden Izzi'nin Tom'u yağan ilk karda yürümek için çağırdığı sahne daha sonra farklı bir seçenekle gösterildiğinde filmin sizi saran hüzün duygusu daha da belirginleşecek. Öyle ki, bu filmi izlerken hüzün adeta havada asılı kalan bir duygu olup bulunduğunuz ortamı kaplıyor.

Filmde üç ayrı hikaye iki kişi tarafından yaşanmaktadır. Biri geçmişte, biri günümüzde, diğeri ise gelecekte. Bu üç hikaye öyle bir noktada birleşiyor ki, gerçekten etkileyici.

Filmin etkisinden çıkmanız kolay olmayacak. Bunda filmin müziklerinin de etkisi çok fazla. Requiem for a Dream filminin müziklerini yapan Clint Mansell yine etkileyici ve sarsıcı melodilere imza atmış. İşte Fountain müziklerinden en sevdiklerim:

  • Death is the Road to Awe
  • Together We Will Live Forever
  • Xibalba

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.