Türkiye Finans Kimin? Güvenilir mi?

Türkiye'nin en iyi bankalarından birisi olan Türkiye Finans türk malı mı, kimin, sahibi kim, güvenilir mi? İşte Türkiye Finans Bankası hakkında bilgiler.
Türkiye Finans Kimin? Güvenilir mi?

Türkiye Finans Ne Zaman, Nasıl Kuruldu?

1991 yılında %100 yerli sermayeli ilk özel finans kurumu olarak kurulan "Anadolu Finans" ile 1985 - 2001 yııları arasında "Faisal Finans Kurumu" adıyla katılım bankacılığı hizmeti sunan "Family Finans"ın 2005 yılında güçlerini birleştirilmesiyle kurulmuştur. İki kurum tek çatı altında birleşmiş ve Türkiye'ye daha fazla değer katmak amacıyla güç birliği yapmışlardır.

Family Finans ve Anadolu Finans'ın birleşmesi BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu)'nun 2005 tarihli kararı ile resmileşmiştir. 30 Aralık 2005 yılında Banka'nın adı "Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş." olarak değişmiştir. 

Birleşme ile banka çok kısa bir sürede büyümüş ve en büyük katılım bankalarından birisi haline gelmiştir. Türkiye Finans için en büyük atılım dönemi %60 hissesinin 31 Mart 2008 yılında Saudi National Bank tarafından satın alınması ile başlamıştır. Orta Doğu bölgesinin en büyük sermayeli bankalarından olan SNB'nin bünyesine katılmasının ardından güçlü bir kurumsal kimliğe kavuşan Banka, hedef kitlesini genişletmeyi başarmıştır.

Katılım bankacılığı doğrultusunda hedeflerini ve büyüme haritasını genişleten Türkiye Finans, her zaman kesintisiz ve mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmayı hedeflemiştir. Teknoloji yatırımlarına da bir yandan devam ederek dağıtım kanallarında müşteriline çeşitli kampanyalar sunmaktadır.

Türkiye Finans Kimin


Türkiye Finans Kaç Şubesi ve Çalışanı Var?

Büyüme yolunda hızla devam eden Türkiye Finans 2022 itibariyle 3823 çalışana, 339 şubeye sahiptir. Her geçen gün çalışan ve şube sayıları artmaktadır. Güçlü hizmet platformuyla kurumsal bankacılık ve perakende bankacılık segmentlerinde geniş bir müşteri kitlesine yenilikçi ürün, çözüm ve hizmet vermektedir.

Türkiye Finans Kimin


Türkiye Finans Yönetim Kurulu

Türkiye'nin en iyi bankalarından birisi olan Türkiye Finans'ın Yönetim kadrosunda kimlerin yer aldığı da oldukça merak edilmekte. İşte Türkiye Finans'ın Yönetim Kurulu başkanı ve üyeleri;

  • Saeed Mohammed A. ALGHAMDI - Yönetim Kurulu Başkanı
  • Faisal Omar A. ALSAGGAF- Yönetim Kurulu Üyesi
  • Müge ÖNER - Yönetim Kurulu Üyesi
  • Meriç ULUŞAHİN - Yönetim Kurulu Üyesi
  • Majed Hamdan A. ALGHAMDI- Yönetim Kurulu Üyesi
  • Eren GÜRA - Yönetim Kurulu Üyesi
  • Wael Abdulaziz A. RAIES - Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Finans Kimin


Türkiye Finans Güvenilir mi?

Arap sermayesi tarafından hizmet veren Türkiye Finans'ın en büyük yatırımcısı Avrupa'nın en iyi bankalarından birisi olan NCB'dir. NCB'nin aktif finansal büyüklüğü ise 118 milyar dolardır. Bu da bankanın ne kadar güçlü olduğunu görmemizi sağlar. Türkiye'de 300'den fazla şubesi ve binlerce çalışanı bulunan Türkiye Finans en güvenilir bankalardan birisidir. Türkiye Finans, ATM, internet, şubeleri ve mobil bankacılık ile birçok hizmeti sunmaktadır.

Türkiye Finans Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum