Türkiye'nin En Mutlu İnsanları Sinop'ta

TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin en mutlu insanları Sinop'ta yaşıyor. "Mutlu insanlar" araştırmasında 2015 yılında da Sinop birinci olmuştu.
Türkiye'nin En Mutlu İnsanları Sinop'ta

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "Mutlu insanlar" araştırmasına göre, Türkiye'de en mutlu insanların yaşadığı şehirler listesinde birinci olan Sinop 2016'da da ilk sırada yerini korudu.

TÜİK tarafından daha önce yapılan araştırmalarda "Yaşam memnuniyeti en yüksek, en güvenli şehir, yaşlı nüfusun en fazla olduğu kent" gibi konularda ilk sırada bulunmasıyla dikkati çeken Sinop, bu sene de Türkiye'nin en mutlu insanlarının bulunduğu şehir seçilerek üst üste ikinci kez seçildi.

Sinop merkezinde trafik ışığının olmadığı "hoşgörü kenti" Sinop, ikinci kez aldığı bu unvanla adeta mutluluğuna mutluluk kattı.

Belediye Başkanı Baki Ergül Sinop’un, Türkiye’nin en mutlu insanların yaşadığı kent olarak seçilmesinden gurur duyduklarını söyledi.  

Sinop'un her geçen gün farklı özellikleriyle Türkiye gündeminde kendisine yer bulduğuna işaret eden Ergül, "Sinop doğal güzelliği, insanların birbirlerine olan yaklaşımlarından ötürü bu unvanı sonuna kadar hak ediyor. Bu araştırma bize gösteriyor ki her sene mutluluğumuza mutluluk katıyoruz çünkü Sinop, toplumun her kesiminin kendisini rahatça ifade edebildiği bir hoşgörü ve sevgi kenti. Güvenlik, ulaşım, yerel hizmetlere baktığımız zaman vatandaşlarımızın memnuniyetlerini görüyoruz. Bu unvana yeniden sahip olmaktan dolayı gurur duyduk. Biz de yerel yöneticiler olarak bu kentin insanlarını mutlu edebilmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KADINLAR İÇİN GÜVENLİ BİR ŞEHİR"

Sinop'un ikinci kez mutlu şehir seçilmesi, kentte yaşayan vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

Gülbahar Karaduman Karslı, Sinop'un en büyük özelliğinin insanların yaşamlarını kolaylaştırması olduğunu belirtti.

Kentin her yerine rahatlıkla ulaşım sağlanabildiğini vurgulayan Karslı, Sinop'un özellikle kadınlar için çok güvenli bir şehir olduğunu söyledi.

 

BerkanKişin/NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.