Turan Hançerli Kimdir? & Hakkında Bilgi

Turan Hançerli 1975'te Tokat'da dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Hançerli hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Turan Hançerli Kimdir? & Hakkında Bilgi

Turan Hançerli Biyografisi

1975 yılında Tokat şehrinde dünyaya gelen Turan Hançerli, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden lisans ana dalı ile 2011 yılında ise Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku yüksek lisans ana dalı ile derece almıştır. Patent ve marka vekili olmakla beraber aktif bir şekilde avukatlık da yapan Turan Hançerli, CHP 3. bölge milletvekili adayıdır.

-turan-hancerli-biyografisi.jpg


Turan Hançerli'nin Aile Yaşamı

Deniz Hançerli ile evli olan ve Asya ile Neşe adında iki kız çocuğu babası olan Turan Hançerli, 1993 yılında geçirdiği bir kazadan sonra iki kolunda da protez kullanmaktadır. %95 oranında engelli olan kollarını protez kol kullanarak aktif bir şekilde kabiliyet göstermektedir. İyi derecede İngilizce, orta derecede ise Almanca dillerine hakimdir. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini de ayriyeten yürütmektedir.

-turan-hancerlinin-aile-yasami.jpg


Turan Hançerli'nin  Engelli Hakları

1993 yılında geçirdiği kazadan sonra engelli hakları için oldukça yoğun bir çaba gösteren Turan Hançerli, Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi içerisinde yer alan "Gölge Rapor"un hazırlanmasına görev almıştır. Bununla beraber Ayrımcılık ve Örgütlenme, Engelli Hakları konusunda 150'yi gecik seminer ve konuşma yaparak pek çok kamu kuruluşunu engelle haklarına ilişkin olarak bilgilendirmiştir. 85 bin adet engelliyi avukat olduğundan dolayı icralık davalarından kurtarmayı da başarmıştır.

turan-hancerlinin -engelli-haklari.jpg


Turan Hançerli'nin CHP Adaylığı

2012 ve 2013 yıllarına gelindiğinde CHP Avcılar Belediyesi İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen Turan Hançerli, 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilmiştir. CHP'nin 35. ve 36. Olağan Kurultaylarında Parti Meclis Üyesi de seçilen Turan Hançerli, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP tarafından 3. bölge milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Aynı zamanda Emek Bürolarının Tüzüğünü de revize etme görevini üstelenen avukat, pek çok sosyal yardımlaşma derneğinde aktif rol almaktadır. 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.