Türk Yapımı 'Mavzer' Filmi Saraybosna Film Festivali'nde!

Türk yönetmen Fatih Özcan'ın yönetmen koltuğunda yer aldığı 2020 yapımı "Mavzer" filmi, 26. Saraybosna Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak.
Türk Yapımı 'Mavzer' Filmi Saraybosna Film Festivali'nde!

Mavzer Filmi Saraybosna Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini Yapacak!

Mavzer Filmi Saraybosna Film Festivali

Fatih Özcan'ın yazıp yönettiği "Mavzer", 26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde ana kategoride yarışacak. 

Başrollerini Serhat Kılıç ve Ozan Çelik’in paylaştığı “Mavzer”, Niğde'nin Çamardı ilçesinde çekildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli filmin yapımcılığını Enes Erbay üstlendi. TRT ise filmin ortak yapımcısı olarak yer alıyor.

Film daha önce Boğaziçi Film Festivali TRT ortak yapım ödülü ve Bosphorus Film Lab Working Progress Kültür Bakanlığı Özel Ödülüne layık görüldü. 14-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde dünya prömiyerini de yapacak olan “Mavzer”, ana yarışmaya Türkiye’den katılan tek film.


Anadolu'nun Kalbinden Balkanlara Uzanan Yolculuk!

Mavzer Filmi Saraybosna Film Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen filmin çekimleri 2019 yılında Nide'nin Çamarlı ilçesinde başlamıştı. Anadolu'Da bir dağ köyünde geçen öyküsüyle şimdiden sinema severleri heyevanlandırmayı başaran Türk yapımı "Mavzer" filmi şimdi Saraybosna Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak!


Saraybosna Film Festivali'nde Türkiye Rüzgarı!

Mavzer Filmi Saraybosna Film Festivali

Bosna-Hersek'te 1 Mart 1992'den 14 Aralık 1995'e kadar süren Bosna Savaşı, üç yılın ardından 100.000'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine, 2 milyondan fazla insanın yerinden yurdundan edilmesine sebep olmuştu. Bosna Hersek aradan geçen kısa bir sürenin ardından başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanat kendi haline getirmek için 1995 yılında Saraybosna Film Festivali'ni başlatmıştı. Bugüne kadar sayısız ünlüyü ağırlayan festival Morgan Freeman, Robert de Niro, Brad Pitt, Daniel Craig, Angelina Jolie, Nuri Bilge Ceylan ve daha birçok ünlü isme ev sahipliği yaptı. Şimdilerde Türk yönetmen rüzgarlarının estiği festivalde Mavzer filmiyle Fatih Özcan'ın büyük ses getirmesi bekleniyor.


Festivale 49 Film Katılacak!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 26'ıncısı düzenlenecek olan Saraybosna Film Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra diğer bölgeler ve Avrupa ülkelerinden 49 film gösterime katılacak. Ayrıca belgesel kategorisinde Eytan İpeker'in yönetmenliğini üstlendiği ortak yapım "Yarışmacı" (The Pageant), kısa film kategorisinde Irmak Karasu'nun yönettiği "Mamaville" ve öğrenci filmi kategorisinde Zeynep Dilan Süren'in yönetmen koltuğunda yer aldığı ortak yapım "İstanbul Depresyonu" festivalde yarışacak filmler arasında yer alıyor. 

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.