Türkiye Doktorunu Kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 2017’de yılın doktoru seçilen Bedri Bilge geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
Türkiye Doktorunu Kaybetti

Geçtiğimiz 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Yılın Doktoru’ seçilen 51 yaşındaki Bedri Bilge, geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Kalp rahatsızlığı olduğu bilinen Bilge, 28 Mart günü rahatsızlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Bilge’nin beyin kanaması geçirdiği anlaşılıp ameliyata alındı. Olumlu geçen ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Bilge bugün yaşamını yitirdi. Bilge, ölümüyle sevenlerini, yakınlarını ve meslektaşlarını büyük bir yasa boğdu.

Yardım Kuruluşlarında Gönüllü Çalışıyordu

25 yıllık doktorluk hayatının son 8 yılını 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde geçiren Bilge, bugüne kadar birçok yardım kuruluşunda gönüllü olarak görev yaptı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) başta olmak üzere Soma maden faciasında ve büyük Van depreminde gönüllü olarak çalıştı.

 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.