Türkiye ve Yurtdışında ki En Popüler Seslendirme Sanatçıları

Şimdiye kadar birçok filmi ve karakterleri seslendiren ses sanatçıları var. Mesela şirinleri seslendiren kişinin kim olduğunu biliyor musunuz? Merak ettiğiniz tüm sorular yazımızda. Türkiye ve Yurtdışında ki En Popüler Seslendirme Sanatçıları Kimdir ?
Türkiye ve Yurtdışında ki En Popüler Seslendirme Sanatçıları

1. Mel Blanc

"Binlerce Sesin Adamı" olarak bilinen Mel Blanc, Hollywood'da çalışacan en üretken aktör olarak biliniyor. Keskinliği ve benzersiz bir vokal yelpazesi ile yaklaşık 400 farklı karakter sesini geliştirdi ve gerçekleştirdi. Efsanevi uzman…

Mel Blanc
 

2. Dan Castellaneta

Dan Castellaneta, 29 Ekim 1957'de Chicago, Illinois, ABD'de Daniel Louis Castellaneta olarak doğdu. Simpsonlar (1989), The Simpsons Movie (2007) ve Space Jam (1996) ile tanınan bir  ses aktörü.

dan_castellaneta

 

3.Nur Subaşı

Efsanevi çizgi film şirinlerin şirin babası olarak duyduğumuz ses. Seslendirme sanatçısı Nur Subaşı 1942 yılında doğdu ve ne yazık ki geçtiğimiz günlerde 76 yaşındaki Nur Subaşı hayatını kaybetti.

Yine şirinler adlı çizgi filmde baş kahramanlardan olan Gargamel’i  de usta sanatçı Atilla Oltaç seslendirmektedir. Gözlüklü şirini ise Özgür Özdural seslendirdi.

nur subaşı

4. Tress MacNeille

Tress MacNeille, bugüne kadar seslendirme endüstrisindeki en yetenekli kadınlardan biridir. Çok yönlü yeteneğiyle, Animaniacs'tan Dot Warner, Tiny Toon Adventures'tan Babs Bunny, Weird "Al" Yankoviç şarkısı "Ricky" de yer aldı.

tress-macneille

 

5. Yeardley Smith

Komik oyuncu ve ses uzmanı Yeardley Smith, garip görünüşleri, küçük figürü ve kendine özgü, çocuksu seslerinden bir erdem yapıtı. "Lisa Simpson" ın - Simpson ailesinin zeki, şefkatli, saksafon-droning ile canlandırdığı rolüne ses hayat verdi.

yearldy smith


6. Alan Reed

Karakter oyuncusu Alan Reed, filmde ve televizyonda güçlü ve gösterişli bir mevcudiyete sahipti, ancak uzun vadede eşit derecede güçlü, kendine özgü sesi için daha iyi hatırlanacaktı.1960'lı yıllarda ilk kez yayınlanan The Flintstones (Taş Devri) dizisindeki çizgi roman karakteri Fred Flintstone'a vokal hayat verdi.

Türkiyede  taş devri adıyla bilinen çizgi filmde aynı karakteri yani Fred Çakmaktaş’ı usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın seslendiriyor.

alan-reed
 

7. Daws Butler

Daws Butler kariyerinin büyük bir bölümünü Hollywood'daki en iyi seslendirme aktörlerinden biri olarak geçirdi. Yogi Bear(ayı yogi), Huckleberry Hound, Quick-Draw McGraw, Snagglepuss, Jinks the cat, Dixie gibi tanınmış karakterler için sesler sağladı.  Türkiyede ise ayı yogi karakterini Kadir Özübek sesiyle hayat vermişti.

daws-butler

 

8. Kevin Michael Richardson

Ses sanatçısı Kevin Michael Richardson, New York'taki Bronx'da doğdu. Belki de, bir çok eserinde kullandığı derin sesiyle tanınabilir.

kevin micheal richardson

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.