Türkiye'de Yer Alan En İyi 7 Hayvanat Bahçesi

Çocuğunuzla beraber hayvanlar alemini daha yakından tanımak istiyorsanız içeriğimizde yer alan Türkiye'nin en iyi hayvanat bahçelerini inceleyebilirsiniz.
Türkiye'de Yer Alan En İyi 7 Hayvanat Bahçesi

Özellikle çocukların ilgisini çeken hayvanlar alemini yakından tanımak için Türkiye'de birçok şehirde hayvanat bahçesi yer alıyor. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz Türkiye'de hayvan çeşidiyle en çok ilgi gören ve en büyük hayvanat bahçelerini içeriyor. Sizlerde çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirmek isterseniz eğer listemizde yer alan hayvanat bahçelerinden birini tercih edebilirsiniz.

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri Listesi

SıraMekanŞehirneoldu Puanı
1Gaziantep Hayvanat BahçesiGaziantep10/10
2Darıca Hayvanat BahçesiKocaeli10/9.9
3Kayseri Hayvanat BahçesiKayseri10/9.9
4Bursa Hayvanat BahçesiBursa10/9.8
5İzmir Doğal Yaşam Parkıİzmir10/9.9
6Antalya Hayvanat BahçesiAntalya10/9.9
7Aslan Park Tuzlaİstanbul10/9.8

Türkiye'nin En İyi 7 Hayvanat Bahçesi

İşte çocuklarınızla vakit geçirebileceğiniz Türkiye'nin en iyi 7 hayvanat bahçesi...

1. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri

ARTILAREKSİLER
Hayvan Çeşidi
Büyük Alan
Uygun Fiyat

Büyük bir arazi üzerine konumlandırılan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Dünya'nın üçüncü, Avrupa'nın ikinci en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 325 tür ve 7.100 hayvan barındıran Gaziantep Hayvanat bahçesi, kuş, yırtıcı hayvanlar, keseli memeliler ve sürüngenler gibi Türkiye'de olmayan canlıları yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Telefon(0342) 360 58 40
Saatler08:00-17:00
AdresYamaçtepe, Burç Ormanı İçi, 27410 Şahinbey/Gaziantep
BiletÖğrenci:8 TL, Yetişkin: 16 TL

Google Müşteri Yorumları

👤 Çok büyük bir yer gerçekten biz hızlı hızlı gezmemize rağmen 3 saatte bitti, kelebek bahçesine aşık olduk mutlaka oraya girmelisiniz.

👤 Gayet bakımlı ve temiz. Sadece çocukların değil büyüklerin de sevebileceği bir ortam var. Hayvanları görüş mesafeniz yakın ve rahatlıkla görebiliyorsunuz. Gaziantep’e geldiğinizde ailecek gelebileceğiniz yerler arasına ekleyebilirsiniz.

2. Darıca Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri

ARTILAREKSİLER
Hayvan Çeşidi
Bitki Çeşidi
Konumu

İstanbul'a olan yakınlığından dolayı özellikle hafta sonları yoğun ilgi gören Darıca Hayvanat Bahçesi, nesli tükenmekte olan hayvanların soylarının devamı için birçok çalışma yapıyor. Sadece nesli tükenen hayvanların değil nesli tükenen bitkilerin de devamı için çalışma yapan bu hayvanat bahçesi, Türkiye'nin en iyi hayvanat bahçeleri arasında yer alıyor. 286 türde 3600'ü aşan hayvan sayısıyla dikkatleri üzerine çeken Darıca Hayvanat Bahçesi, sürüngenlerden aslanlara kadar birçok farklı ırkı barındırıyor.

Telefon(0262) 653 66 66
Saatler24 Saat Açık
AdresPiri Reis, Tuzla Cd. No:297, 41700 Darıca/Kocaeli
BiletYetişkin: 239.90 TL, Çocuk/Öğrenci: 139.90 TL, 65 Yaş Üstü: 149.90 TL, Engelli: 49.90 TL’dir.

Google Müşteri Yorumları

👤 Çocukluğumda gittiğimde etkilenmiştim. Yıllar sonra eşim ve çocuğumla gittim. Türkiye’nin en iyi hayvanat bahçesi diyebilirim. Çok fazla hayvanı yakından görüyorsunuz. Giriş ücretinin hakkını alabileceğiniz bir yer.

👤 Gayet keyifli çocuklar için özellikle en az bir kere gidip görmeleri gereken yer diyebilirim. İçerisi gayet büyük yürüyüş yolları sayesinde bölge bölge gezebilirsiniz.

3. Kayseri Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri

ARTILAREKSİLER
Büyük Alan
Fiyatlar
Hayvan Türü

180 bin metrekare alan üzerinden konumlanan Kayseri Hayvanat Bahçesi, 153 türden hayvan barındırıyor. Toplam 1600 hayvana sahip olan bu hayvanat bahçesi, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer alıyor. Timsahtan aslana birçok farklı hayvanı yakından görmeye imkan tanıyan bu hayvanat bahçesi özellikle çocuklu ailelerin hafta sonu gezmek için ilk tercihi oluyor.

Telefon(0352) 241 11 01
Saatler10:00-16:30
AdresCırgalan, 359. Sk. No:57, 38110 Kocasinan/Kayseri
BiletYetişkin: 2,5 TL, Öğrenci: 1 TL

Google Müşteri Yorumları

👤 Şehrin içinde ziyaret edilmesi gereken yerlerden olduğuna inanıyorum. Aileniz ile gidebileceğiz ulaşımı kolay bir çok konseptin bir arada bulunduğu farklı bir atmosfer.

👤 Ailenizle gezebileceğiniz büyük bir hayvanat bahçesi ayrıca sıkılırsanız hemen yanında büyük bir lunapark var.. giriş ücreti oldukça uygun.

4. Bursa Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri

ARTILAREKSİLER
Büyük Alan
Otopark Olması
Fiyatlar

Bursa'da 1998 yılında hizmete açılan hayvanat bahçesi, Türkiye'nin en eski hayvanat bahçeleri arasında yer alıyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği üyesi olan bu kurum, içerisinde 111 türden toplam 1100 hayvan barındırıyor. Ayrıca bünyesinde 9 gölet, yürüyüş yolu ve 3000'den fazla ağaç bulunduran bu hayvanat bahçesi, küçük büyük demeden herkesin keyifle gezdiği yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0224) 716 33 50
Saatler09:30-18:30
AdresSoğanlı Mahallesi 1, 2. Nilüfer Cd. No:260, 16160 Osmangazi/Bursa
BiletYetişkin: 12 TL, Öğrenci: 5 TL

Google Müşteri Yorumları

👤 Bursa'ya her gelişimizde çocuklarımı getirmeye çalışırım. Bol ağaçlık, yeşillikler içinde, uygun fiyatlı ve bakımlı bir hayvanat bahçesi.

👤 Alanı çok büyük, yeteri kadar hayvan var. Giriş ücreti yetişkin için 12tl, Öğrenci 5tl. Sıcakta dolaşırken dinlenmek için yeterli sayıda bank mevcut. Kafelerin fiyatları makul. Otopark alanı yeterli.

5. İzmir Doğal Yaşam Parkı

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri

ARTILAREKSİLER
Büyüklüğü
Peyzaj Düzenlemesi
Bakımlı Olması

Türkiye'nin ilk doğal yaşam parkı olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 2008'den beri İzmir'in Çiğli ilçesinde özellikle çocuklu ailelerin yoğun ilgisini görüyor. Dünya'nın dört bir yanından getirilen hayvanların yaşadığı bu doğal yaşam parkı, büyük alanıyla da gelenlerin beğenisini kazanıyor. 120 türden 1500 hayvanın doğal ortamda yaşadığı, 3.000 ağaç ve 250 bitki türüylede hizmet veren bu hayvanat bahçesi, ücretsiz otoparkıyla da beğeniliyor.

Telefon444 4 035
Saatler09:00-16:15
AdresTuzla, Ahmet Piriştina Cd. No 3, 35620 Çiğli/İzmir
BiletYetişkin: 10 TL, Öğrenci: 5 TL 0-6 Yaş: Ücretsiz

Google Müşteri Yorumları

👤 Haftasonu bireysel veya ailecek gezilebilecek, gezerkende yürüyüş yapabileceğiniz bir alan. Özellikle çocukların heyecanla gezecegi vede mutlu olacaklari bir yer.

👤 Pek çok farklı tür hayvanı görüp, çocuğunuzu hem gezdirip hem eğlenerek hayvanları öğretebileceğiniz; yürüyüş yolu ve ağaçlandırma planlamasının çok başarılı icra edildiği fevkalade bir park.

6. Antalya Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri

ARTILAREKSİLER
Uygun Fiyat
Piknik Alanları

1989 yılında halkın ziyaretine açılan Antalya Hayvanat Bahçesi, yapay-doğal su kaynakları, ufak şelaleler ve piknik yapmak için ayrı bir bölge bulunduğundan dolayı Antalya'da çok fazla ilgi görüyor. Bu nedenle hayvanların doğal ortamına oldukça yakın bir atmosfer sunan bu hayvanat bahçesi, 400 bin metrekare alanda 100'den fazla tür barındırıyor. Zebradan Amerikan ördeğine, flamingodan kızıl şahine kadar birçok farklı türden hayvanla, çocukların ilgisini görüyor.

Telefon0850 840 4333
Saatler09:00-19:00
AdresKepezaltı Piknik Sahası İçerisi, 07192 Kepez/Antalya
BiletAraçla Giriş: 20 TL, Yetişkin: 7 TL, Öğrenci: 2 TL, 12 Yaş Altı: Ücretsiz

Google Müşteri Yorumları

👤 Çok büyük ve güzel yer. Birçok çeşit hayvan var. Ayrıca piknikte yapabilirsiniz.

👤 Gayet güzel bakımlı bir yer, Antalya'ya geldiğinizde mutlaka uğrayın derim, çocuklar için güzel vakit geçirecek bir yer, il dışından misafiriniz gelirse güzel vakit geçer.

7. Aslan Park

Türkiye'nin En İyi Hayvanat Bahçeleri

ARTILAREKSİLER
Tek Kedi Parkı OlmasıFiyat
Bakımlı Olması

Türkiye'nin ilk büyük ırk kedi parkı olan Aslan Park, İstanbul Tuzla'da yer alıyor. Kedi ırkından birçok çeşidin yer aldığı bu park, nesli tükenmekte olan ve Dünya'nın en büyük 4 kedi türünü barındırıyor. Beyaz aslan, vaşak, puma leopar gibi yırtıcı kedileri yakından tanımak isteyenlerin tercih ettiği bu hayvanat bahçesi, alışveriş merkezi bünyesinden yer aldığından dolayı hafta sonları yoğun ilgi görüyor.

Telefon(0216) 560 18 00
Saatler10:00-19:00
AdresCami Mh., Balıkçılar Sk. U Blok No:20 D:U, D:226, 34940 Tuzla
BiletYetişkin: 169 TL, Öğrenci: 149 TL, 3-12 Yaş: 119 TL

Google Müşteri Yorumları

👤 Çocuklarla güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer. Tavsiye ederim.

👤 Biraz pahalı. Ama güzel bir yer. Özellikle yavru kaplan ile fotoğraf çektirmek inanılmaz bir deneyim.


Türkiye'nin en iyi hayvanat bahçeleri hangisi?

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçeleri arasında; Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Darıca Hayvanat Bahçesi, Kayseri Hayvanat Bahçesi, Bursa Hayvanat Bahçesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Antalya Hayvanat Bahçesi yer alıyor.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi hangisi?

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi 1 milyon metrekarelik alanıyla Gaziantep Hayvanat Bahçesidir. 300 türden toplam 7000 üstü hayvan barındıran bu hayvanat bahçesi, Avrupa'nın da üçüncü büyük hayvanat bahçesidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.