Tunay Torun Kimdir

Tunay Torun, 21 Nisan 1990 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde doğan Türk asıllı futbolcudur ve oynadığı takımlarda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Tunay Torun Kimdir

Tunay Torun’un Kulüp Kariyeri

Tunay Torun, futbola ilk olarak St. Pauli takımı ile 1996 yılında başladı. 10 yıl gibi uzun bir süre bu takımın alt yapısında mücadele ettikten sonra 2006 yılında Hamburg’un alt yapısına geçiş yaptı. Bir sezon alt yapıda mücadele ettikten sonra 2007 yılında Hamburg’un ikinci takımına geçiş yaptı. 3 sezon forma giydiği takımda toplamda 27 maça çıktı. 2011-2012 sezonunda ise Bundesliga’ya yükselen Herta Berlin takımı ile anlaştı ve 3 yıllık sözleşme imzaladı.

tunay torun stuttgart

Takımı ile 2 sezonda sadece 20 kez forma giyme şansı yakalayan Tunay, sezonun sonunda takımının bir alt lige düşmesi ile beraber 2012-2013 sezonu öncesi takımından ayrıldı ve Stuttgart’a transfer oldu. Burada da şansızlık yaşan Tunay, ilk sezonunda sakatlandı ve uzun süre takımda forma giyemedi. Takımı ile sadece 9 maça çıkma fırsatını bulan Tunay,  2014 yılında Kasımpaşaspor'a transfer oldu.tunay torun kasımpaşaspor

Tunay Torun’un Milli Takım Kariyeri

Tunay Torun, 2005 yılında başladığı Türk Milli Takım kariyerinde alt kategorilerinin hepsinde forma giydi ve bu takımlarda 47 maça çıkıp 18 gol atma başarısı gösterdi. Türkiye A Milli Takımı’na ise ilk kez 2010 yılında davet edildi. Takımı ile toplamda 8 maça çıktı ve bu maçlarda ilki Güney Kore’ye karşı yapılan maçtı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.