Tyler Blackett Kimdir

Tyler Blackett, 2 Nisan 1994’de İngiltere’nin Manchester kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Tyler Blackett Kimdir

Tyler Blackett Biyografisi

Tyler Blackett’in Kulüp Kariyeri

Tyler Blackett, futbol kariyerine ilk olarak Manchester United alt yapısında başladı. 10 sene boyunca alt yapı kategorilerinin neredeyse tamamında forma giydi ve 2012 yılında yaşının da ilerlemesiyle beraber as takıma yükseltildi ve bu sayede profesyonel kariyerine başladı. İlk sezonunda kırmızı şeytanlarda 11 maçta kendisine görev buldu ve 2012-2013 sezonunda kendisini geliştirmesi için Blackpool’a kiralandı.

tyler blackett manchester united

Burada umduğunu bulamadı ve sadece 5 maçta sahne aldı. Sezonun ikinci devresinde ligin bir başka takımı Birmingham City’e kiralık gönderildi. Yarım sezon içerisinde Birmingham City takımında da 8 maçta yer aldı. Sezon sonunda Manchester United’a geri döndü ancak yine as takımda yer bulamayacağı düşünülüp 2015-2016 sezonunda Celtic’e kiralandı.

Tyler Blackett’in Milli Takım Kariyeri

Tyler Blackett, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında İngiltere U-16 takımında giydi. İki maçta sahne aldı takımı ile gösterdiği performansta dikkatleri üzerine çekti ve ardı sıra U-17 ve U-18 takımlarına yükseltildi. 2012-2013 sezonu içerisinde 2 kez İngiltere U-19’a çağrıldı. Bir sene burada mücadele verdikten sonra İngiltere U-21 de forma şansı yakaladı. Burada ise kariyeri boyunca sadece 1 kez gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.