Tyias Browning Kimdir

Tyias Browning, 27 Mayıs 1994’de İngiltere’nin Liverpool kentinden dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Genç Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Tyias Browning Kimdir

Tyias Browning Biyografisi

Tyias Browning’in Kulüp Kariyeri

Tyias Browning, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında Everton Kulübü’nün alt yapısında başladı. İlk zamanlarda minik takımlarda yer alırken 2008 yılından sonra genç takımlara kadar yükseltildi. Bir süre genç takımlarda forma şansı elde etti ve 2012 yılına kadar bu kategorilerde kendisini geliştirdi.

2012 yılında ise dönemin teknik direktörünün görüşlerini neticesinde takip edildi ve kısa süre içerisinde As takıma davet edildi. Transfer edildiği dönem içerisinde ilk zamanlar takımda forma şansı elde edemedi ve genel olarak As takım ile çalışırken maçlara ise genç takımla beraber çıktı.

tyias browning everton

2013-2014 sezonunda ise kendisini geliştirmesi için kiralık gönderilme kararı alınan genç futbolcu, yolunu Wigan Athletic’e çevirdi. Burada tam olarak istenileni veremedi ve 2 maçta görev alabildi. Sezon sonuna kadar burada kalan yetenekli futbolcu, 2014-2015 sezonunda Everton’a geri döndü ve As takımda 3 maçta sahne aldı.

2015-2016 sezonunda da kariyerine Everton’da devam eden Tyias Browning, ilk zamanlar itibariyle 6 maçta görev aldı ve bu sayede takımda eski sezonlara göre daha fazla forma şansı elde edeceğini gösterdi.

Tyias Browning’in Milli Takım Kariyeri

Tyias Browning, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında İngiltere U-17 Genç Milli Takımı’nda giydi. Burada 4 maça çıkan genç futbolcu, 2013 yılında 4 kez U-19, 2014 yılında ise 5 kez U-20 kadrosunda forma giydi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.