Türk Biyografi Filmleri 2024 - Tarihe Kaynaklık Eden 18 Film

İçeriğimizde yaşanmış hikayeleri anlatan en iyi biyografik filmler yer alıyor. İşte mutlaka izlenmesi gereken en iyi 18 Türk biyografi filmi...
Türk Biyografi Filmleri 2024 - Tarihe Kaynaklık Eden 18 Film

İzlenmesi Gereken En İyi Türk Biyografi Filmleri Listesi

Yaşanmış hayat hikayeleri ve başarı öyküleri ile dolu en iyi Türk biyografi filmlerini listeledik. Tarihten ilham almak ve başarılı insanların hayatlarından ders almak adına izleyebileceğiniz en iyi Türk yapımı biyografi filmlerini sizlere sunuyoruz. İşte en iyi Türk filmleri arasında da yer alan tarihe yön verene kadın ve erkeklerin yaşanmış hayat hikayelerini anlatan biyografi filmleri...

1. Hayvan

Türk Biyografi Filmleri
Anne sevgisinden uzak, baba baskısı altında büyüyen Barış, yabancı bir kadının sevgisi ile kendine gelmiş ve bir spor adamının desteği ile kendi ayaklarının üstünde durmak üzere mücadeleye kalkışmıştır. Boks sporuna delicesine sarılarak hayalleri üzerine mücadele eden Barış, başarılı olmak için elinden geleni yapmaya hazırdır.

TürBiyografiDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBirol
Kurt
Atilla
Barışer
Bülent
Terzioğlu
OyuncularBedirhan
Barışer
Engen
Kahya
Selçuk
Kılıç

2. Garip Bülbül Neşet Ertaş

Türk Biyografi Filmleri
Herkesin şarkılarını severek dinlediği Neşet Ertaş’ın hayatının her karesi sizlerle. Hayatı boyunca ‘Garip’ mahlası ile birçok şiir yazan, tonlarca plak ve kasete imza atan Neşet Ertaş’ın çocukluğundan yetişkinliğine kadar başından geçen tüm olaylar, kariyeri boyunca meydana gelen ve kimseler tarafından bilinmeyen tüm süreçler bu film ile sizlere sunulmaktadır. 

TürBiyografiDramMüzikal
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBerker
Berki
Ömer
Faruk Sorak
OyuncularGözde
Kansu
Melisa
Pamuk
Rüzgar
Aksoy

3. Sevmedim Deme

Türk Biyografi Filmleri
Birbirlerini hiçbir şekilde tanımayan lakin aynı amaç uğruna derin mücadeleler veren iki kişinin hayat hikayesi sizlerle. Müziğin birleştirici gücü ve özelliği ile birbirleriyle bir şekilde karşılaşan, bu karşılaşmadan sonra beraber kendilerini adadıkları yola devam ederler.

TürBiyografiDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBurak
Kuka
OyuncularRıza
Akın
Ceyda
Ateş
Tolga
Aykut

4. Barış Akarsu Merhaba

Türk Biyografi Filmleri
Film çekimleri için gittiği Bodrum’da bir trafik kazası ile bizlerden ayrılan Barış Akarsu’nun hayatı sizlerle. Ölümü ile birçok insanı derinden sarsan bu adamın çocukluğu, ergenliği, müziğe ilk adımları ve film sektörüne karşı sunduğu emekleri bu film ile en detaylı şekilde sizlere aktarılmaktadır.

TürBiyografiDramMüzikal
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMert
Dikmen
Oyuncularİsmail Ege
Şaşmaz
Şafak
Pekdemir
Hüseyin
Avni Danyal

5. Akif

Türk Biyografi Filmleri
İstanbul işgal altındadır ve artık insanların içerisinde direnecek bir güç bulunmamaktadır. Mustafa Kemal kurtulup için halkı bir arada tutmak ve onları güçlendirmek için elinden geleni yapar. Savaşta işlerini şans içerisinde bırakmak istemeyen işgalci devletler, Mustafa Kemal’i öldürmekte kararlıdır. Mustafa Kemal ise halka bu savaş sınırlarında tekrardan güç vermek için bir adım atması gerekiyordur. Bu adım Mehmet Akif’in Ankara’ya çağrılması ve Akif’in yolculuğu boyunca birçok şeyi yaşaması ile İstiklal Marşı’nın yazmasından geçmektedir.

TürBiyografiDramTarih
IMDb2,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSadullah
Şentürk
OyuncularYavuz
Bingöl
Fikret
Kuskan
Murat
Han

6. Bergen

Türk Biyografi Filmleri

Türk mziğinin önde gelen isimlerinden biri olan ve acı dolu hayatıyla akıllara kazınan Bergen'in hayatı bu filmde anlatılıyor. Bergen'in gençlik yılları, müziğe başlaması, yeraltı dünyasının zorlukları, yaşadığı şiddet ve daha birçok olay tüm gerçekliğiyle ortaya koyulmuştur.

TürBiyografiDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMehmet
Binay
OyuncularFarah
Zeynep Abdullah
Erdal
Beşikçioğlu
Tilbe
Saran

7. Dilberay

Türk Biyografi Filmleri

Acılı bir hayat hikayesini anlatıldığı bu filmde 2019 yılında aramızdan ayrılan Dilberay'ın hayat macerası anlatılmıştır. Henüz 13 yaşındayken kendisinden yaşça büyük biriyle zorla evlendirilen Dilberay güzel sesini tüm dünyaya duyurmak isterken her gün eziyet görüyordu. Eninde sonunda bu şiddetten kurtuşan Dilberay yeri geldiğinde müzik dünyasının en tepesine çıktı.

TürBiyografikDram
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKetche
OyuncularBüşra
Pekin
Zeliha
Kendirci
Nursel
Köse

8. Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Türk Biyografi Filmleri

Başrolünde başarılı oyuncu Ufuk Bayraktar'ın rol aldığı bu filmde sevilen bir kabadayının gençlik hikayesi konu edilmiştir. Memleketinde bir iş güç sahibi olamayan Cevahir son derece merhametli ve iyilik sever olmasının yanında bir o kadar da haylaz bir adam olmuştur. Ailesi tarafından çalışmak üzere İstanbul'a giden Cevahir burada memleketten tanıdığı Seyfi'nin yanında çalışmaya başlar. Yeraltı dünyasını ve adaletsizliği gören Cevahir haksızlığa dur diyecek ve yeni bir kabadayı olacaktır.

TürBiyografikDram
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenUğur
Bayraktar
OyuncularUfuk
Bayraktar
Gizem
Karaca
Ahmet
Varlı

9. Türk İşi Dondurma

Türk Biyografi Filmleri

Gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı bu filmde 1. Dünya Savaşı’na katılmak için harekete geçem iki Türk’ün Avustralya’da verdikleri mücadeleyi konu ediniyor. Savaştan yıllar önce Avustralya’ya giden ve orada yaşamaya başlayan iki arkadaş savaşın çıkmasıyla beraber Çanakkale cephesine katılmak üzere yola çıkarlar. Ancak Osmanlı karşısında savaşa giren Avustralya Türklerin gitmesine izin vermez. Vatan sevdasıyla yanan bu iki Türk ise savaşı Avustralya topraklarına taşımaya karar verirler.

TürMaceraDramTarih
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularAli
Atay
Erkan Kolçak
Köstendil
Şebnem
Bozoklu

10. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu

Türk Biyografi Filmleri

Dünya Halter şampiyonu ve kırılamaz rekorların sahibi olan Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesinin anlatıldığı bu filmde son yılların en çok izlenen Türk filmidir. Henüz 15 yaşında Dünya rekoru kırmayı başaran Naim hızlı bir kariyer başlangıcı yapar. Bu sırada Bulgaristan’da yaşayan Naim’in soydaşlarına ve ailesine yapılan soykırım onun Türkiye’ye kaçmasına zemin hazırlayacaktır. Bir yolunu bulup irtica edecek olan Naim’in tek amacı soydaşlarının gördüğü eziyeti dünyaya duyurmaktır.

TürBiyografikBelgesel
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenÖzer
Feyzioğlu
OyuncularHayat
Van Eck
Yetkin
Dikinciler
Selen
Öztürk

11. Operation Cicero

Türk Biyografi Filmleri

2. Dünya Savaşı’nın kaderini değiştiren olaylardan birinin başrolü olan İlyas Bazna’nın hikayesi bu filmde anlatılıyor. İngiliz Büyükelçiliğinde çalışan İlyas Bazna Almanlar için casusluk yapmaya başlayınca birçok felaketin sebebi olduğunu görür. Yaşanan soykırımlara da şahit olan Bazna Tarafını İngilizlerden yana kullanınca Almanların büyük bir bozguna uğramalarına sebep olacaktır.

TürBiyografikTarihi
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSerdar
Akar
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Burcu
Biricik
Ertan
Saban

12. Müslüm

Türk Biyografi Filmleri

Türkiye’nin efsaneleşen isimlerinden biri olan Arabesk’in babası Müslüm Gürses’in hayatının anlatıldığı bu film duygusal sahneleri ve içerdiği başarı öyküsüyle dikkat çekiyor. Henüz küçük yaşlarda annesini kaybeden ve ailesi dağılan Müslüm Gürses inandığı değerler ve hayalleri uğruna savaşarak büyük bir sanatçı olmayı başarıyor. Ancak hayatı boyunca yaşadığı bazı olaylar onun üzerinde derin izler bırakacaktır.

TürBiyografikDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKetche
OyuncularTimuçin
Esen
Zerrin
Tekindor
Ayça
Bingöl

13. Bizim İçin Şampiyon

Türk Biyografi Filmleri

Ünlü Jokey Halis Karataş’ın gerçek hikayesinin anlatıldığı bu Türk biyografi filminde Halis ve Begüm Atman arasındaki büyük aşk da anlatılıyor. Bir döneme damga vuran jokey Halis Karataş ve rüzgardan hızlı atı Bold Pilot at yarışı severler tarafından unutulmaz bir hikayedir. Filmde köyden İstanbul’a gelen Halis at biniciliğiyle uğraşırken Bold Pilot ile tanışır. Bu at ile büyük rekorlar kıran Halis aynı zamanda atın sahibinin kızı olan Begüm’ün de kalbini kazanmıştır.

TürBiyografikDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAhmet
Katıksız
OyuncularEkin
Koç
Farah Zeynep
Abdullah
Fikret
Kuşkan

14. Ayla

Türk Biyografi Filmleri

Ayla isimli bu biyografik filmde Kore savaşı sırasında yaşanan dramatik bir olay anlatılıyor. 1950 yılında savaşa katılan Süleyman Astsubay Kore’de görev yaptığı sırada ormanın içerisinde bir kız çocuğu bulur. Ailesinin öldürüldüğünü gören Süleyman Astsubay görevi tehlikeye atmak uğruna minik kızı yanına alır. Uzunca bir süre karargahta kıza bakan Süleyman Astsubay savaştan sonra onu memlekete getirmek istese de Kore makamları izin vermez. Süleyman Astsubay ile Ayla’nın kavuşması neredeyse 60 yıl sonra olacaktır.

TürBiyografikDramSavaş
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenCan
Ulkay
Oyuncularİsmail
Hacıoğlu
Çetin
Tekindor
Kim
Seol

15. Kelebeğin Rüyası

Türk Biyografi Filmleri

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği bu Türk biyografi filminde Zonguldak’ta yaşayan Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu isimli iki dost şairin hikayesi anlatılıyor. Edebiyatla içli dışlı olan bu iki genç farklı şiir akımlarından faydalanarak ortaya muhteşem eserler koyarlarken memlekete geri dönen Suzan onları karşı karşıya getirecektir. Aynı kıza aşık olan iki dost onu kazanabilmek için birbirleriyle yarışmak üzere şiir yazarlar. Ancak Muzaffer ve Rüştü’nün tek yarıştığı konu aşk değildir. İnce hastalığa yakalanan iki arkadaş git gide kötü olmaktadırlar.

TürBiyografikDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Mert
Fırat
Yılmaz
Erdoğan

16. Gergedan Mevsimi

Türk Biyografi Filmleri

İran – Türk ortak yapımı bu biyografi filminde 30 yıl boyunca mahrumiyet yaşayan İranlı Şair Sahel Farzan’ın hikayesi anlatılıyor. Hapisteyken ailesine öldüğü haberi verilen Sahel çıktığında hiçbir yakınını bulamaz. Sahel’in ailesi ölüm haberini aldıktan sonra İstanbul’a taşınmışlardır. Sahel Farzan’da ailesini bulmak amacıyla memleketini terk ederek İstanbul’a gelir.

TürRomantikDram
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBahman
Ghobadi
OyuncularBehrouz
Vossoughi
Monica
Bellucci
Beren
Saat

17. Veda 

Türk Biyografi Filmleri

Atatürk hakkında muhteşem bir biyografi filmi olan Veda’da onun en yakın dostlarından biri olan Salih Bozok’un anlattıkları hikaye edilmiştir. Çocukluktan cumhuriyet kurulanan kadar yan yana olan Salih Bozok ve Atatürk arasında birçok olay yaşanmıştır. Hatıratında bunlara yer veren Salih Bozok sayesinde Atatürk’ün gerçek hikayesini bu filmde izliyoruz.

TürBiyografikDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenZülfü
Livaneli
OyuncularSerhat
Mustafa Kılıç
Dolunay
Soysert
Burhan
Güven

18. Devrim Arabaları

Türk Biyografi Filmleri

Devrim Arabaları filminde Türkiye’de üretilen ilk otomobilin başarılı dolu ancak bir o kadar da dramatik hikayesi anlatılıyor. 27 Mayıs Darbesinden sonra başa gelen Cemal Gürsel bir emir vererek yerli otomobil yapımını başlatır. 23 mühendisin çalıştığı bu proje 130 günde tamamlanıp Cemal Gürsel’e sunulacaktır. Bu süreç mühendislerimiz için zorlu olsa da araba yapmayı başarırlar ancak arabaları medyanın ve politikanın hain emelleri karşılığında harcanacaktır.

TürBiyografikDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenTolga
Örnek
OyuncularSelçuk
Yöntem
Taner
Birsel
Ali
Düşenkalkar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum