Masumlar Apartmanı Dizisi İzleyici Yorumları ve İncelemesi

Masumlar Apartmanı dizisi konusu ve hakkında bilmediğiniz bilgiler bu yazımızda yer alıyor. İşte Masumlar Aparmanı hakkında bilgiler.
Masumlar Apartmanı Dizisi İzleyici Yorumları ve İncelemesi

Türk Dizisi Masumlar Apartmanı Hakkında Bilgiler

Bir dram, psikolojik, aşk dizisi olan Masumlar Apartmanı’nın konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, dizi hakkında izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri derleyerek hazırladık. İşte Masumlar Apartmanı hakkındaki detaylar.


Masumlar Apartmanı Dizi İncelemesi

1. Dizi ilk olarak 15 Eylül 2020 tarihinde TRT 1’de yayınlanmaya başladı. Şu anlık 1 sezon 9 bölümden oluşan dizinin ortalama bir bölüm süresi 150 dakikadır.

MasumlarApartmanı


2.  Dizi fragmanı ilk olarak 6 Eylül 2020 tarihinde TRT 1’in orijinal YouTube hesabından yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 282.887 kişi tarafından izlenerek büyük ilgi toplamayı başarmıştır.

MasumlarApartmanı1


3.  Dizi senaristliğini Deniz Madanoğlu ve Rana Mamatlıoğlu yaparken yönetmen koltuğunda Çağrı Vila Lostuvalı ve Ender Mıhlar oturuyor. Başrollerini Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola ve Merve Dizdar’ın üstlendiği dizinin bestecisi ise Alp Yenier oluyor.

MasumlarApartmanı2


4. Yapımcılığını Onur Güvenatam’ın yaptığı dizinin görüntü yönetmeni Tolga Çetin’dir. Çekildiği yer İstanbul olan dizinin yapım şirketi ise OGM Medya’dır. Prodüksiyon Madalyonun İçi adlı bir romandan uyarlanmıştır.

MasumlarApartmanı3


5. Türkiye’de yayınlandığı günden itibaren ilgi odağı olan dizinin kaliteli oyuncu kadrosunun bir kısmı şu şekilde; Ezgi Mola (Safiye), Farah Zeynep Abdullah (İnci), Birkan Sokullu (Han), Merve Dizdar (Gülben), Atilla Sendil (Memduh), Alper Saldıran (Uygar), Esra Rusan (Esra), Metin Coşkun (Hikmet), Uğur Uzunel (Esat), Gizem Katmer (Neriman), Emir Özden (Ege).

MasumlarApartmanı4


6. Bizce kaliteli yapımın odak noktası ise anneleri yüzünden temizlik hastası olan iki kız kardeş ve yine anneleri yüzünden her gece çöpleri karıştırmaya alışmış olan bir oğlanın hayatlarının nasıl geçtiği ve neler yaşadıklarının etrafında dönüyor.

MasumlarApartmanı5


7. Türk yapımı dizinin konusu ise Safiye ve Gülben yaşamı takıntılarla dolu olan kız kardeşlerdir. Çöpleri karıştırma hastalığı olan Han’ın tüm hayat amacı ise işidir. Han bir gün İnci ile karşılaşarak ona aşık olduğunda her şey değişecek ve alt üst olacaktır.

MasumlarApartmanı6


8. NeOldu.com yazarları olarak severek izlediğimiz bu dizi Google Kullanıcı’larda %96 eşleşme alarak kendine sağlam bir yer edinmiş oldu. IMDb üzerinden ise sadece 608 kişinin kullandığı oy ile 8,2 puan almayı başardı.

MasumlarApartmanıı


Türk Dizisi Masumlar Apartmanı Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Bu psikolojik drama gerçek bir hikayeye dayanıyor. Oyuncular, ekran yazısının yanı sıra muhteşemdir. Her şey en üst seviyede. İlk bölümden itibaren sizi kolayca ona bağımlı yapar. Yakın ilişkiler ve yıllarca ortaya çıkan etkiler hakkında derinlemesine düşünmenizi sağlar. Yeni bölümleri izlemek için sabırsızlanıyorum. Bu iyileştirici bir hikaye. Çünkü birbirlerini iyileştirmenin bir yolunu nasıl bulduklarını görmek için izlerken, aynı zamanda size umut veriyor, büyük olasılıkla bazı durumlarda sizi de iyileştiriyor.


👤 Bu dizide beni etkileyen şey, sanırım her oyuncu kadrosunun en çok samimiyeti. Çocukluğunda anne sevgisini bulamayan, annesinin sevgisini kıyafetlerini giyerek taklit ederek içselleştirmeye çalışan, ancak zamanla annesine benzeyen ve ona kızdığı kadar annesi olan bir kadın düşünün. . Sakin ve sabırla büyük aile sorunlarıyla baş etmeye çalışan küçük bir erkek kardeş. Bir noktada bir destek bulur, kocaman gülümsemesiyle onu iyileştiren bir melekle tanışır, ancak şimdi hepsini aynı çatı altında nasıl idare edebileceğine dair hiçbir fikri yoktur. Çözülmemiş sorunlar, insanları çaresiz bırakan daha büyük sorunlar yaratır.


👤 Bu diziyi insanlardan yüksek not aldığı için izlemeye başladım. Hiç gerçekçi olmadığı ölçüde dramatize edildiğini görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Bazı olayların aynı anda gerçekleşme olasılığı milyarda birdir ve bu seride gerçekleşmektedir. Senaryo, bazı insan duygularını sonuna kadar kullanmak için yazılmıştır. Romantik bir hikayeden başka bir şey değil ama film psikolojik bir drama olduğu izlenimini vermek istiyor. Bu seride OKB veya yatak ıslatma gibi bazı ruhsal bozukluklarla nasıl başa çıkılacağı konusunda eğitici veya bilgilendirici hiçbir şey yok. Yani bu diziyi bu beklentilerle izleyen herkes tamamen hayal kırıklığına uğrayacaktır.


👤 İsmi sürekli değişen dizi. başta çöp apartman idi (ki en iyisi buydu, TRT kendine yakıştıramadı ellam), sonra hayat apartmanı olarak duyuruldu, en son masumlar apartmanı'nda karar kılınmış gözüküyor. dizi, İstanbullu gelin ile daha tanınırlık kazanan Gülseren Budayıcıoğlu'nun sevilen başka bir kitabından, Madalyonun İçi'nden uyarlandı. Bu kitap da gerçek hayat hikayelerinden besleniyor.


👤 Youtube’dan izledim ve 2 saat 20 dakika sürdü. Dizi çok güzel ama bu süre cidden çok fazla. Artık filmler bile daha kısa sürüyor. Gerçek bir hayat hikayesinden alınan bir senaryo olduğu için ilgimi çekti. Tesadüfler gerçekten birebir olduysa han ve inci ikilisi kaderin cilvesini yaşamışlar. Hayat sürprizlerle dolu cümlesinin güzel bir örneği. Oyunculuklar da dizi kadar etkileyici. Takıntılı insanların varlığını biliyordum ama Safiye’nin temizlik hastalığının bu kadar aşırı olması biraz ürküttü. Böyle insanların tedavi olması lazım. Hayat böyle zindan olur. Ki olmuş gibi de duruyor. Diziyi beğendim. 


👤 İlk bölümünü yeni bitirdim. Bayağı sürükleyici bir dizi. Bazen izlerken lan zaten bizim bozuk psikolojimiz yetmiyormuş gibi bir de bu delileri mi izleyeceğiz dememe rağmen kopamadım diziden. Ezgi Mola'nın rolünü ve oyunculuğunu çok beğendim. Aile içinde çocukken yaşanan kötü olaylar maalesef insanın bir ömür düzeltemeyeceği psikolojik bozukluklara yol açıyor. Umarım izleyen kitle bu mesajı alır ve çocuklarına psikolojik şiddet uygulamaz. 


👤 Dizide oyunculuğu sırıtan, rahatsız eden bir tane karakter yok. Genelde bir iki yan karakter rahatsız eder ama bunda bütün oyuncular rolünün hakkını vermiş. Çekimler, mekan, ışık hepsi çok kaliteli. Senaryo gerçekten başarılı ve Kkbnin doğru aktarıldığını düşünüyorum. Zira sadece temizlik takıntısı değil yanında belirli ritüellere olan takıntılar da güzel aktarılmış. Dizide beni rahatsız eden tek şey bölüm uzunluğu oldu. Bölümün uzun olması sebebiyle çok fazla doldurma sahne var. 


👤 Gerçek hayattan uyarlanmış olduğu belirtilse de, o kadar hastalıklı bir ailede büyüyenler içinde herkes arızalı olmasına rağmen han nasılsa çok kontrollü, olgun, sakin ve başarılı bir insan olmuş. Gerçek hikayeleri cazip hale getirmek için hayali karakterler serpiştirilir ya, han ve diğer bazı karakterlerin gerçekliği çok şüpheli. Fena olmayan dizi. Edit: çok kısa sürede patlayan dizi. Vakit doldurmak için uzun ve gereksiz sahnelerle doldurmuşlar.


Türk Yapımı Masumlar Apartmanı Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Birkan Sokullu – Han

Türk oyuncu ve manken olan Birkan Sokullu kendini Kurt Seyit ve Şura ve Hayat Şarkısı adlı yapımlarda tanıtmayı başarmıştır. Şu anda 35 yaşında olan Birkan Sokullu kariyerine Masumlar Apartmanı ile devam ediyor.

Birkan Sokullu


Farah Zeynep Abdullah – İnci

Kendini en çok Öyle Bir Geçer Zaman ki, Kelebeğin Rüyası, Ekşi Elmalar ve Bir Küçük Eylül Meselesi’nde aldığı roller ile tanıtan Farah Zeynep Abdullah kariyerine Masumlar Apartmanı ile devam ediyor. Şu anda 31 yaşında.

Farah Zeynep


Ezgi Mola – Safiye

Şimdiye kadar 35’ten fazla dizi, film ve TV şovunda bulunan 37 yaşındaki güzel oyuncu, kariyerinde kendinin yapımcılığını üstlendiği filmler ile tanınıyor. Aynı zamanda tiyatro oyuncusu olan Ezgi Mola kariyerine Masumlar Apartmanı adlı dizide Safiye rolü ile devam ediyor.

Ezgi Mola


Merve Dizdar – Gülben

Merve Dizdar Türk oyuncu ve tiyatro oyuncusudur. 5’ten fazla yapımda rol almıştır ve kendini Aksanat Çocuk Oyunları ile tanıtmıştır. Şu anda 34 yaşında.

Merve Dizdar


Çıkış Tarihi: 15 Eylül 2020 Türkiye

Kategori: Dram – Psikolojik – Aşk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum