Türkiye’nin En Güzel 10 Kış Tatili Yeri

Türkiye‘de kış döneminde gidilebilecek yerleri bir araya getiren bu liste sayesinde, deniz, kum, güneş üçlüsünden uzak, tatilde karlarla kaplı bembeyaz bir dünyaya uyanmak ya da kaplıca otelleri sıcak sularında şifa bulup rahatlamak mümkün.
Türkiye’nin En Güzel 10 Kış Tatili Yeri

Eğer siz de, ‘Kışın tatil mi olur’ diyenlere inat kış tatili için plan yapanlardansanız, bu liste sizin için oldukça cezbedici olabilir. Ülkemiz mevsim çeşitliliğiyle yaz turizmi kadar kış turizmine de uygun bir ülke. Kışın nasıl tatil yapılır, nereye gidilir sorularını soran ve dört mevsim yerinde duramayanlardansanız, hazırladığım kış tatili önerilerine göz atın.

Türkiye’deki En Güzel Kış Tatili Yerleri

1. Uludağ, Bursa

Bembeyaz görünümüyle Türkiye’de kış turizmi denildiğinde ilk akla gelen yerleri arasında bulunan Uludağ, sayısız konaklama ve eğlence tesisiyle konuklarına hareketli ve eğlenceli bir tatil fırsatı sağlıyor. Türkiye’de ‘kayak’ denilince akla ilk gelen merkezlerden UludağBursa’nın 36 km güneyinde yer alıyor. 1961’de milli park ilan edilen Uludağ’da tatilciler, kayak dışında snowboard, bigfoot, buzpateni ve kar motosikleti gibi birçok aktiviteler yapıyor. 

uludag-003.jpg


2. Sandıklı, Afyon

Afyon Sandıklı termal otel ve kaplıca otelleri ile Ege Bölgesinde en sık ziyaret edilen yerlerden biri. Antalya-Ankara karayolu üzerinde yer alan ve son yıllarda kış tatili rotalarının en çok ilgi gören yerlerinden Sandıklı, dışarıda yağan kara rağmen sıcacık sularda dinlenme imkanı sunan cazip bir kış tatili noktası. Sandıklı Hüdai Kaplıcaları çamur banyoları ile ünlü. Sandıklı’nın şifalı sularının tarihin en eski dönemlerinden itibaren tedavi edici olduğu biliniyor. 

sandikli-001.jpg


3. Balçova, İzmir

Tarihte ‘Agamemnon Kaplıcaları’ adıyla anılan ve 2500 yıldan bu yana şifa dağıtan Balçova‘daki kaplıcalar, İzmir şehir merkezine yakınlığı nedeniyle kaplıcaya gelmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında. Kış tatili denince akla gelen bazı popüler tatil rotaları dışında pek bilinmeyen Balçova, sağlık Turizmi açısından Türkiye’nin en önemli yerlerinden. 

balcova-002.jpg


4. Kızılcahamam, Ankara

Muhteşem doğanın içinde, hem sağlıklı hem de keyifli bir kış tatili yapmak isterseniz gidebileceğiniz en nefis adreslerden birisi Kızılcahamam. Ankara’ya 80 km uzaklıkta, Ankara- İstanbul karayolu üzerinde yer alan Kızılcahamam, Roma döneminden kalma tarihi kaplıcalarıyla ünlü. Doğa yürüyüşleri için de oldukça uygun bir coğrafyaya sahip.

kizilcahamam-001.jpg


5. Erciyes, Kayseri

6 bin yıllık geçmişi ile Anadolu’nun en eski kentlerinden biri olan Kayseri, Erciyes Dağı eteklerinde kurulmuş. Kentin simgesi Erciyes Dağı 3916 m. yüksekliğinde dev volkanik bir dağ. Kış sporları için oldukça elverişli şartlara sahip kayak merkezi ile Türkiye’nin önemli bir kış turizm merkezlerinden biri ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Profesyonel pistleri, muhteşem otelleri, mangal keyfi yapılan restoranları ve teleferiğiyle tam bir eğlence ve spor merkezi. Kayseri Erciyes kayak merkezi otelleri, buraya gelmekte ne iyi ettik dedirtecek hizmeti sunuyor. 

erciyes-001.jpg


6. Sapanca, Adapazarı

Kış aylarında kafa dinleyebileceği sakin yerler arayanların uğrak noktası olan Sapanca ve Sapanca Gölü çevresi, özellikle kar yağışının olduğu zamanlarda ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunuyor. Sapanca Gölü etrafında yapacağınız yürüyüşler ve Maşukiye’nin muhteşem doğası ve temiz havası sizi kendinize getirebilir. İstanbul’a yakın kış tatili yerlerinden Sapanca’da her bütçeye hitap eden butik otel veya pansiyon var.

sapanca-008.jpg


7. Ilgaz, Çankırı, Kastamonu

Çankırı ve Kastamonu şehirleri arasında kalan Ilgaz Dağı Milli Parkı sayesinde bahar dönemlerinin yanı sıra kış tatillerinin de gözdesi olarak gösterilen Ilgaz, dilediğiniz mevsim gidip zaman geçirip tatil yapabileceğiniz bir yer. Ankara’ya çok yakın, Uludağ ve Kartalkaya kadar kalabalık olmayan, kayak yapmak için elverişli bir yer. Kastamonu Çankırı Ilgaz Kış Sporları Merkezi, 1217 yatak kapasitesi ve 6 tesisle kış turizmi sevenlerin hizmetine sunuluyor.

ilgaz-001.jpg


8. Kartepe, Kocaeli

Hem kayak keyfi yapmak hem de şehre yakın bir yerde olmak isteyenler için oldukça ideal bir nokta olan Kartepe, dört bir yanı saran beyaz örtünün büyüleyici manzarasıyla kendine hayran bırakıyor. Marmara’da en çok tercih edilen yerlerden olan Kartepe, 800 yatak kapasitesi ve 4 tesisle hizmet veriyor. Kartepe’de Greenpark Hotel’in işletmesinde olan teleferik oldukça keyifli.

kartepe-004.jpg 


9. Pamukkale, Denizli

Karşıdan bakıldığında devasa merdivenleri andıran görkemli travertenlerinin yanı sıra Hierapolis Antik Kenti ve termal otelleriyle de adından söz ettiren Pamukkale, kış tatili planlarının baş köşesini süslüyor. meşhur travertenlerin karşısında yer alan otelde dinlemek çok keyifli. Termal otel anlayışını Pamukkale’nin sağlık dolu şifalı sularında sunan Richmond Pamukkale Thermal yenilenerek 5 yıldızlı turizm tesisi haline gelmiş. Travertenlere 5 km uzaklıktaki Karahayıt, tıpkı Pamukkale gibi sıcak su kaynaklarına sahip bir bölge ve 5 bin yıldır şifa dağıtıyor.

pamukkale-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.