Tyler'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tyler, ABD Teksas Eyaleti'ne bağlı 100 bin nüfuslu bir merkezidir. Kent tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemlidir. Tyler şehrinin gezilecek-görülecek meşhur yerlerini sizler için derledik.
Tyler'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Goodman-LeGrand Evi

Smith ilçesinde Kuzey Broadway adlı bölgede yer almaktadır. 1859 yılında inşa edilen villa tipindeki ev, 1962 yılında Teksas Tarihi Yerleri ve 1976 yılındaysa Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesine girmeyi başarmıştır. Yunan Revival mimari tarzıyla oluşturulan ve 9 dönümlük alana kurulan tarihi ev, 1940 yılından bu yana müze olarak hizmet vermektedir. Ev, içerisindeki eşyalar, kostümler ve kitaplarla beraber ziyarete açıktır. Tyler seyahatinizin ilk adreslerinden biri Goodman-LeGrand Evi olmalıdır.

goodman-legrand-evi.jpg

Tyler Devlet Parkı

tyler-devlet-parki.jpg

Tyler kentinin kuzeyindeki mükemmel bir kamusal park alanıdır. Yaklaşık 4 kilometrekare genişliğe sahiptir ve 1939 yılından bu yana faaliyettedir. Park yemyeşil bir alandan meydana geliyor. Aynı zamanda içerisinde 26 hektar büyüklüğünde göl bulunuyor. Tyler Devlet Parkı her yıl piknik, kamp, yürüyüş, bisiklet ve dağ motosikleti gibi aktivitelerin en önemli merkezine çevrilmiştir. Ayrıca buradaki göl botla açılma, yüzme ve balıkçılık için ideal bir alan haline gelmiştir. Gölet birçok balık türüne ev sahipliği yaparken park da onlarca hayvan türünü barındırıyor. Bu park Tyler gezi rehberiniz için uygun mekanlardan biri olacaktır. 

Tyler Sanat Müzesi

tyler-sanat-muzesi.jpg

Tyler'ın Smith ilçesi, 1300 Kuzey Mahon Caddesi üzerinde hizmet veren kentin sanat müzesidir. Toplumda sanat eğitimini teşvik etme amaçlı kurulan müze, Amerikan Müzeler İttifakı tarafından akredite edilmektedir. Kurumun daimi koleksiyonları Teksas sanatçılarına özgü çalışmalar içerir. Bunun yanı sıra Teksas halk sanatı ve çağdaş sanat eserleri içeren müze kentin en popüler kurumlarından biridir. 1971'de açılan Tyler Sanat Müzesi ilk olarak 1,500 civarında eserin sergilendiği bir kurumken şu anda teşvik programları kapsamında liseli sanatçıların da eserleri burada sunuluyor. Harika çizim ve heykel çalışmalarının yer aldığı 3 galeriden ibaret olan sanat müzesi Tyler'in görülecek yerlerindendir.

Liberty Hall

liberty-hall.jpg

Teksas Senfoni Orkestrası ile beraber işletilen Tyler'in en değerli tiyatro salonudur. Canlı müzik, komedi ve Doğu Teksas Bölgesi için klasik film canlandırmaları sunan mekan, 1930'lu yıllarda hizmete başlamış olan tarihi bir yapıdır. 1 milyon dolara mal olan yapı, Art Deco tarzında inşa edilmiştir. 2008 ve 2011 yılları arasında kapsamalı bir yenileme çalışması gören kurum, şu anda eyaletin en önemli performans sanatlarının uygulandığı mekanlardan biri haline gelmiştir. Tyler'in tarihi ve turistik yerlerini gezerken Liberty Hall'ı es geçmeyin.

Whitaker-McClendon Evi

whitakermcclendon-evi.jpg

Burası Smith ilçesinin Houston Caddesi üzerinde bulunan canlı bir tarih müzesidir. Bonner-Whitaker-McClendon Evi olarak da bilinmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nin idare edildiği Beyaz Saray'ın tanınmış muhabiri Sarah McClendon bu evde doğup büyümüştür. Smith İlçesi Ulusal Tarihi Yerleri listesine alınan yapı, daha sonra Teksas Ulusal Tarihi Yerleri listesine de girmeyi başarmıştır. Bu ev Victorian, İtalyan ve Doğu mimarisinin eşsiz bir kombinasyonu olarak nitelendirilmektedir. Avukat Harrison Moores Whitaker tarafından 1878 ve 1880 yılları arasında inşa ettirilmiştir. 2 katlı ahşap ev Tyler'in turistk yerlerindendir.

 

Caldwell Hayvanat Bahçesi

caldwell-hayvanat-bahcesi.jpg

1953 yılında 34 hektarlık alana kurulmuştur. Caldwell Hayvanat Bahçesi Dünya'nın hemen hemen her yerinden hayvanları barındırmaktadır. Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum Derneği tarafından akredite edilen kurum Dünya Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesidir. Yüzlerce türden 2 binden fazla canlıya ev sahipliği yapan kurum Tyler'ın en turistik yerlerinden birine çevrilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.