Turhan Alçelik Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili olan Turhan Alçelik, 1958 yılında Giresun’un Keşap ilçesinde doğmuştur.
Turhan Alçelik Kimdir

Turhan Alçelik’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Genel Tıp ve Acil Doktorluğu yapmıştır. Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültelerinde Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği yaptı.

Türkiye – İsviçre - Almanya ve Dubai’de yürüttüğü, Ülkemiz ekonomisine ve İşsizliğin çözümüne önemli katkılar sağlayabilecek olan Aydınlatma ve Medikal alanlarındaki bilimsel araştırmalarını başarıyla tamamladı.  

Alçelik,“Göz Kamaştırmayan Aydınlatma Sisteminin Mucidi” olarak Türk Patent Enstitüsü (TPE) Büyük Patent Ödülünü ve İsviçre Federal Hükümeti tarafından gerçekleştirilen “34. Cenevre Buluşlar ve Yenilikler Fuarı”nda Dünya Birinciliği Ödülünü kazandı.

20. ve 21. Dönem Giresun Milletvekili olan Turhan Alçelik, 25.Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir. Fakat  26. Dönemde yapılan seçimlerde meclise girememiştir. 

Alçelik, evli ve 5 çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum