Twitter Devlet Destekli Hackerlara Savaş Açtı

Twitter, özgür düşünce anlayışını korumak için devlet destekli hacker saldırılarına önlem almaya hazırlanıyor.
Twitter Devlet Destekli Hackerlara Savaş Açtı

ABD ve Çin devlet adamlarının aralarında antlaşma imzalamasının ardından bazı hacker gruplarını devletlerin desteklediği ortaya çıktı. Devletlerin desteği o kadar ileri derecedeydi ki resmen sanal dünyada neredeyse her ülkenin desteklediği bir hacker ordusu bulunuyor. Bu duruma Facebook ve Google’dan sonra Twitter’da dur demeye hazırlanıyor.

twitter-hacker.jpg

Son yıllarda ön plana çıkan ve oldukça tehlikeli olan devlet destekli hacker gruplarını anlamak artık çok kolay. Bu hackerları anlamak için şunlara bakmak yeterli olacak:

  • Saldırı Şiddeti
  • Kullandıkları Yöntemler
  • Biçimleri ve Davranışları

3 madde ile rahatlıkla ayırt edilebilecek olan devlet destekli hackerlar saldırı yaptığı zaman, Twitter tarafından kullanıcılarına uyarı gönderilerek, devlet destekli bir saldırının hedefi olduğu konusunda bilgilendirilecek.

twitter-koruma.jpg

Ülke yönetimine muhalif olan kişiler, kimliğini ortaya çıkarmak istemeyen devlet örgütlerinin hedefi olabiliyor. Muhalif bu kişi ya da kişilerin gerçek kimlik bilgilerine ulaşmak için devlet tarafından yapılan saldırılar artık Twitter’ın özgür düşünce anlayışı çerçevesinde korunacak. Twitter tarafından tespit edilen devlet destekli hackerların hangi ülkeye ait olduklarını tespit etmek ise oldukça zor. Eğer bu tespit yapılamazsa yine de bir ülkenin saldırısına uğradığı ya da uğrayacağı konusunda bilgilendirilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.