Türkiye’de Rekortmen Filmlerde İlk 5 Film Yerli

Ajans Press'in Box Office'ten derlediği verilere göre, Türk sinemasının rekortmen filmleri belli oldu.
Türkiye’de Rekortmen Filmlerde İlk 5 Film Yerli

Ajans Press'in Box Office'ten derlediği verilere göre, 1989 yılından bugüne Türk sinemasında türlere göre en çok izlenen filminde liderliği Recep İvedik 5 göğüsledi.

recepivedik.jpg

Medya takibinin öncü kuruluşlarından Ajans Press, Türk sinema tarihinde en çok izlenen filmleri inceledi. Ajans Press'in türlere göre sinema yapımlarını incelediği araştırmada 1989 yılından günümüze kadar sinema seyircisi en çok komedi filmlerini izledi.

Sinema, Türkiye'de özellikle hafta sonlarını değerlendirmek açısından oldukça tercih edilir bir sosyal aktivite olurken teknolojinin ilerlemesiyle birlikte Türkiye'de sinemaya olan rağbeti artırdı. Sinema son zamanlarda hiç olmadığı kadar tercih edilirken ülkemizde bulunan sinema salonları her yıl artıyor. ITS Medya'nın gerçekleştirilen medya incelemesinde ise sinema konulu 50 bin 929 haber yapıldığı tespit edildi.

LİDER RECEP İVEDİK

Ajans Press'in Box Office'ten derlediği verilere göre, 1989 yılından bugüne Türk sinemasında türlere göre en çok izlenen filminde liderliği Recep İvedik 5 göğüsledi. Film 7 milyon 437 bin 5 kişi tarafından izlenerek tüm zamanların en çok izlenen yapımı oldu.

kurtlarvadisi-001.jpg

2006 yılında vizyona giren Kurtlar Vadisi Irak 4 milyon 256 bin 567 kişi tarafından izlenerek sinema tarihinde en çok izlenen ikinci yapımı unvanını alırken aksiyon dalında ilk sırada yer aldı.

gora-001.jpg

fotoğraf

Cem Yılmaz'ın kült yapımlarından G.O.R.A, 4 milyon bin 711 izleyici rakamıyla en çok izlenen üçüncü yapım olurken dram dalından liderliği elde eden Babam ve Oğlum 3 milyon 839 bin 883 kişi tarafında izlenerek en çok izlenen dördüncü film oldu.

babamveoglum.jpg

İLK BEŞ FİLM YERLİ

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı New York'ta Beş Minare 3 milyon 474 bin 495 seyirciyle en çok izlenen beşinci film oldu.

newyorktabesminare.jpg

Tüm zamanların en çok izlenen ilk beş filmi içerisinde yabancı yapım olmaması ise dikkat çeken bir ayrıntı oldu. 1989'dan bu yana en çok izlenen ilk beş yapımı sırasıyla Celal ile Ceren, Titanik, Allah'ın Sadık Kulu Barla, 2012 ve Dabbe:Zehr-i Cin oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.