Turkcell Kimin? Türk Malı mı? Sahibi Ne Kadar Kazanıyor?

Türkiye'de en çok kullanılan operatörlerden birisi olan Turkcell kimin? Makalemizde Turkcell şirketi hakkında merak edilen bazı soruları yanıtladık. İşte Turkcell'in sahibi;
Turkcell Kimin? Türk Malı mı? Sahibi Ne Kadar Kazanıyor?

Turkcell Sahibi Kimdir?

Turkcell 1994 yılında Mehmet Emin Karamehmet ve Murat Vargı tarafından kurulmuştur. Bir GSM operatörü olan Turkcell, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş bünyesindedir. Turkcell'in hisselerinin %26,2'si TVK Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Yat. San. ve Tic. A.Ş'ye, %19.8'i ise Rusya uyruklu iş adamı Mikhail Maratovich Fridman tarafından kurulan LetterOne Holdings S.A'ya ve IMTIS Holdings SARL'ye aittir. Hisselerin %54'ü ise halka açıktır. 

Türkiye Varlık Fonu, İsveçli Telia'nın %26'lık hissesini satın alarak Turkcell'in kontrolünü ele almıştır. Satın alım için verilen 530 milyon dolar paranın 380 milyon doları Rus Lettrone şirketi tarafından sağlandı.

Turkcell kimin


Türkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu Kimdir, Nereli, Yaşı Kaç?

Enerji, vergi, yönetim, finans, denetim, telekom ve birçok alanda 25 yıllık profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip olan Bülent Aksu iş hayatına Teftiş Kurulu' nda Müfettiş olarak başlamıştır. 2003 yılında Çalık Holding'de Finans Müdürü ve Grup Finans direktörü olarak görev almıştır. 2008 - 2012 yıllarında Akfel Grup bünyesinde Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olmuştur. 2012 - 2016 yılları arasında sırasıyla Socar, Petkim Petrokimya Holding A.Ş ve Star Rafineri A.Ş'de CFO olarak görev yapmıştır. Farklı sektörlerde birçok satın alma işlemi gerçekleştiren Bülent Aksu, ülkemizin en önemli sanayi yatırımlarından birsii olan STAR Rafinerisi'nin 23 yerel ve uluslararası finansal kuruluşla imzalamış olduğu 18 yıl vade ve 3.3 Milyar ABD Doları tutarındaki finansman anlaşmasının tamamlanmasında liderlik etmiştir. Türkiye'nin en etkili 50 CFO'sundan birisi olarak seçilen Bülent Aksu 3 Ağustos 2018 - 23 Ocak 2021 tarihleri arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı, 2018 - 2019 tarihleri arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş'de Yönetim Kurulu üyesi, 2019 - 2020 tarihleri arasında Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Bülent Aksu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden 1996 yılında mezun olmuştur.

Turkcell kimin


Bülent Aksu Ne Kadar Kazanıyor?

Türkiye'nin en iyi 50 CFO'sundan birisi olan Bülent Aksu 3.3 milyar Dolar'lık bir finansman anlaşmasının tamamlanmasında büyük rol üstlenmiştir. Bülent Aksu'nun net serveti bilinmese de Turkcell firmasının 37000'i aşkın çalışanının olması varlıklı biri olduğunu işaret etmektedir.

Turkcell kimin


Turkcell Yönetim Kurulu Üyeleri

Bülent Aksu'nun Başkanlığını yaptığı Yönetim kurulunda üyeler; Figen Kılıç, Hüseyin Aydın, Tahsin Yazar, Şenol Kazancı, Sir Julian Horn-Smith, Afif Demirkıran, Nail Olpak ve Hüseyin Arslan'dır.

Turkcell kimin


Turkcell Türk Malı mı?

2000 yılından bu yana Borsa İstanbul ve NYSE'de işlem gören Turkcell markası Türk şirketidir. 1993 yılında anonim şirket olarak kurulan Turkcell faaliyetlerine 1994 yılında başlamıştır. 

Turkcell kimin


Turkcell Superonline Kimin?

Turkcell Superonline, kendi kurduğu altyapı üzerinden fiber internet, hızlı internet gibi çeşitli telekomünikasyon hizmetlerini sağlayan bir grup şirketidir. 

Turkcell kimin


Turkcell'de Kaç Kişi Çalışıyor?

Turkcell iletişim merkezi ve mağazalarında 9000'i aşkın insan çalışıyor. Tüm satış noktalarında ise 37000'i geçen kişi faaliyetlerini sürdürüyor. 

Turkcell kimin


TeliaSonera Hangi Ülkeye Ait ve Yönetim Kurulu Üyeleri

TeliaSonera şirketi İsveç ve Finlandiya ülkelerine aittir. Turkcell'de bulunan hisseleriyle yıllardır tartışma konusu olan şirketin yönetim kurulu üyelerinin arasında 6 Türk görev yapmaktadır. Üyelerin toplam sayısı ise 15'tir.

Turkcell kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum