Türkiye' de Kullanılan Siyasi Parti İşaretleri ve Anlamları

Dünya' da farklı anlamlarda kullanılan birçok işaret Türkiye' de siyasi partilerin işaretleri olarak kullanılıyor.
Türkiye' de Kullanılan Siyasi Parti İşaretleri ve Anlamları

Bozkurt

Milliyetçi Hareket Partisi’ne ait Bozkurt işareti, Türkiye’ de en çok bilinen ve aktif bir işarettir. MHP ve ülkücüler tarafından çok sevilen ve benimsenen bu işarettir. Bozkurt, Türk destanlarından bilindiği üzere yol gösterici, cesur ve özgür bir ifade etmektedir. Bozkurt işareti, Alparslan Türkeş tarafından ülkemizde kullanılmaya başlamış ve Alparslan Türkeş'in sevenleri tarafından kullanılmaya devam etmektedir.

turkiyede-siyasi-parti-isaretleri.jpg

 

Sol Yumruk

Sol yumruk, neredeyse dünyanın her yerinde kullanılmaktadır. Bir direniş hareketi olarak bilinir ve kullanılır. Bu işaret işçi ve devrimci kişiler tarafından kapitalizme karşı tepki olarak kullanılmış ve hala kullanılmakta olan bir işarettir. Sol yumruğu dünyada farklı anlamlarda da kullanan ülkeler bulunmaktadır.

turkiyede-siyasi-parti-isaretleri-005.jpg

 

Zafer İşareti

Zafer işareti ile alakalı birçok söylenti bulunmaktadır fakat 2. Dünya Savaşı sonrasında İngiltere tarafından Hitler’e karşı tepki amaçlı yaptıkları bir işaret haline gelmiştir. Aynı zamanda devrimciler tarafından da kullanılmaktadır.

turkiyede-siyasi-parti-isaretleri-001.jpg

 

İşaret Parmağı

Genellikle İslam dünyasında kullanılan bir işarettir. Türkiye’ de ise Muhsin Yazıcıoğlu tarafından BBP ile kullanılan bir işarettir. Muhsin Yazıcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılıp, Büyük Birlik Partisi’ni kurduktan sonra şehadet parmağı işaretini partisinin simgesi olarak kullanılmıştır. Bugün hala BBP ve Alperenler tarafından kullanılmaktadır.

turkiyede-siyasi-parti-isaretleri.Jpeg

 

Baş Parmak

Baş parmak, genellikle ‘’çok iyi, süper’’ anlamlarında kullanılmaktadır. Bu işaret bir beğeni işareti olarak belirlenmiştir fakat ülkemizde Necmettin Erbakan ve Refah Partisi tarafından kullanılmaktadır.

turkiyede-siyasi-parti-isaretleri-004.jpg

 

Rabia

Rabia işareti, yani baş parmak hariç diğer parmakları kaldırarak bir görüntü oluşmaktadır. Bu işaret Mısır’ da ortaya çıkmıştır. Mısır'da darbe karşıtı bir sembol olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde ise AKP tarafından kullanılmaktadır. 

turkiyede-siyasi-parti-isaretleri-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum