Türkiye’de Az Bilinen Balayı Yerleri

Yaz mevsimi ile birlikte düğün derneklerde kurulmaya başlandı hem yaz tatilinizi hem de eşinizle iyi bir balayı yapabilmeniz için sizler için az bilinen, oldukça güzel olan balayı yerlerini sizler için derledik.
Türkiye’de Az Bilinen Balayı Yerleri

Yeni evli çiftelerin hayallerinden biridir, güzel bir balayı geçirmek. Güzel bir balayı demek, güzel bir yerle eşdeğerdir. Çoğu balayı mekânları güzeldir ama sizin için uygun mudur orası bilinmez. Mesela siz denizi güzel olan bir yerde balayı geçirmek istiyorsunuz, ancak denizi iyi olmayan ama doğal yeşillikleri bol olan güzel bir balayı yeri sizleri tatmin etmez. Onun için ilk öncelikle nasıl bir balayı geçirmek istediğinizi düşünün ve bu açıdan balayı yerlerini araştırın. O zaman her şey daha da güzel olacaktır. Bizler sizin için az bilinen balayı yerlerini derledik böylelikle alternatiflerinizi de artırdık. Eğer sakin huzurlu ve güzel bir balayı geçirmek istiyorsanız aşağıdaki balayı adreslerini incelemeniz sizler için iyi olacaktır.

Balayı için yurtdışına çıkmayı düşünmüyorsanız, Türkiye’nin bu güzel yerleri tam size göre;


 

ASSOS

türkiye'de az bilinen balayı yerleri assos

Türkiye’de az bilinen balayı yerlerinden bir tanesi de, hem doğasıyla hem de Arnavut kaldırımlarıyla eşsiz bir yer olarak bilinen Assos’tur. Assos, oldukça büyük bir yerdir ve denize yakınlığı ile bölgeye gelen herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Kadırga Koyu ve Behramkale de Assos rotanıza diğer alternatifler olabilir.

Ulaşım: Assos, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km. güneyindeki Behramkale Köyü'nde yer alan bir antik kent.


 

SİDE

türkiye'de az bilinen balayı yerleri side

Türkiye’nin en önemli ve güzel yerlerinden bir tanesi olan Side, Türkiye’de az bilinen bir balayı bölgesidir. Side’ye girişten itibaren sizleri antik çağa götüren bir yapı ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Side’de bulunan otellerde sunulan harika hizmet sayesinde balayınızda harika anlar yaşayabilirsiniz. Eğer hala daha Türkiye’de balayı yapma için yer bulamadıysanız, Side’yi ve buradaki otelleri sizlere öneririz.

Ulaşım: Antalya’nın Manavgat ilçesinde bağlı antik bir kenttir. Manavgat ilçesine girdikten sonra tabelaları takip ederek Side’ye ulaşabilirsiniz.


 

KALEM ADASI

türkiye'de az bilinen balayı yerleri kalem adası

Türkiye’de çok az bilinen yerlerden bir tanesi olan ve bölgeyi bilen kişiler tarafından da genel olarak balayı amacıyla kullanılan Kalem Adası, gözden uzak ve sesin hiçbir şekilde sizleri rahatsız etmeyeceği bir yerdir. Eğer sizde otelin az  ve sesin neredeyse hiç olmadığı kadar bir yerde balayı yapmak isterseniz, İzmir’de yer alan bu güzel adayı tercih edebilirsiniz.

Ulaşım: Ulaşım: İzmir’in Bademli Köyü sınırları içerisinde yer alan bir adadır.


 

MAVİ TURLAR

türkiye'de az bilinen balayı yerleri mavi turlar

Türkiye sınırları içerisinde eğer otellerde ya da şehirde kalıp balayı geçirmek istemiyorsanız sizlere farklı tercih sunacağımız Mavi Turları tercih edebilirsiniz. Ege Bölgesi’nde yer alan Muğla ve İzmir’de şehirlerinde bu mavi turları araştırabilir ve düğünden sonra gerçekleştireceğiniz balayı planınızı gerçekleştirebilirsiniz.


 

ADATEPE

adatepe

Adatepe, Ayvacığa bağlı, Çanakkale İzmir yolu üzerinde Küçüksu’ya 3.5 km uzaklığında bulunuyor. Eski taş evlerin olduğu bu antik bir şehirdir. Balayınızı doğa ile iç içe geçirmek istiyorsanız bu rota sizler için. Sabahları doğanın büyüleyici kuş sesleriyle uyanabileceğiniz bu tatil yerinde doğa yürüyüşleri yapabilir, organik yiyeceklerin ve yemeklerin sincaplarla paylaşıldığı ve bol oksijenli havasını tümüyle hissedeceğiniz bu tatil yerinde oldukça huzurlu ve sakin bir balayı geçireceksiniz. Kazdağı ile iç içe olan bu tatil beldesi doğa severleri bekliyor. Otel fiyatları; oldukça uygundur. Geceliği 135 ile 200 TL arasında değişiyor

Ulaşım; Kazdağları Edremit Körfezi’nin batı ucunda yer alıyor. İzmir’in Kazdağı’na ulaşımı 3 saat 15 dakika İstanbul’dan ise Kazdağı’na uzaklık 7 saat 15 dakikadır.


 

ÇUKURBAĞ YARIMADASI

Çukurbağ yarımadası

Meis Adasının Karşısında bulunan Çukurbağ Yarımadası sahip olduğu müthiş manzara ile sizlerin oldukça etkileyecek. Kaş Merkez’e oldukça yakın olan bu yarımada her sabah sizi denize karşı harika bir manzara ile uyandırır. Tatilinizi farklı şekilde şekillendirmek istiyorsanız Kaş’ta paraşütle uçabilir ve Kaş’ın tertemiz denizinin altındaki saklı cennete dalış yapabilirsiniz. Bununla sınırlı kalmamak istiyorsanız pasaport alıp yakın mesafesinde bulunan Yunanistan’a ait olan Meis adasına tur yapabilirsiniz.

Otel Fiyatlarının geceliği  60 ile100 TL arasında değişim göstermektedir.

Ulaşım; Çukurbağ Yarımadası, Kaş’ın hemen ucundadır. Çukurbağ Yarımadasına Antalya Havalimanı’ndan hava ve kara yoluyla ulaşım mümkündür.


 

KAPADOKYA

kapadokya

Kapadokya oldukça fazla turisti çeken bu tatil beldesinde balayı yapabilirsiniz. Birbirinden fazla imkanları olan Kapadokya oldukça romantik balayı adreslerinden biridir. Kapadokya Peri Bacaları, Ihlara Vadisi, Kapadokya Yer altı Şehirleri Kapadokya Balon Tur ve yapılacak daha nice etkinlikleriniz için Kapadokya’ya gelin. Muhteşem günbatımları, tadılması gereken onlarca şarap ve görülmesi gereken onlarca güzel manzara. Romantik bir balayı geçirmek istiyorsanız burası tam size göre. Konaklama için mağara otelleri tercih edecek ve unutulmaz güzelliklere tanıklık edeceksiniz. Otel fiyatlarının geceliği 20 ile 1250 arası değişiyor.


 

Kapadokya Balon Turu

balon turu

Balon turu için önceki gün biletinizi alın Akşam turu 16.00 ile 19.00 arasında, Sabah turu ise 05.30 İle 06.00 arasıdır. Böylelikle Kapadokya da günün doğuşunu ve batışının muazzam bir şekilde izleyebilir ve Kapadokya’yı gökyüzünde fotoğrafını çekip ölümsüzleştirebilirsiniz. Balon Turu’nun fiyatı ise 260 TL’dir.

Ulaşım; Havayolu ile Kayseri’ye gidip orada otobüs veya taksilerle Kapadokya’ya ulaşabilirsiniz

Karayolu ile ise Bolu, Aksaray, Nevşehir istikametini izleyerek varabilirsiniz.


 

AMASYA

amasya

Hep Akdeniz Ege kıyılarında balayı olacak değil ya Karadeniz’in incisi Amasya’da da balayı en iyi şekilde olur. Evet olur diyenleri duyabiliyorum. Biliyorum çoğunuz bana bu yönde hak vereceksiniz güzelim Amasya’nın ne eksiği var. Tarihin sahnelerine tanıklık etmiş bu güzel şehir yeşil ırmak ikiye ayırıyor. Gündüzleri başka geceleri başka bir güzelliği vardır. Oldukça otantik olan bu şehir gördüğünüz zaman hayranlık duyacaksınız. Eğlence mekanları olan bu şehirde Gündüzleri Kral Kızı mezarlıklarını gezebilir, dağ ve doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir; geceleri ise eğlenebilirsiniz. Otel Fiyatlarının geceleği 50 ile 120 arasında değişiyor.


 

TATVAN

tatvan

Van Gölü’ne kıyısı bulunan Bitlis’in Tatvan İlçesi Doğu Anadolu’nun eşsiz güzelliklerini barındırıyor. İlk olarak akıllara gelmeyen bu eşsiz güzellik adeta gizli bir cennettir. Tatvan’da Van Akdamar Adasına tekne turu ile seyahat edebilir, Tarihi güzellikler barındıran bu ilçede Nemrut Krater gölü, El Aman Hanı, Rahva Kervan sarayını ziyaret edebilirsiniz. yeşilliklerin ve güzel doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Uygun bir tatilin adresi olan bu tatil mekanı balayınıza farklı bir soluk getirecek Otel Fiyatları geceliği, 74 ile 163 TL arasında değişiyor.

Ulaşım; Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki önemli kavşak noktası olan Tatvan’a Bitlis üzerinden ulaşabilirsiniz. Tatvan ve Bitlis arası 26 km’dir

Havayolunu tercih edecekseniz, Van, Muş ve Batman havalimanlarından birini tercih etmelisiniz. Demiryolu ile Tatvan’a gitmek isterseniz Devlet Demiryolları’na ait hattı kullanabilirsiniz. Tatvan, Haydarpaşa İran yolu üzerinde bulunuyor. Tatvan’a aynı zamanda Van’da feribot yoluyla ulaşabilirsiniz

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.