Türkiye'nin 15 En İyi Vakıf Üniversitesi | 2024 Güncel

Başarısıyla ön plana Türkiye'nin özel eğitim veren en iyi vakıf üniversitelerini sizler için bir araya getirdik.
Türkiye'nin 15 En İyi Vakıf Üniversitesi | 2024 Güncel

En iyi üniversiteler her ailenin ve gencin hayalidir.  Üniversite tercihleri yaklaşıyorken  hangi üniversitede eğitim almak istediğinizi belirlemeniz için sizlere kaliteli eğitimleri ve sağladıkları olanaklar ile ün salmış olan, Türkiye’nin en iyi özel vakıf üniversitelerini listeledik. Hayallerinize giden yolda sağlam adımlar atabilmenizi temenni eder, öğrencilik hayatınızda sizlere neoldu.com ailesi olarak başarılar dileriz.

En İyi Özel Üniversite Listesi

SıraÜniversitelerŞehirneoldu Puanı
1Koç Üniversitesiİstanbul10/10
2Bilkent ÜniversitesiAnkara10/9.8
3Sabancı Üniversitesiİstanbul10/9.8
4Çankaya ÜniversitesiAnkara10/9.7
5Başkent ÜniversitesiAnkara10/9.6
6Bilgi Üniversitesiİstanbul10/9.8
7Atılım ÜniversitesiAnkara10/9.5
8Bahçeşehir Üniversitesiİstanbul10/9.8
9Acıbadem Üniversitesiİstanbul10/9.7
10Yeditepe Üniversitesiİstanbul10/9.8
11TOBB ÜniversitesiAnkara10/9.6
12TED ÜniversitesiAnkara10/9.7
13Özyeğin Üniversitesiİstanbul10/9.6
14Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesiİstanbul10/9.8
15Yaşar Üniversitesiİzmir10/9.5

15 En Kaliteli Vakıf Üniversitesi 2024

İşte Türkiye'nin en kaliteli eğitim veren en iyi özel üniversiteleri:

1. Koç Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında Koç Holding tarafından yönetilen Koç Üniversitesi birinci sırada yer alıyor. 1993 yılında kurulan üniversite İstanbul Sarıyer’de yer alıyor. Hem konumu, hem de prestij ve eğitim kalitesi ile yüksek standartlara sahip olan üniversite, bünyesinde 400 öğretim üyesi ve 7000 fazla öğrenci barındırıyor.  Bir çok programı bulunan Koç Üniversitesi 26 doktora programı, 32 yüksek lisans programı ve 22 lisans programına sahip. Eğitim kalitesi ile öğrencilerin hayallerine bir adım daha yaklaşmasını sağlıyor.

  • Konum: Sarıyer/ Istanbul
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 700-750
  • Yurt Kapasitesi : 2689

2. Bilkent Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi,20 Ekim 1984’ten beri öğrencilere eğitim veriyor. Oldukça yüksek puan aralığına sahip olan Bilkent Üniversitesi’nin 4500’den fazla öğrenci kapasitesi bulunuyor.  Yanı sıra 4600 kişilik yurt kapasitesine sahip. Içerisinde güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık, müzik ve sahne sanatları fakültesi, fen ve mühendislik fakültesi, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi, işletme fakültesi, insani bilimler ve edebiyat fakültesi olmak üzere 9 farklı fakülteye ev sahipliği yapıyor.

  • Konum: Çankaya/ Ankara
  • URAP verilerine göre puan aralığı :650-700
  • Yurt Kapasitesi : 4600

3. Sabancı Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Sabancı Üniversite en iyi üniversiteler listemizde üçüncü sırada yer alıyor. Eğitime 1999 yılında başlayan Sabancı Üniversitesi 5500 öğrenci kapasitesi ile bir çok öğrenciye yıllardır eğitim imkanı sağlıyor. Öğrencilere ilk yıl ortak dersler veriyor, ikinci yıl ise ilgi alanları olan dersleri seçmelerini sağlayarak liberal tarzda eğitim imkanı sunuyor.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi gibi bir çok fakülteye sahip üniversitenin eğitim kalitesi de oldukça yüksek.

  • Konum: Tuzla / İstanbul
  • URAP Verilerine Göre Puan Aralığı: 60 – 649
  • Yurt Kapasitesi: 2622

4. Çankaya Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Ankara’da 1997 yılından beri eğitim veren Çankaya Üniversitesi bünyesinde 10 bine yakın öğrenci, 157 öğretim üyesi ve 322 öğretim elemanına hizmet vermekte. Üniversitede 2 enstitü, 26 tane yüksek lisans ile 10 doktora bölümü bulunuyor. Aynı zamanda 5 farklı fakültede 26 bölüm ile öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesini ve istediği bölümleri okuyabilmesine olanak sağlıyor.

  • Konum: Çankaya/ Ankara
  • URAP verilerine göre puan aralığı :500- 550
  • Yurt Kapasitesi : 168

5. Başkent Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

1994 yılında kurulan Başkent Üniversitesi Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden biri. Öğrencilere , Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi gibi 13 fakülteyle eğitim sunmasının yanı sıra bir de hastaneleriyle verdiği eğitimi destekliyor. 13000 öğrenciye eğitim veren üniversitenin 456 kişilik yurt kapasitesi bulunuyor.

  • Konum: Etimesgut / Ankara
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 450-499
  • Yurt Kapasitesi : 456

6. Bilgi Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi 7 Haziran 1996 tarihinde öğrencilere eğitim vermeye başladı. Profesyonel eğitimi ve prestijiyle yıllardır çok tercih edilen özel vakıf üniversiteleri arasında ismini korumaya devam ediyor. Ana yerleşkesi olan Santralistanbul haricinde Kuştepe ve Dolapdere’de de yerleşkesi bulunuyor. 7 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 3 meslek yüksek okulunda 150’den fazla program ile öğrencileri buluşturuyor.

  • Konum: Santralistanbul/ Dolapdere/ Kuştepe- İstanbul
  • Yurt kapasitesi : Anlaşmalı yurtlara sahip

7. Atılım Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Atılım Üniversitesi 1996 yılında Ankara’da kurularak eğitim faaliyetlerine başladı. Bünyesinde 182 idari personel ve 431 akademik personele hizmet veriyor. En büyük imkanlarından biri Teksas’taki Incarnate Üniversitesi’nde ve Hollanda’daki The Hauge School of European Studies kurumunda öğrencilere eğitim imkanı sunuyor. Böylelikle öğrenciler farklı kültür ve ülkede eğitim alarak, kendilerini geliştirebiliyorlar.

  • Konum: Gölbaşı / Ankara
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 450-499
  • Yurt Kapasitesi : Anlaşmalı yurtlara sahip

8.Bahçeşehir Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

1998 yılında İstanbul'da kurulan Bahçeşehir Üniversitesi, çoğunluğu Beşiktaş'ta bulunan 6 yerleşkede eğitim vermektedir. İnternational Outlook (uluslararası görünürlük) alanında Türkiye'den sıralamaya giren üniversiteler arasında alanında 5. genel sıralamada 13'üncü olan Bahçeşehir Üniversitesi, Dünya'nın en iyi 500 üniversitesinden biridir. 11 farklı fakülte ve 1.358 akademisyene sahip olan üniversite, eğitim kalitesini her geçen gün arttırıyor.

  • Konum: Beşiktaş/ Karaköy/ Kadıköy/ Beyoğlu/ Eyüpsultan/ İstanbul
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 410-500
  • Yurt Kapasitesi : 450

9. Acıbadem Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Acıbadem Üniversitesi 2007 yılında Acıbadem  Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kuruldu. Tıp, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Fen- Edebiyat Fakültesi olmak üzere bir çok fakülte ile  binlerce öğrencinin eğitimi karşılamaya devam ediyor. Akademik başarı oranlarının yüksek olması yanı sıra öğrencilere sosyal olanakta sağlayan Acıbadem Üniversitesi, spor merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu ve çeşitli öğrenci kulüplerine de ev sahipliği yaparak öğrencilerin sosyal etkinliklerde ve spor alanlarında  gelişimini de destekliyor

  • Konum: Ataşehir / İstanbul
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 450-499
  • Yurt Kapasitesi :404

10. Yeditepe Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

İSTEK (İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe üniversitesi on üç fakülte, iki yüksekokul ve  bir meslek yüksekokul ile öğrencilere hizmet veriyor. 77 lisans programı ve yaklaşık elli farklı öğrenci kulübü ile öğrencilere sosyalleşme imkanı sunuyor.  Eğitim dili İngilizce olan üniversite, Erasmus ve exchange programları ile öğrencilerine yurtdışında eğitim imkanı sağlıyor.

  • Konum: Ataşehir / İstanbul
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 450-499
  • Yurt Kapasitesi :4200

11. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilere, mezun olmadan iş tecrübesi kazandırmayı hedeflemiş ve bu alanda iş olanakları ve staj programları sağlayabilen  başarılı bir üniversite olarak listemizin son sırasında yerini alıyor. TOBB ETÜ; Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi olmak üzere 6 fakülte bulunuyor. Ayrıca sözel puan türünde ilk on bin veya dil türünde ilk  iki bin beş yüze giren öğrencilere tam burslu konuk evinde konaklama imkanı sunuyor.

12. TED Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Ankara'da bulunan üniversiteler arasında THE Etki sıralamasında vakıf üniversiteleri arasında birinci olan TED, Türkiye vakıf üniversiteleri sıralamasında ise 8. sırada yer almaktadır. 2009 yılında kurulan TED Üniversitesi, 5 farklı fakülte ve 23 lisans programı ile eğitim vermektedir. Ayrıca %100 İngilizce eğitimi veren bu üniversite öğrencilerin mezun olmadan ikinci bir dile sahip olmasını sağlıyor.

  • Konum: Çankaya/ Ankara
  • Yurt Kapasitesi : 392

13. Özyeğin Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

2007 yılında araştırma üniversitesi olarak kurulan Özyeğin Üniversitesi'nde İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere toplam 6 fakülte bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 3 enstitü, 2 yüksekokul, 23 lisans programı, 36 yüksek lisans programı, 10 doktora programı, 23 yan dal programıyla ve 485 kişilik akademik kadrosuyla birlikte eğitim vermektedir. 

  • Konum: Çekmeköy/ İstanbul
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 449 - 500
  • Yurt Kapasitesi : 2.479

14. Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

Temelleri Sultan II. Mahmud'un eşi tarafından 1845 yılında atılan Bezm-i Alem Üniversitesi, 2010 yılına kadar sağlık alanında eğitim ve hizmet vermeye devam etmiştir. 2010 yılında ise üniversiteye dönüşen Bezm-i Alem Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında ilk 10 da yer almaktadır. T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olan üniversite, tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri fakülteleri ve sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu bölümleri ve 700 akademisyeni ile 3.200'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir. Ayrıca 35 ülkeden 82 üniversite ile iş birliğinde bulunan okul, öğrencilerine erasmus imkanı sunuyor.

  • Konum: Fatih/ Eyüp/ Sultangazi / İstanbul
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 600 - 650
  • Yurt Kapasitesi : Anlaşmalı yurtlara sahip

15. Yaşar Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Vakıf Üniversiteleri

2001 yılında eğitime başlayan Yaşar Üniversitesi, yabancı dil eğitiminde Türkiye'nin ilk akredite yükseköğretim kurumu olma özelliğine sahiptir. 7/24 yaşayan kampüs ilkesiyle öğrencilerin sadece akademik çalışmalarla değil aynı zamanda sanatla da ilgilenmesini sağlamaktadır. Eğitim dili İngilizce olan Yaşar Üniversitesi tercihe göre ikinci bir dil seçebilme imkanı sunuyor. Aynı zamanda Avrupa Komisyonu Tarafından verilen Erasmus Başarı Öyküsü Ödülüne sahip olan Yaşar Üniversitesi, 28 farklı AB ülkesinde 229 üniversite ile olan anlaşmasıyla her yıl binlerce öğrencisinin Erasmus yapabilmesine olanak tanıyor. 

  • Konum: Bornova/ İzmir
  • URAP verilerine göre puan aralığı : 379 - 400
  • Yurt Kapasitesi : 354

Türkiye’deki en iyi özel vakıf üniversiteleri hangisi?

Türkiye’deki en iyi özel vakıf üniversiteleri arasında: Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Acıbadem Üniversite, Yeditepe Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi eğitim kaliteleri ile öne çıkan üniversiteler olarak listemizde yer alıyor.

Üniversite seçimleri neden önemli?

Üniversiteler kişileri sosyal ve mesleki anlamda hayata hazırlayan eğitim kurumlarıdır. Üniversitede alacağınız eğitim ve kazanacağınız sosyal çevre ile kendinizi tanımaya, anlamaya ve ne istediğinizi öğrenme gibi imkanları elde etmiş olursunuz. Üniversiteden sonraki iş hayatınızda da bilgi birikimine sahip ve hayattan ne istediğinizi bilerek emin adımlar ile ilerleme kaydedersiniz.

İyi bir üniversite hangi özelliklere sahip olmalıdır?

İyi bir üniversite eğitimi ve sosyal faaliyetleri ile öğrencilere ciddi katkılarda  bulunmalıdır. Aynı zamanda  öğrencilere  mezun olduktan sonraki hayata hazırlamalı ve yüksek bilgi birikimine sahip olmalarını sağlamalıdır.

Üniversite seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Üniversite seçerken sağladığı yabancı dil eğitimine, mesleki alandaki başarılarına, araştırma ve uygulamada ne gibi faaliyetler gösterdiğine, yurt dışı eğitim ve staj imkanları, sosyal ve fiziksel imkanlara sahip olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum