Turgay Ciner Kimdir

Turgay Ciner, 1 Mart 1956’da Artvin’in Hopa ilçesinde dünyaya gelen iş adamı ve spor yöneticisidir. Annesi’nin adı Naciye, babasının adı Hüsnü’dür. İki evlilik yaşadı ve iki çocuk sahibi oldu.
Turgay Ciner Kimdir

Turgay Ciner Biyografisi

Turgay Ciner, eğitim hayatını yaşadığı kent olan Artvin’de tamamladı ve okurken aynı zamanda çalışan biriydi. Küçük yaşlarda ticarete atıldı ve abisinin de isteğiyle memleketindeki malı mülkü satıp beraber Almanya’ya gitti. 1995 ve 1998 yıllarında kaçaklık yüzünden hakkında davalar açıldı. Anadolu Endüstri'nin Irak'taki taahhütlük işlerini devralarak 1990 yılına kadar Irak'ta anahtar teslim işler yaptı.

Hepsinden önce 1978’de Ciner Grubunu kurdu. 1995 yılında özelleştirilen Havaş‘ın ilk olarak %60’ını sonrasında da tamamını aldı ve bunun yanında İsviçre Hava Yolları işletme ortaklığını sağladı.

Bu işlerinin yanı sıra 2011 yılında hem Show Tv’yi hem de spor alanında Kasımpaşaspor Kulübü’nü satın aldı. 2011 yılında kulubün yönetim kurulu başkanlığını yapmaya başladı. Takımı satın almasıyla beraber yüksek bütçeli transferler yaparak kulübün markasını yükseltti. Birçok yıldız transfer gerçekleştirildi. 2017 yılı itibariyle görevine devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.