Türk Öğrencilerden Uluslararası Başarı

ABD’deki robot yarışmasına katılan Türk öğrenciler büyük başarı elde etti ve şampiyon oldu.
Türk Öğrencilerden Uluslararası Başarı

ABD’de düzenlenen uluslararası robotik yarışmasına katılan liseli Türk öğrenciler, şampiyon olarak Türkiye’ye döndükleri robotu 6 haftada üretti.

İstanbul’daki özel bir lisenin robotik takımı, dünya çapında başarı kazanmak için gittiği ABD’den şampiyonluk ile döndü.

Takım 20 kişiden oluşuyor ve ismi Integra 3646. Takımın üyeleri, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen First Robotics Competition isimli robotik yarışmasında şampiyon oldu. Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen öğrencileri, aileleri ve okul arkadaşları çiçeklerle karşıladı.

"DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK DÖNMEK İSTİYORUZ"

Havalimanında yarışmaya ilişkin değerlendirmeler yapan okul müdürü ve takım koçu Tolga Yıldız, imkan tanınması halinde öğrencilerin birçok şeyi başarabileceğini vurgulayarak, “Öncelikle çok mutluyuz. Türk çocuklarına bu fırsat verildiğinde ortaya çıkan manzara belli. Her ülkeden insanların bulunduğu bir turnuvada ABD’deki şampiyonluk ödülüyle buraya geliyoruz. Her şeyden kıymetlisi budur. Bu bir robotik yarışması liseler arasında tüm dünyada yaklaşık 350 bin öğrencinin yer aldığı turnuvalar serisinden bir tanesi. Biz California’daki turnuvaya katıldık. Bu turnuvaların aralarındaki şampiyonları ve derece alanların küçük bir kısmı dünya şampiyonasına gönderiliyor. Bizim grup da onlardan bir tanesi. İnşallah şampiyonluk ödülüyle de birlikte Nisan ayının sonuna doğru burada olacağız” dedi.

Şampiyon Robot İpe Tırmanabiliyor, Basket Atabiliyor

ABD’deki yarışmada görücüye çıkan robot hakkında bilgiler veren takım kaptanı Anıl Cici ise, “Robotumuz yaklaşık 55 kilogram ağırlığında ve yerden bir mertek yükseklikte. Bir ipe tırmanabiliyor, sahadaki çeşitli görevleri yapıyor. Beeli bir yerdeki potaya basket atabiliyor. Sahadaki tüm görevleri tamamlayabiliyor” dedi.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden oluşan takımın üyelerinden Berk Sürücü de “Biz bu işe girdiğimiz andan itibaren var gücümüzle çalışıyoruz. Aslında bize bırakılan bir miras var. 2011 yılında kurulmuş 6 senelik bir takımız. Üst dönemlerimizle birlikte çalışmalarımız en başından itibaren devam ediyor. Yani okula girdiğimiz andan itibaren oluşmuş bir ruh var, biz de elimizden geldiğince hakkını vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Integra 3646 isimli robotik takımı, 18 Nisan’da Houston’ da, 500’ün üzerinde takımın katılımıyla gerçekleşecek olan büyük şampiyonada birincilik ödülü için çaba sarf edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.