Türk Telekom TT175 Ön İnceleme

Türk Telekom' un tanıttığı ilk mobil telefon olma özelliği gösteren TT175 sunduğu özellikler ile iddialı olacak gibi. İşte Türk Telekom TT175 ön incelemesi ve ilk yorumlar...
Türk Telekom TT175 Ön İnceleme

Türk Telekom' dan Akıllı Telefon Hamlesi

Vodafone ve Turkcell' in akıllı telefon hamlelerinin ardından Avea ile güçlerini birleştiren Türk Telekom da sektöre hızlı bir giriş yaptı. Avea' nın bu konudaki tecrübelerinden faydalanan firma TT 175 adını verdiği modelini tanıttı.

TT175' in özelliklerine baktığımız zaman orta segmente konumlandırıldığını görüyoruz. Fiyatıyla da piyasaya oldukça iddialı girecek temefonun teknik özellikleri şöyle:

 

Türk Telekom TT175 Teknik Özellikleri

  • 5.5 inç 1080p Full HD ekran ve metalik gövde
  • 1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6735 işlemci
  • Mali T720 grafik işlemci
  • 2 GB ram bellek
  • 16 GB dahili hafıza ve MicroSD kart desteği
  • 13 MP ön, 5 MP arka kamera
  • 3.000 mAh batarya
  • Parmak izi okuyucu ve Android 6 Marsmallow desteği

 

Tasarım

tt175-tasarim.png

Telefonun genel tasarımına baktığımız zaman oldukça hoş bir görüntüye sahip olduğunu görüyoruz. 5.5 inç ekranı 1080p Full HD çözünürlük sunuyor. IPS LCD yapıdaki kapasitif ekran 401 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Ekranın kenarlarında neredeyse hiç boşluk yok. Önden baktığınız zaman sadece ekran üstü ve ekran altında kalan boşlukları görüyorsunuz. Bu boşluklar da oldukça başarılı ölçüde tutulmuş.

Telefonun sağ tarafında güç tuşu ve ses tuşları alt alta konumlandırılmış. Sol tarafta herhangi bir tuş yer almıyor. Sim ve hafıza kartı girişi sol taraftan yapılıyor. Arka tarafa geçtiğimiz zaman ilk dikkat çeken parmak izi okuyucu oluyor. Kameranın altına konumlandırılan parmak izi okuyucu Türkiye' deki operatör telefonları arasında ilk olma özelliği taşıyor.

tt-yandan.jpg

Telefonun tasarımı ZTE markasının Blade X9 modeliyle tıpatıp aynı özellikler gösteriyor. Türk Telekom' un telefonu ZTE firmasına ürettirdiği ve Blade X9 modelinin altyapısını kullandığını belirtelim. Blade X9 ile aralarındaki farka gelince işlemcinin değiştirildiğini görüyoruz. Blade X9, Snapdragon 615 kullanırken TT175, Mediatek MT6735 işlemci kullanıyor.

Performans ve Kameralar

TT175, Mediatek MT6735 işlemci kullanıyor demiştik. İşlemcinin 8 çekirdeğa sahip olduğunu ve bu çekirdeklerin 1.3 GHz hızında çalıştığının görüyoruz. Grafik tarafında Mali T720 işlemci bulunuyor. İşlemcilere eşlik eden 2 GB ram bellek ile birlikte telefonun performans anlamında sınıf standardında olacağını düşünüyoruz.

tt175-kamera.jpg

Kameralara baktığımız zaman arka kameranın 13 MP çözünürlüğe sahip olduğunu görüyoruz. Ön kamera çözünürlüğü ile de artık özçekim standardı haline gelen 5 MP lik bir kameranın görev aldığını görüyoruz.Kameraların 1080p Full HD kayıt yapabildiğini biliyoruz. Arka kameranın gece çekimleri için led flaşla desteklendiğini belirtelim.

Telefonun bataryasının 3.000 mAh kapasitesiyle şarj sorunu yaratmayacağını tahmin ediyoruz. Batarya çıkarılamayan yapıya sahip. Kullanılan işlemci yüksek güç tüketen bir işlemci değil. Normal kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkarabilir.

Ayrıca Android 5.1 ile gelen telefon için Türk Telekom Android 6 Marsmallow güncellemesinin verileceğini bildirdi. Yeni güncellemer ile birlikte hem işlemci hem de batarya performansı da artacaktır.

 

İddialı Fiyat ve Satış Tarihi

Türk Telekom TT175 fiyatı 899 TL olarak belirlenmiş. Donanıma baktığımızda fiyatın oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Tam bir fiyat/performans ürünü olacağını tahmin ettiğimiz TT175 önümüzdeki günlerde tüketiciyle buluşacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.